Grilintų baklažanų ir cukinijų salotos

Vakar kažkaip visai atsitiktinai radau dar prieš du metus gamintų salotų receptą Halumi sūrio su baklažanais. Ir tikrai prisiminiau kokios jos buvo gardžios. Kadangi halumi sūris nebuvo mano šios savaitės pirkinių saraše, tai teko gaminti be jo. Na aš ir šiaip nesu per daug ‘sūrio’ žmogus, tai man nėra bėda. Bet baklažaną ir cukinijas mėgstu, o jai dar su šviežiom daržovėm, alyvuogėm, skaniu padažu, tai tampa puikiais priešpiečiais ar net vakariene.

Reikia:

  • 1 baklažano;
  • 1 cukinijos;
  • 1 nedidelio raudonojo svogūno;
  • saujelės salotų lapų;
  • keleto lapelių mėtų;
  • 2 pomidorų;
  • 10-12 alyvuogių.

Padažui:

  • 3 v.š. raudonojo vyno acto;
  • 1 a.š. džiovinto raudonėlio;
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 skiltelių česnako;
  • druskos ir pipirų.

Gaminam:

  1. Baklažaną ir cukiniją supjaustome riekelėm. Užpilame pasūdytu vandeniu ir paliekame 15 min.
  2. Supjaustome svogūną ir pomidorą.
  3. Sumaišome padažą. Sutarkuojame česnaką, pagardiname druska ir pipirais, sumaišome su actu ir aliejumi.
  4. Įkaitiname grilinę keptuvę, sudedame baklažano ir cukinojų griežinėlius ( nepilame aliejaus) ir kepame apie 3-5 minutes.
  5. Į didelę lėkštę dedame keletą salotų lapų, sudėliojame baklažanus ir cukinijas, pomidorų skilteles, svogūnų riekeles, apdedame mėtų lapeliais ir alyvuogėm. Apšlakstome padažu. Skanaus!
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą