Antienos kulšelės keptos orkaitėje su ryžiais ir džiovintomis slyvomis

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 60 min
  • Porcijos: 2

Antiena yra gurmaniškas pasirinkimas, kuris suteikia prabangos jausmą kasdieniams pietums ar vakarienei. Šiame recepte deriname sultingas antienos kulšeles su aromatingais ryžiais ir saldžiomis džiovintomis slyvomis, sukurdami harmoningą skonio paletę. Šis patiekalas ne tik džiugins jūsų skonio receptorius, bet ir suteiks sotumo bei energijos.

Galimos ingredientų alternatyvos
  • Antienos kulšelės: Jei neturite antienos kulšelių, galite naudoti vištienos kulšeles ar kitą mėgstamą paukštieną.
  • Ryžiai: Baltuosius ryžius galima pakeisti rudaisiais ryžiais, basmati ar jazminų ryžiais, kurie suteiks kitokį skonį ir tekstūrą.
  • Džiovintos slyvos: Jei neturite džiovintų slyvų, galite naudoti džiovintas spanguoles, abrikosus ar razinas, kurie pridės saldumo ir rūgštumo.
Patiekalo gaminimo patarimai
  • Prieš dedant antienos kulšeles į troškintuvą, galite jas trumpai apkepinti keptuvėje, kad gautumėte traškią plutelę ir papildomą skonį.
  • Norėdami suteikti ryžiams daugiau aromato, galite juos trumpai pakepinti su šlakeliu aliejaus prieš dedant į troškintuvą.
  • Jei mėgstate aštresnį skonį, galite pridėti šiek tiek smulkinto česnako ar aitriosios paprikos.
Kalorijos
  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1800 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 900 kcal

Receptui reikės:

  • Marinuotos antienos kulšelės su prieskoniais: 600 g (2 vnt.)
  • Ryžiai: 1 stiklinė
  • Džiovintos slyvos: 5 vnt.
  • Druska: žiupsnelis
  • Ryžių prieskoniai: 1 a. š.
  • Karštas vanduo: apie 300 ml

Paruošimas

  • Į troškintuvą suberkite ryžius, įberkite žiupsnelį druskos ir ryžių prieskonius.
  • Džiovintas slyvas supjaustykite mažais gabalėliais ir pridėkite prie ryžių.
  • Ant ryžių ir slyvų mišinio uždėkite antienos kulšeles.
  • Užpilkite karštu vandeniu, kad vanduo apsemtų visus ingredientus. Jei reikia, reguliuokite vandens kiekį pagal savo poreikius.
  • Uždengkite troškintuvą dangčiu ir įdėkite į iki 200°C įkaitintą orkaitę.
  • Kepkite apie 1 valandą.
  • Likusias 10–15 minučių galite nuimti dangtį, kad patiekalas gražiai apskrustų.
  • Santrauka: Šis antienos kulšelių su ryžiais ir džiovintomis slyvomis receptas yra puikus pasirinkimas norintiems nustebinti savo artimuosius išskirtiniu skoniu. Lengvai paruošiamas patiekalas sujungia sultingą mėsą, aromatingus ryžius ir saldžias slyvas, sukuriant harmoniją jūsų lėkštėje. Be to, galite eksperimentuoti su ingredientais ir prieskoniais, pritaikydami receptą pagal savo skonį. Skanaus!
kepta - troškinta antiena orkaitėje su ryžiais ir džiovintomis slyvomis
kepta – troškinta antiena orkaitėje su ryžiais ir džiovintomis slyvomis

1 komentaras apie “Antienos kulšelės keptos orkaitėje su ryžiais ir džiovintomis slyvomis”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą