Šis pyragas vienareikšmiškai laimi visas kategorijas: purus, drėgnas, saldus, bet tuo pačiu ir kartus. Nuostabus desertas, kuris praskaidrins net ir niūriausią dieną ar papuoš Jūsų saldų stalą.
Šiandien citrinos – būtina patiekalų, grožio puoselėjimo ir ligų gydymo receptų sudedamoji dalis. Iš citrinos galima gaminti patiekalus ir gaiviuosius gėrimus, daryti kremus ir pasiruošti kvapnias vonias, virti skausmą malšinančią arbatą ir spausti vitaminingas sultis.
Ingredientai citrininiam kurdui:
- 76 g kokosų pieno (iš skardinės);
- 66 g rudojo cukraus;
- 57 g citrinos sulčių + 1 citrinos žievelė;
- 1 v.š. kukurūzų krakmolo;
- 1 v.š. kokosų aliejaus;
- žiupsnelis ciberžolės (dėl spalvos).
Kurdo paruošimas:
- Visus ingredientus suberkite į puodą ir išmaišykite.
- Dėkite ant vidutinio kaitrumo ugnies ir kaitinkite apie apie 4-5 minutes iki kol sutirštės.
- Neužvirkite. Pilnai atvėsinkite iki kol prireiks.
Ingredientai pyragui:
- 2 citrinų sultys ir žievelės;
- 1 puodelis sojos pieno;
- 1 a.š. vanilės ekstrakto;
- 108 g kokosų aliejaus;
- 272g miltų be glitimo;
- 200g cukranendrių cukraus;
- 1 v.š. kepimo miltelių;
- žiupsnelis jūros druskos.
Pyrago paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 176 °C laipsnių temperatūros ir pasiruoškite kepimo formą.
- Dubenyje išmaišykite citrinos sultis, žievelę, sojos pieną, kokosų aliejų, vanilės ekstraktą.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
- Drėgnus ingredientus sujunkite su sausais ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Supilkite tešlą į kepimo formą, ant viršaus uždėkite kelis šaukštelius pasiruošto citrininio kurdo ir peilio galu įmaišykite. Kepkite 35-45 minu.