Varškės pyragas su manų kruopomis

Varškės pyrago receptas su manų kruopomis

Kaip žinia varškė yra labai jau svarbus reikalas lietuviams ir daugelis išvažiavusiųjų kitoje šalyje ieško kas primintų lietuvišką varškę. Ar tai būtų rikotos sūris ar kokia kreminė varškė. Turkijoje man varškę visiškai atstoja labnės sūris (sūris iš jogurto, labiau primenantis tepamą varškę), tačiau sugalvojus kepti apkepą ar šiaip kokius varškėtukus gaminant jau renkuosi lor sūrį. … Skaityti toliau

Kalakutienos maltinukai

Kalakutienos maltinukų receptas

Viena bėda su kalakutienos krūtinėle yra ta, kad ji yra gan beskonė ir greitai kepdama tampa sausa, todėl yra du būdai padaryti ją tikrai skanią, tai kepti visą kalakutą su įdarais ir priedais bei gausybe sviesto arba gaminti maltinukus. Va tada tikrai jie būna gardūs, nors gal tada kalorijų ir daug daugiau turi. 🙂 Reikia: … Skaityti toliau

Cukinijų ir špinatų blyneliai

Cukinijų blynų receptas su špinatais

Paskutiniu metu tikrai mažai rašau į blogą, bet tikiuosi pasitaisyti, na bet apie tai lapkritį. O šiaip tai gaminu tikrai, ir daug, kad ir šiandien valgome cukinijų ir špinatų blynelius. Na skanu ir viskas! Reikia: 2 vidutinio dydžio cukinijų (su plona oda ir minkstutėm sėklom); 1 svogūno; 3 skiltelių česnako; saujelės šviežių špinatų; saujelės mėtų … Skaityti toliau

Varškės apkepas su braškėmis

Varškės apkepo su braškėmis receptas

Kadangi Stambule oras pagaliau atšilo ir temperatūra aukščiau 18C, tai pats laikas valgyti braškes, nes dabar jos tikrai jau labai skanios. O varškės apkepas vis labiau primins, kad tai tikrai skanus desertas. TR kadangi nėra varškės, na bent jau tokios prie kokios esame pripratę Lietuvoje, tai aš naudojau nesūdytą lor tipo sūrį, taip pat galima … Skaityti toliau

Turkiška pica – Lahmacun

Turkiškos Lahmacun picos receptas

Visgi manau, kad geriausia lahmacun kepti krosnyje, nes orkaitė deja nesugeba tinkamai iškepti pado. Taip pat būtina labai jau smulkiai sumalti faršą. Aš to nepadariau, todėl nelabai jau išvaizdūs gavosi, bet skonio juk tai nekeičia. Tradiciškai lahmacun valgomas apšlakčius citrinos sultimis ir uždėjus smulkintų svogūnų ir petražolių, o tada jau viskas susukama ir valgoma rankomis. … Skaityti toliau

Bandelės su alyvuogėm ir ančiuviais

Bandelių receptas su alyvuogėm ir ančiuviais

Šios skanios bandelės yra vienas iš puikiausių būdų mėgautis alyvuogėm ir žuvimi. Jei nepatinka ančiuviai, puikiausiai galite naudoti kokią nors kitą žuvį, pvz. rūkytą skumbrę ar net šprotus, arba paprasčiausiai visiškai jos nedėti. Reikia: 500 g baltų miltų, plius papildomai formavimui; 300 ml šilto pieno; 1 a.š. druskos; 1 a.š. cukraus; 7 g sausų mielių; … Skaityti toliau

Rytietiško stiliaus vištos sparneliai

Rytietiško stiliaus vištos sparnelių receptas

Paprastai aš visada renkuosi vištos krūtinėles, nes jos man tikrai skanios, turi mažai riebalų, beto yra tiek būdų jas skaniai paruošti. Tačiau kartais norisi pasmaližiauti, o tam labiausiai tinka sparneliai, nes juos imi į rankas ir mėgaujiesi. Juos taip pat labai lengva pagaminti, beveik neimanoma jų perkepti, nes visada mėsa bus sultinga dėl odelėje esančių … Skaityti toliau

Jautienos Kibbe Kebabai

Jautienos Kibbe Kebabo receptas

Kibbe – reiškia ‘kotletai’ Arabu kalboje. Tradiciškai šis kebabas gaminamas iš smulkiai pjaustytos avienos, bulguro (apvirtu ir džiovintų kvietinių kruopų) ir žolelių. Šį kartą aš gaminau iš maltos jautienos. Jei nėra galimybių gauti bulguro, naudokite Lietuvoje lengvai randamas perlines ar kvietines kruopas, kurias aš prieš dedant apvirčiau. Smulkaus bulguro virti nereikia. Beja, visgi dar ir … Skaityti toliau

Pyragėliai su kepinta jautiena

Pyragėlių receptas su kepinta jautiena

Vasara mano darbe prasidėjo su pokyčiais valgyklėlėje. Senieji valgyklos (o gal vistik kavinukės, nes ji visai ne tokia valgykla, kurią prisimenu iš savo mokyklos laikų) darbuotojai nusprendė daugiau nebetęsti savo darbo, tai jų vietą pakeitė vyrukas, kuris paskutiniu metu jau dirbo padėjėju, tai patvarkydavo klases pasibaigus pamokoms, tai kondicionierius įjungdavo ar išjungdavo ir pan. O … Skaityti toliau

Jogurte marinuota višta

Jogurte marinuota višta

Pasiruošimas kelionei tikrai yra daug laiko atimantis darbas, o čia jau viskas surašyta, su kainom, darbo laiku, visa istorija ir asmeniniais patarimais. Ar gali kas būti geriau! Perverti, išsirenki, ką nori pamatyti ir keliauji. Jau grįžus gaminau, tai kas nereikalauja ilgo stovėjimo prie viryklės, pvz. orkaitėje kepta višta su agurkų ir jogurto padažu (a la … Skaityti toliau

Turkiška Velykų pynė

Pynė velykoms

Kad ir kaip viskas būtų chaotiška, visada rasiu laiko Velykų pynei, nes ji man siejasi su švente. Ne keptos vištos ar avies gabalai ir tuo labiau ne visos margosios lietuviškos mišrainės. Taigi šiems metams jau pasiruošiau pynes, dar pasiruošiu margučius ir tokios bus tos šventės. Turkiška pynė pagardinta mahlep prieskoniais kvepia šiek tiek egzotiškiau, nei … Skaityti toliau

Vištienos iešmeliai su rozmarinu

Vištienos iešmelių receptas su rozmarinu

Kalbant apie maistą, išvažiuoti iš miesto yra gerai vien todėl, kad gali daug kur tiesiog užsikurti grilių ir mėgautis ten keptomis daržovėmis ar mėsa. Tai praėjusią savaitę mes tai ir padarėme – beveik visas vakarienes gaminomės ant griliaus. Pirmiausia apkepėme baklažanus, paprikas bei pomidorus, kad kol kepa mėsa galėčiau viską nulupti ir susmulkinti, pagardinti citrinos … Skaityti toliau

Jautiena įdaryti baklažanai

Jautiena įdaryti baklažanai

Net pačiai sunku patikėti, kad vis dar nebuvau įdėjusi į savo tinklaraštį šio recepto. Baklažanus šią vasarą labai jau dažnai valgom, net nežinau kodėl. Jau prisižadu, kad nerašysiu ir negaminsiu jų, bet va vis atsiranda jų vienas kitas kilogramas namuose, tai imu ir gaminu, nes negi išmesi gerą daiktą. Kartais net pagalvoju, ką aš valgydavau … Skaityti toliau

Labai skanūs ir nekaloringi blynai

Labai skanūs ir nekaloringi blynai

Papildomai blynus galite pagardinti uogomis, vaisiais, varške, graikišku arba Valio jogurtu, prieskoniais (kakava, cinamonu), grietinėle, šokoladu, riešutų sviestu (tačiau bus daugiau kalorijų). Reikės: 30 g išrūgų baltymų; 2 kiaušinių (vidutinio dydžio); 70 g avižinių kruopų. Gaminame: Smulkintuvu susmulkiname avižas, įmušame kiaušinius, užpilame viena kaušelį arba 30 g turimų išrūgų baltymų (pagal skonį). Blynus kepame keptuvėje … Skaityti toliau

Vištienos kotletai su įdaru

Vištienos kotletai su špinatų įdaru

Ingredientai: Vištienos faršas – 400 g; Batono riekės – 2 vnt.; Svogūnas – 1 vnt.; Kiaušinis – 1 vnt.; Druska, pipirai, česnakas – pagal skonį; Kietai virti kiaušiniai – 2 vnt.; Sūris – 100 g; Špinatai, petražolės, krapai – po nedidelę saują. Gaminimo eiga: Į vištienos faršą įmuškite kiaušinį, sudėkite supjaustytą svogūną, suberkite druską ir … Skaityti toliau

Avižinių dribsnių apkepas

Avižinių dribsnių apkepas su spanguolėmis

Jeigu jaučiate, kad artėja niūri ir melancholiška žiemos nuotaika, o gal jūsų vaikas sunkiai valgo avižinę košę, o gal nežinote, ką dar galima pagaminti iš avižų? Jeigu iškyla vis daugiau jeigu, tada bėkite gaminti šį stebuklingą AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ APKEPĄ SU SPANGUOLĖMIS IR GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS. Šis apkepas puikiai tiks ilgesniems savaitgalio rytams, kai niekur neskubate ir norite … Skaityti toliau

Lietiniai blynai su špinatais ir sūriu

Lietinių blynų receptas su špinatais ir sūriu

Šį rytą galva visai susisuko ir sugalvojau šiek tiek ilgiau praleisti laiko virtuvėje ir pagaminti visai neįprastus pusryčius mano namuose, nes paprastai pasiduodu turkiškai tradicijai ir pusryčiausjame su kiaušiniais, sūriu, alyvuogėmis ir keliomis riekelėmis agurko bei pomidoro. Špinatų, kaip jau ne kartą esu sakiusi, pas mane beveik visada būna, arba bent jau kažkokių kitų žalių … Skaityti toliau

Kalafijorų kepsniai

Kalafijorų kepsniai naminiai

Nusipirkau milžinišką kalafijorą, nes žinau, kad tikrai kepsiu šiuos paplotėlius. Visai nesudėtingi, o svarbiausia skanūs, jokių neįprastų ingridientų nereikalaujantis receptas. Tačiau vienas dalykas, kuris juos padaro kitokius, būtent jogurtas su paprikomis ir granatais. Na granatų gal visai ir nereikia, bet namuose buvo, o ir visai įdomus jausmas, kai kramtant jie sproginėja burnoje suteikdami saldžiarūgštį skonį. … Skaityti toliau

Vištienos šlaunelės su paprikomis ir pomidorais

Vištienos šlaunelės su paprikomis ir pomidorais

Praėjusią savaitę pavyko 4 dienom su visa šeima ištrūkti į Antalijos apylinkes ir pailsėti bei atitrūkti nuo kasdienių darbų. Nors pirmą kartą atvažiavau į Turkiją prieš beveik prieš 10 metų, bet tik šiais metais pirmą kartą aplankiau Antaliją ir galų gale supratau, kodėl ten visus taip traukia, kodėl ten gyvena tiek daug lietuvių o ir … Skaityti toliau