Antienos filė didkepsnis su karamelizuotais apelsinais ir apelsininiu padažu

  • Paruošimas: 20 min
  • Porcijos: 2

Antienos filė su apelsininiu padažu yra klasikinis patiekalas, derinantis sodrų antienos skonį su gaiviu apelsinų saldumu. Šis derinys ypač populiarus Prancūzijos virtuvėje, tačiau mėgstamas ir Lietuvoje. Antienos mėsa yra turtinga baltymais ir geležimi, o apelsinai suteikia vitaminų bei antioksidantų. Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir naudingas sveikatai.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Antienos filė (350 g): vietoj filė galite naudoti antienos krūtinėlę ar šlauneles, tačiau kepimo laikas gali skirtis.
  • Rukola (2 saujelės): galite pakeisti špinatais, gražgarstėmis ar kitomis mėgstamomis salotomis.
  • Alyvuogių aliejus: tinka ir rapsų ar saulėgrąžų aliejus.
Patiekalo gaminimo patarimai:
  • Prieš kepdami antieną, leiskite jai pasiekti kambario temperatūrą – taip mėsa keps tolygiau.
  • Kepant antieną, pradėkite nuo odelės pusės, kad riebalai ištirptų ir suteiktų traškumo.
  • Po kepimo leiskite mėsai pailsėti 5–10 minučių, kad sultys pasiskirstytų ir mėsa būtų sultingesnė.
Kalorijos:
  • Iš viso: apie 800 kcal
  • Vienoje porcijoje: apie 400 kcal

Receptui reikės:

  • Antienos filė: 350 g
  • Apelsinai: 2 vnt.
  • Sviestas: 30 g
  • Rudasis cukrus: 2 a. š.
  • Kukurūzų krakmolas: 1 a. š.
  • Rukola lapeliai: 2 saujelės
  • Alyvuogių aliejus: šlakelis

Paruošimas

  • Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies.
  • Antienos filė dėkite odele žemyn į keptuvę ir kepkite apie 7 minutes, nevartydami.
  • Apverskite filė ir kepkite dar 5 minutes.
  • Išimkite antieną iš keptuvės ir leiskite jai pailsėti, pageidautina suvyniojus į foliją.
  • Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ant vidutinės ugnies.
  • Vieną apelsiną nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
  • Dėkite apelsino griežinėlius į keptuvę su sviestu, pabarstykite 1 a. š. rudojo cukraus ir kepkite, kol jie karamelizuosis.
  • Išspauskite sultis iš likusio apelsino.
  • Supilkite apelsinų sultis į keptuvę, įdėkite likusį 1 a. š. rudojo cukraus ir kukurūzų krakmolą.
  • Maišykite ir kaitinkite, kol padažas sutirštės.
  • Lėkštėje išdėliokite rukolos lapelius ir apšlakstykite juos alyvuogių aliejumi.
  • Šalia sudėkite karamelizuotus apelsino griežinėlius.
  • Antienos filė supjaustykite gabalėliais ir dėkite ant apelsinų griežinėlių.
  • Apšlakstykite viską apelsininiu padažu ir patiekite.
  • Santrauka: Antienos filė su karamelizuotais apelsinais ir apelsininiu padažu – tai elegantiškas ir gardus patiekalas, puikiai tinkantis ypatingoms progoms ar norint palepinti save bei artimuosius. Sodraus skonio antiena derinama su saldžiarūgščiais apelsinais, suteikiančiais gaivumo ir subtilumo. Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir džiugina akį bei skonio receptorius.

 


1 komentaras apie “Antienos filė didkepsnis su karamelizuotais apelsinais ir apelsininiu padažu”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą