Nicos salotos

skaniai.ir.lengvai

skaniai.ir.lengvai

Lengvi, daug laiko nereikalaujantys receptai • Maisto apžvalgos • Maisto Naujienos

Šiltos Nicos salotos yra tikra klasika mano virtuvėje. Ne tik skanu – bet ir labai sotu! Ypač vasaros metu, kai prasideda šviežios bulvytės ir pupelės. Šias salotas gaminu su paprastais kiaušiniais – bet skaniausia su putpelės, kai jų turiu visada pagalvoju apie šias salotas. Kviečiu ir jus išbandyti jas arba kas jau gaminote – prisiminti ir pakartoti! 🥬

Ingredientai:

  • skardinės tuno savo sultyse;
  • 3-4 nedidelių bulvių;
  • 5 putpelės kiaušinių;
  • saujos garuose virtų žaliujų pupelių;
  • saujos marinuotų agurkėlių;
  • 4-5 vyšninių pomidorų;
  • 4 ridikėlių;
  • saujos mėgstamų salotų lapų;
  • krapų šiektiek;
  • svogūno laiškų pasirinktinai – šiektiek.

Padažui:

  • 40ml alyvuogių aliejaus;
  • 1 a.š grūdėtų garstyčių;
  • pusė citrinos sulčių;
  • druskos ie juodujų pipirų pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Nuskuskite bulves ir trumpai apvirkite. Tada paprieskoniuokite mėgstamais prieskoniais ir pakepkite kol apskrus. Kol kepate apvirkite žaliaisiais pupeles. Išsivirkite kiaušinius – kaip mėgstate.
  2. Į lekštę dėkite salotas, per pus perpjautus pomidorus, bulves, susmulkintas pupeles, marinuotus agurkėlius ir smulkiai pjaustytus ridikėlius. Ant viršaus dėkite tuną ir kiaušinius, smulkintus krapus ir svogūno laiškus.
  3. Dubenyje sumaišykite visus padažo ingridientus ir užpilkite ant salotų. Skanaus! 🙂
[the_ad_placement id=”h2-4-desktop”][the_ad_placement id=”h2-4-mobile”]


Parašykite komentarą