
Lengvi, daug laiko nereikalaujantys receptai • Maisto apžvalgos • Maisto Naujienos
Šiltos Nicos salotos yra tikra klasika mano virtuvėje. Ne tik skanu – bet ir labai sotu! Ypač vasaros metu, kai prasideda šviežios bulvytės ir pupelės. Šias salotas gaminu su paprastais kiaušiniais – bet skaniausia su putpelės, kai jų turiu visada pagalvoju apie šias salotas. Kviečiu ir jus išbandyti jas arba kas jau gaminote – prisiminti ir pakartoti! 🥬
Ingredientai:
- skardinės tuno savo sultyse;
- 3-4 nedidelių bulvių;
- 5 putpelės kiaušinių;
- saujos garuose virtų žaliujų pupelių;
- saujos marinuotų agurkėlių;
- 4-5 vyšninių pomidorų;
- 4 ridikėlių;
- saujos mėgstamų salotų lapų;
- krapų šiektiek;
- svogūno laiškų pasirinktinai – šiektiek.
Padažui:
- 40ml alyvuogių aliejaus;
- 1 a.š grūdėtų garstyčių;
- pusė citrinos sulčių;
- druskos ie juodujų pipirų pagal skonį.
Paruošimas:
- Nuskuskite bulves ir trumpai apvirkite. Tada paprieskoniuokite mėgstamais prieskoniais ir pakepkite kol apskrus. Kol kepate apvirkite žaliaisiais pupeles. Išsivirkite kiaušinius – kaip mėgstate.
- Į lekštę dėkite salotas, per pus perpjautus pomidorus, bulves, susmulkintas pupeles, marinuotus agurkėlius ir smulkiai pjaustytus ridikėlius. Ant viršaus dėkite tuną ir kiaušinius, smulkintus krapus ir svogūno laiškus.
- Dubenyje sumaišykite visus padažo ingridientus ir užpilkite ant salotų. Skanaus! 🙂