Kaip pasigaminti cepelinus?
Kiekvienas lietuvis turi savo cepelinų recepto variantą. Cepelinai – tai patiekalas, kuris reikalauja išties nemažai laiko bei darbo.
Kartais maisto gaminimas virtuvėje virsta gyvu pragaru: išbėga pienas, nenuplaunama apdegusi keptuvė ar orkaitė, o dar – svogūnai su ašaromis akyse.
www.valgome.lt – nusprendėme surinkti patarimus, kaip gaminti maistą, valyti, sutvarkyti virtuvės erdvę ir kitus patarimus kuriuos galbūt nežinojote.
Kiekvienas lietuvis turi savo cepelinų recepto variantą. Cepelinai – tai patiekalas, kuris reikalauja išties nemažai laiko bei darbo.
Pramonė nuolat tvirtina, esą reguliariai alkoholį vartojantis žmogus yra aktyvus, bendraujantis ir mėgaujasi aktyviu socialiniu gyvenimu. Tarsi alkoholis būtų natūrali sudedamoji sveikatos ir sėkmės dalis, taip pat šaunus įprotis ir graži tradicija.
Cholesterolio kiekis yra vienas iš rimtų sveikatos rodiklių. Tačiau tam, kad natūraliai sumažintumėte cholesterolio kiekį savo kraujyje visiškai nebūtina pirmiausia griebtis tablečių.
Sąnarių skausmus gali sukelti neseniai patirta sportinė trauma, o dažniau tai susiję su artritu. Jei esate susipažinę su šiuo nemalonu pojūčiu, tuomet iš pirmų lūpų žinote, koks erzinantis šis skausmas gali būti kasdieniame gyvenime.
Kokie šaldytuvai yra geriausi? Kur įsigyti šaldytuvą? Kiek šaldytuvai suvartoja energijos? Tokie ir panašūs klausimai iškyla kiekvienai šeimai renkantis šaldytuvą.
Kartais padažui sukurti reikia labai mažai laiko. Skysčio pašalinimas yra lengviausias būdas sutirštinti guliašo ir kitų mėsos patiekalų padažą. Skystis, susidarantis kepant mėsą, turi būti surinktas ir virinamas, kol jis pakankamai tirštės. Būkite atsargūs su prieskoniais! Mažiau druskos ir pipirų – vandens garavimas sustiprina skonį. Kuo sutirštinti skysta padažą? Padažą galite sutirštinti miltais – dažniausiai … Skaityti toliau
Mikrobangų krosnelė negali pakeisti įprastos elektrinės ar dujinės orkaitės, tačiau gerokai palengvina maisto ruošą.
Varškė dažnai naudojama gaminant įvairius desertus, kepant varškės pyragus ir nesaldžius patiekalus. Deja, varškės konsistencija neleidžia ją naudoti tokia forma, kokia ji yra parduodama. Ypač kalbant apie naminę varškę. Čia mes pasiūlysime keletą būdų, kaip galite sutrinti varškę naudodami įvairius prietaisus. Kaip greitai pertrinti varškę per sietelį Jei varškę sutrinsite, patiekalai iš jos gausis skanesni, … Skaityti toliau
Atėjus laisvoms dienoms ir šeimų mėgstamiems savaitgaliams, daugelis susiduriame su problema ir klausimu – ką veikti?
Šie virtuvės reikmenys ir stalo įrankiai turi savo galiojimo laiką. Laikui bėgant, dėl nuolatinio naudojimo, jie gali tapti daugelio bakterijų šaltiniu, ir jie būtinai turi būti gan dažnai keičiami. Ką šiandien turėtumėte pakeisti savo virtuvėje? Indų rankšluoščiai Valydami indus, šluostydamiesi rankas ar šluostydami stalą, indų rankšluosčiai per dieną prisigeria šimtus bakterijų. Taip, jūs turėtumėte juos skalbti … Skaityti toliau
Smidrai (šparagai) neveltui turi visų daržovių karalienės titulą. O kaipgi kitaip – juose yra daug naudingų medžiagų, turi puikų skonį ir didelę maistinę vertę. Tiesą sakant, paruošti smidrus nėra sunkiau nei kitas daržoves, išskyrus kelis niuansus, kurių žinojimas padės jums pasigaminti šią daržovę, kad ji kiek įmanoma išsaugotų naudingas savybes. Receptų su smidrais yra labai … Skaityti toliau
Pastaruoju metu krevetės tapo labai paklausios tarp jūros gėrybių mėgėjų. Jos dažnai tarnauja kaip nepriklausomas patiekalas, naudojamos kaip alaus užkandis, taip pat kaip daugelio salotų sudedamoji dalis.
Įspėjimas: Alkoholis pavojingas Jūsų sveikatai, alkoholinius gėrimus turi teisę vartoti tik 20 metų ir vyresni asmenys. Iš vaisių – sultys, iš sulčių – vynas Vynui tinka tik prinokę vaisiai ir uogos. Jie renkami saulėtą dieną, netinka iškart po lietaus arba anksti ryte, kai rasa dar nenudžiūvusi. Neplaunama, nebent ištisai lyja ir vaisiai arba uogos žemėtos … Skaityti toliau
Pamenu, kaip vaikystėje perinkdavove vyšnias su močiute. “Ši – čia, kompotui, o ši – uogienei”, – sakė močiūtė, dėliodama uogas į dubenėlius. Su vyšniomis susidorodovome greitai, nes močiutė žinojo, kaip patogiausia išimti kauliukus iš vyšnių. Ir ji išmokė mane savo išminties.
Virdulys – tai vienas dažniausiai buityje naudojamų prietaisų, todėl svarbu išsirinkti patikimą ir funkcionalų virdulį. Virduliai būna įvairaus dydžio, formų bei atspalvių.
Šiukšlių rūšiavimas – itin aktuali ir svarbi tema. Žiniasklaidoje publikuotas ne vienas straipsnis apie rūšiavimo reikšmę ir naudą. Didžiausia problema, kad daugelis žmonių vis dar įsitikinę, jog rūšiuoti šiukšles nepatogu ir sunku, todėl visiškai nerūšiuoja. Norime sugriauti šį mitą ir pasiūlyti praktiškiausius ir lengviausius būdus rūšiuoti. Nesvarbu kurį gamintoją pasirinksite Franke, Blanco, Eisinger ar bet kurį kitą, jei nusprendėte rūšiuoti, tai jau yra sveikintinas dalykas. [epcl_icon icon=”fa-recycle” size=”16″ … Skaityti toliau
trukdančios iki galo mėgautis jos skoniu. Kepta žuvis yra itin skanus patiekalas. Norėdami visiškai mėgautis jos skoniu, turite stengtis išvengti klaidų gamindami žuvį. Daug druskos Jei žuvis yra marinuota prieš kepant, į ją nedėkite daug druskos. Didžioji dalis vistiek neištirps. Prieš marinuojant žuvį geriau įtrinti ja druska arba sumaišyti druskos kristalus su paniruote. Taip pat … Skaityti toliau
Dažnai receptuose galite rasti sakinį “suplakite sviestą su cukrumi”. Plakto sviesto gali prireikti norint pagaminti purų ir subtilų sviestinį kremą arba sviesto pagrindu pagamintą tešlą. Tačiau kartais namų šeimininkės skundžiasi, kad sviestas nepakankamai susiplaka, sviesto masė nėra puri ir cukrus nenori visiškai ištirpti. Kad sviesto plakimas su cukrumi virstų maloniu procesu ir gautusi puikus rezultatas, … Skaityti toliau
Ne vienas namų šeimininkas susidūrė su dilema, kuo pavaišinti netikėtai užsukusius svečius. Jei jūsų šaldytuve yra bent dalis dažniausiai naudojamų produktų – išeitis visada yra. Iš jų visada galima pagaminti ne tik lengvai ir greitai paruošiamų, bet ir skanių patiekalų, kurių receptų jūsų prašys užrašyti. Visa paslaptis – visada būti šiek tiek iš anksto pasiruošus. … Skaityti toliau