Vištienos sparneliai aštriame padaže

Vištienos sparnelių receptas aštriame padaže

Vakar turguje įsigijom gražių, didelių ir šviežių vištų sparnelių. O štai čia ir prasidėjo galvos skausmas, kaip juos paruošti, kad nebūtų įprasta, tačiau būtų skanu. Juolab, kad aš mėgstu gaminti kaskart vis ką nors kita ir vis kaip nors kitaip. Kaip visada, pradėjau vartyti knygas, žurnalus, sukauptus receptus, pasitelkiau internetą, o mane išgelbėjo, kažkur giliai … Skaityti toliau

Kepta traški vištiena Azijietiškai

Kepta traški vištiena Azijietiškai

Šį receptą atradau labai senai, kai dirbau Japoniškame restorane. Skoniu jis tikrai jus nustebins – pažadu! Viskas labai paprasta – sparneliai pamarinuojami, apibarstomi krakmolu ir 2 kartus pakepame aliejuje! Dvigubas kepimas užtikrina, kad vištiena bus labai traški. Papildomo skonio suteikia naminis saldžiarūgštis padažas. Galima šį receptą naudoti ir kepant ir vištienos blauzdeles ar tiesiog krūtinėlę. … Skaityti toliau

Cukinijos įdarytos grikiais

Įdarytų cukinijų grikiais receptas

Tai labai lengvas patiekalas , tiems kurie prisižiuri figūrą arba yra vegetarai. Šį patiekalą prieš kelis metus pamačiau vienoje kulinarinėje knygoje – man kaip grikių megėjai buvo privaloma jį išbandyti! Pabandžiusi iškart pamėgau šį derinį. Geriausia rinktis mažesnes cukinijas šiam patiekalui, taip įdarytos jos bus neištižusios ir atrodys labai gražiai patiekant. Jos gali būti naudojamos … Skaityti toliau

Grilyje keptos sultingos krevetės

Grilyje keptos sultingos krevetės

Kad krevetės būtų sultingos, jas geriausia kepti neluptas, ant karštos grilio ugnies. Be to, labai svarbu jų neperkepti. Ingredientai: 500 gramų neluptų krevečių; 2 valgomųjų šaukštų saulėgrąžų aliejaus su ghee (lydytu sviestu); Žiupsnelio druskos. Gaminimas: Sudėkite sausas krevetes į indą. Užpilkite jas saulėgrąžų aliejumi su ghee, užberkite druskos ir viską sumaišykite. Įkaitinkite grilio groteles (jei … Skaityti toliau

Upėtakio filė itališkai

Upėtakio filė itališkai

Šviežios upėtakio filė skonį išryškina aromatingas, žolelėmis ir česnaku pagardintas alyvuogių aliejaus, lydyto sviesto ir citrinos padažas. Žuvį apsauganti filė odelė įgauna aukso spalvą ir tampa viliojančiai traški. Ingredientai: 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus su ghee (lydytu sviestu); 1 skiltelės česnako, supjaustyto plonais griežinėliais; 1 šakelės šviežio rozmarino; 1 arbatinio šaukštelio tradicinių žuvies prieskonių; Žiupsnelio juodųjų … Skaityti toliau

Pica su vištiena ir mango padažu

Pica su vištiena ir mango padažu

Man Rugsėjo 1-oji visada asocijuojasi su pica! Tai buvo mano tradicija kiekvieną Rugsėjo 1-ają! Net ir dabar , kai į mokyklą nebereikia stengiuosi nepamiršti šios tradicijos. Ta proga siūlau jums išsikepti labai gardžią picą – o prie picos pado gamybos nereiks vargti nes jums pagelbės @dobele_lietuva miltų mišinys picai! Mano picos idėja labai paprasta – … Skaityti toliau

Česnakinės bandelės prie barščių

Česnakinės bandelės prie barščių

Kaip ir minėjau ankstesniame poste, Ukrainietiški barščiai neisivaizduojami be česnakinių bandelių! Man tai buvo naujiena, nes niekada nesi taip jų valgiusi! Derėjo tobulai! Ilgai ieškojau recepto, kol jį suradau pas ukrainiečių konditerę. Patiekiau kartu su barsčiais! ❤️ Ingredientai: 150 g vandens; 150 ml pieno; 20 g mielių; kiaušinio; 450 miltų; 5 g druskos; 30 g … Skaityti toliau

Keptas fazanas su spanguolių ir apelsinų marinatu

Kepto fazano receptas kalėdoms su spanguolių marinatu

Gal ieškote kaip paįvairinti Kaledų stalą ir norite nustebinti svečius? Marinavau parą, gavosi labai sultingi. ✨️ Marinatui reikės: 340g spanguolių (šviežių ar šaldytų); 0.5 stiklinės apelsinų sulčių (šviežių); 1 a.š.cukraus; 4 a.š. rudojo cukraus; 1.5 šaukšto; Apelsino žievelės (smulkiai tarkuotos); 2 žiupsneliai malto muskato; 1 šaukštelis kmynu; Juodieji pipirai; Druska; Provanso žoleles; 50g aliejaus. Paruošimas: … Skaityti toliau

Kugelis su cukinijomis, morkomis ir keptomis paprikomis

Kugelis su cukinijomis, morkomis ir keptomis paprikomis

Tai visai kito lygio kugelis! Švelnaus skonio, minkštas ir pilnas skonių. Jį drąsiai galite duoti tiems, kurie nemėgsta cukinijų – net nepajaus , kad jų čia yra! 😀 paprikos ir morkos suteikia labai gerą skonį. Patiekiau su grybų ir grietinės padažu, tiems kam norisi mėsos galite drąsiai jį patiekti su kepta šonine. O kokį kugelį … Skaityti toliau

Raudonojo kopūsto balandeliai

Raudonojo kopūsto balandelių receptas

Dažniausiai raudonajį kopūstą naudodavau salotoms ir mišrainėms gaminti iki tol kol – užsiauginau begalę jų! Reikėjo kažkaip suktis iš padėties tai sugalvojau pagaminti balandėlius su jais. Žinokit gavosi geresni – nei su įprastu kopūstu – skonis švelnus, ne toks “kopūstinis” kaip įprastų balandėlių. Likau sužavėta jais! O ir atrodo jie magiškai! Ingredientai: didesnio raudonojo kopūsto … Skaityti toliau

Pyragėliai su špinatais

Pyragėlių receptas su špinatais

Ar tai pavasaris ar vasara, ar bet koks kitas metų laikas, visada turkiškame turguje galiu nusipirkti špinatų. Jei perku 1 kg, tai namo grįžtu su dideliu parduotuviniu maišu žaliųjų draugų ir to visiškai užtenka tiek salotoms, tiek pyragėliams. O juk dabar ir piknikų metas… Porcijos: 10 pyragėlių Tešlai: 1 a.š. sausų mielių; 450 g miltų; … Skaityti toliau

Pyragas su špinatais

Špinatų pyragas (börek)

Tokie ir panašūs pyragai dažnai ruošiami pusryčiams, popietės arbatėlių metui, taip pat Ramadano metu valgomai vakarienei po saulėlydžio – iftarui. Įdarai gali būti įvairūs, dažniausiai tai špinatų, sūrio su petražolėm ar mėtom, kepinto jautienos ar avienos faršo su svogūnais. Įdarui: 300 g špinatų; 1 didelio svogūno; saujelės petražolių; druskos ir pipirų pagal skonį; alyvuogių aliejaus; … Skaityti toliau

Sultinga kiauliena su garstyčiomis

Sultingos kiaulienos su garstyčiomis receptas

Stengiuosi parduotuvėse nepirkti dešros, o užtat orkaitėje kepu kiaulieną su garstyčiomis. Taip paruoštą kiaulieną galima patiekti karštą ir šaltą, supjaustyti į sumuštinį ir pasiimti su savimi užkandžiui. Jei nemėgstate aštriai, naudokite saldžias garstyčias. Gaunasi labai skani mėsa! Ingredientai: Kiauliena (sprandinė) – 1 kg; Garstyčios (aštrios) – 2 šaukštai; Pipirų žirnelių mišinys – 1 šaukštelis; Augalinis … Skaityti toliau

Varškėčiai su špinatais

Varškėčių su špinatais receptas

Jūsų dėmesiui pristatau nesaldžius varškėčius su špinatais. Jie ruošiami taip pat, kaip ir įprasti. Vietoj cukraus dedama druska ir prieskoniai, o pagrindinių ingredientų vaidmuo priskiriamas varškei ir špinatams. Kuo naudingi špinatai? Špinatai turi rekordinį kiekį vitamino K. 100 g špinato užtikrina 600% vitamino K dienos normos. Tai pat juose daug vitamino A, C, B9, B6, … Skaityti toliau

Cukinijos įdarytos kalakutienos faršu ir keptomis morkomis

Cukinijos įdarytos kalakutienos faršu ir keptomis morkomis

Šį receptą man parodė sesuo ir jis man iškart patiko! Kai svečiavausi pas ją ji mane pavaišino šiuo patiekalu… ilgam įstrigo jis mano galvoje! Galvoju – kaip apie tai nepagalvojau seniau? Žinoma gamindama šiektiek patobulinau pagal save! 😄 kol dar yra cukinijų kviečiu ir jus išbandyti! Ingredientai: 2 nedidelės cukinijos; 300 g kalakutienos faršo; 2 … Skaityti toliau

Bandelės su kopūstų įdaru

Bandelių receptas su kopūstų įdaru

Kadangi Stambule dienos jau pradeda šiltėti, tai jeigu taip ir toliau, tai aš jau palnuoju sekmadienį užkandžiauti gamtoje, o šios bandelės su karšta arbata iš termoso tik dieną praskaidrins. Tešlai: 1 st pieno; 1 a.š. cukraus; 1 a.š. druskos; 1 pakelio mieliu; 1 kiaušinio; 3 v.š. aliejaus; 3,5 st miltų; pieno aptepimui. Įdarui: 1 nedidelio … Skaityti toliau

Cukinijų blyneliai su varške

Cukinijų blynelių receptas su varške

Man daržovių blyneliai yra daug skanesni, nei įprastiniai bulviniai. Labai mėgstu cukinijų sezoną – tada prasideda įvairiausi daržovinių blynelių deriniai – kurių pagrindinis ingridientas yra – cukinijos! Šie blyneliai yra super minkšti, purūs ir tikrai sotūs nes juose yra varškės! Mėgstu jui patiekti su varškės ir grietinės padažu. Pažadu – jų skonis tikrai nustebins! Ingredientai: … Skaityti toliau

Avinžirnių ir fetos sūrio kepsneliai

Avinžirnių ir fetos sūrio kepsnelių receptas

Jei kada valgėte falafel kur nors Egipte ar šiaip arabiškoje pasaulio pusėje, tai šie kepsneliai gali būti pavadinami falafel giminaičiais, na tolimi, bet vistiek. O jei pateiksite su humusu ir marinuotom daržovėm, pvz. agurkėliu, ar marinuotais kopūstais, ar svogūnais, tai tikrai bus taip kaip ir turėtų būti. Šį kartą pagardinau avinžirnius fetos sūriu, nors tikrai … Skaityti toliau

Vištiena su grybais

Vištienos su grybais receptas

Dar vienas būdas paruošti vištieną, ir beja gana lengvas ir greitas būdas. Reikia: 4 vištienos šlaunelių (gali būti be kaulo); 2 morkų; 1 nedidelės cukinijos; 2 skiltelių česnako; 1 svogūno; 300 g pievagrybių; druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį; 2 v.š. raudonųjų paprikų pastos; čiobrelio; alyvuogių aliejaus; truputėlio vandens. Gaminam: Vištieną apibarstom druska ir pipirais, … Skaityti toliau