Varškės pyragai, švelnūs ir sotūs, o datulės suteikia šiam pyragui ypatingą skonį. Tokį varškės pyragą galima kepti su razinomis, pyrago skonis bus puikus.
Ingredientai:
- Miltai – 320 g;
- Cukrus – 120 g;
- Sviestas šaltas, supjaustytas kubeliais – 150 g;
- Druska – 1 žiupsnelis.
Įdarui:
- Varškė – 300 g;
- Datulės – 180 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt.;
- Cukrus – 2 šaukštai.
Pyrago paruošimas
- Tešlai visus ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą, sukrėskite iki trupinių.
- Kepimo formą ištepkite aliejumi, dėkite 2/3 tešlos, išlyginkite.
- Iš datulių išimkite kauliukus, minkštimą perpjaukite į 2 arba 4 dalis.
- Varškę pertrinkite per sietelį, kad suminkštėtų. Įpilkite lengvai išplaktus kiaušinius ir cukrų. Sumaišykite. Įmaišykite pjaustytas datules.
- Ant tešlos užtepkite įdarą, viršų uždenkite likusia tešla.
- Kepkite 180°C 40-45 minutes, kol viršus taps šiek tiek auksinės spalvos.
Pyragą atvėsinkite ir supjaustykite.