Varškės pyragas su manų kruopomis

Turinys
  1. Reikia:
  2. Gaminam:

Kaip žinia varškė yra labai jau svarbus reikalas lietuviams ir daugelis išvažiavusiųjų kitoje šalyje ieško kas primintų lietuvišką varškę. Ar tai būtų rikotos sūris ar kokia kreminė varškė. Turkijoje man varškę visiškai atstoja labnės sūris (sūris iš jogurto, labiau primenantis tepamą varškę), tačiau sugalvojus kepti apkepą ar šiaip kokius varškėtukus gaminant jau renkuosi lor sūrį. Tačiau reikia ieškoti nesūdyto. pvz. YORSAN TAZE LOR PEYNIR niekada manęs nenuvylė, nes jį skanu valgyti ir vieną. Gal su kokiu šaukštu uogienės… na kai dietų Dievas nemato… 😀

Reikia:

  • 500 g varškės;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 st cukraus;
  • 2 v.š. grietinėlės;
  • 50 g sviesto;
  • ½ st manų kruopų;
  • ½ st miltų;
  • 1 v.š. vanilės;
  • 1 v.š. kepimo miltelių;
  • 10 džiovintų abrikosų;
  • 1 citrinos tarkuotos žievelės (geltonosios dalies).

Gaminam:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180C ir sviestu ištepame kepimo formą.
  2. Varškę ištriname su cukrumi, grietinėle ir kiaušiniais, tada įmaišome ištirpintą sviestą, manų krupas, miltus, kepimo miltelius, vanilę ir citrinos žievelę. Gerai išmaišome. Pabaigoje įmaišome smulkintus abrikosus.
  3. Sudedame tešlą į kepimo formą ir kepame apie 40min. Valgome šiltą su mėgstama uogiene arba grietinėle. Nors visai skanu ir be nieko. Skanaus!
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą