Cukinijų blyneliai su varške

skaniai.ir.lengvai

skaniai.ir.lengvai

Lengvi, daug laiko nereikalaujantys receptai • Maisto apžvalgos • Maisto Naujienos

Man daržovių blyneliai yra daug skanesni, nei įprastiniai bulviniai. Labai mėgstu cukinijų sezoną – tada prasideda įvairiausi daržovinių blynelių deriniai – kurių pagrindinis ingridientas yra – cukinijos! Šie blyneliai yra super minkšti, purūs ir tikrai sotūs nes juose yra varškės! Mėgstu jui patiekti su varškės ir grietinės padažu. Pažadu – jų skonis tikrai nustebins!

Ingredientai:

  • 150 g varškės;
  • 250 g cukinijų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1/2 raudonojo svogūno;
  • sauja svogūno laiškų;
  • 3-4 v.š miltų (naudojau kvietinius, bet galite naudoti kokius tik mėgstate);
  • prieskoniai – paprikos milteliai, čili pipirai, džiovinti krapai, druska ir juodieji pipirai – dėkite pagal skonį;
  • aliejaus kepimui.

Paruošimas:

  1. Cukiniją sutarkuokite per burokinę tarką. Palikite šiektiek pastovėti, kad išsiskirtų sultys. Tada gerai nuspauskite cukinijas – galite ir nuspausti, bet tada reikės labai daug miltų.
  2. Smulkiai susmulkinkite raudonajį svogūną, svogūno laiškus.
  3. Į cukinijas dėkite svogūnus, svogūno laiškus, varškę. Įmuškite 2 kiaušinius, suberkite prieskonius ir viską gerai išmaišykite.
  4. Įdėkite 3-4 v.š miltų, žiurėkite pagal masę, kartais jų gali reikėti mažiau, kartais daugiau.
  5. Kepkite ant gerai įkaitinto aliejaus , kol apskrus iš abiejų pusių. Patiekite su varškės ir grietinės padažu. Jį gaminu labai paprastai- tiesiog pertrinu varškę su grietine ir žiubsneliu druskos. Skanaus! 💚
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą