Lengvi, daug laiko nereikalaujantys receptai • Maisto apžvalgos • Maisto Naujienos
Man daržovių blyneliai yra daug skanesni, nei įprastiniai bulviniai. Labai mėgstu cukinijų sezoną – tada prasideda įvairiausi daržovinių blynelių deriniai – kurių pagrindinis ingridientas yra – cukinijos! Šie blyneliai yra super minkšti, purūs ir tikrai sotūs nes juose yra varškės! Mėgstu jui patiekti su varškės ir grietinės padažu. Pažadu – jų skonis tikrai nustebins!
Ingredientai:
- 150 g varškės;
- 250 g cukinijų;
- 2 kiaušiniai;
- 1/2 raudonojo svogūno;
- sauja svogūno laiškų;
- 3-4 v.š miltų (naudojau kvietinius, bet galite naudoti kokius tik mėgstate);
- prieskoniai – paprikos milteliai, čili pipirai, džiovinti krapai, druska ir juodieji pipirai – dėkite pagal skonį;
- aliejaus kepimui.
Paruošimas:
- Cukiniją sutarkuokite per burokinę tarką. Palikite šiektiek pastovėti, kad išsiskirtų sultys. Tada gerai nuspauskite cukinijas – galite ir nuspausti, bet tada reikės labai daug miltų.
- Smulkiai susmulkinkite raudonajį svogūną, svogūno laiškus.
- Į cukinijas dėkite svogūnus, svogūno laiškus, varškę. Įmuškite 2 kiaušinius, suberkite prieskonius ir viską gerai išmaišykite.
- Įdėkite 3-4 v.š miltų, žiurėkite pagal masę, kartais jų gali reikėti mažiau, kartais daugiau.
- Kepkite ant gerai įkaitinto aliejaus , kol apskrus iš abiejų pusių. Patiekite su varškės ir grietinės padažu. Jį gaminu labai paprastai- tiesiog pertrinu varškę su grietine ir žiubsneliu druskos. Skanaus! 💚