Pyragas su varške ir datulėmis

Varškės pyragai, švelnūs ir sotūs, o datulės suteikia šiam pyragui ypatingą skonį. Tokį varškės pyragą galima kepti su razinomis, pyrago skonis bus puikus.

Ingredientai:

  • Miltai – 320 g;
  • Cukrus – 120 g;
  • Sviestas šaltas, supjaustytas kubeliais – 150 g;
  • Druska – 1 žiupsnelis.

Įdarui:

  • Varškė – 300 g;
  • Datulės – 180 g;
  • Kiaušiniai – 2 vnt.;
  • Cukrus – 2 šaukštai.

Pyrago paruošimas

  1. Tešlai visus ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą, sukrėskite iki trupinių.
  2. Kepimo formą ištepkite aliejumi, dėkite 2/3 tešlos, išlyginkite.
  3. Iš datulių išimkite kauliukus, minkštimą perpjaukite į 2 arba 4 dalis.
  4. Varškę pertrinkite per sietelį, kad suminkštėtų. Įpilkite lengvai išplaktus kiaušinius ir cukrų. Sumaišykite. Įmaišykite pjaustytas datules.
  5. Ant tešlos užtepkite įdarą, viršų uždenkite likusia tešla.
  6. Kepkite 180°C 40-45 minutes, kol viršus taps šiek tiek auksinės spalvos.

Pyragą atvėsinkite ir supjaustykite.

[the_ad id=”9498″]


Parašykite komentarą