Trinta moliūgų sriuba su antienos lazdelėmis ir grietinėle

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 6
Moliūgų sriuba yra vienas iš tų patiekalų, kurie ne tik sušildo vėsiais rudens ir žiemos vakarais, bet ir suteikia jaukumo bei sotumo pojūtį. Šiame recepte tradicinė trinta moliūgų sriuba praturtinama karštai rūkytomis antienos lazdelėmis, kurios suteikia subtilų dūmo skonį, o grietinėlė – kreminę tekstūrą. Toks derinys neabejotinai pradžiugins jūsų skonio receptorius ir taps puikiu pasirinkimu tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Moliūgas: vietoj įprasto moliūgo galite naudoti sviestinį moliūgą, kuris suteiks švelnesnį ir saldesnį skonį.
  • Bulvės: jei norite sumažinti angliavandenių kiekį, bulves galite pakeisti saldžiosiomis bulvėmis arba žiediniu kopūstu.
  • Karštai rūkytos antienos lazdelės: jei jų nerandate, galite naudoti karštai rūkytą vištieną, šoninę ar net rūkytą tofu vegetariniam variantui.
  • Grietinėlė: norėdami lengvesnės versijos, rinkitės mažesnio riebumo grietinėlę arba augalinę alternatyvą, pavyzdžiui, kokosų pieną.
Patiekalo gaminimo patarimai
  • Daržovių kepinimas: prieš dedant daržoves į puodą, jas lengvai apkepkite svieste arba aliejuje. Tai sustiprins jų skonį ir suteiks sriubai papildomo aromato.
  • Sultinys: naudokite naminį daržovių arba vištienos sultinį, kad sriuba būtų sodresnio skonio. Jei neturite naminio, rinkitės kokybišką pirktinį sultinį su mažesniu druskos kiekiu.
  • Prieskoniai: muskato riešutas puikiai dera su moliūgu, tačiau galite pridėti ir šiek tiek džiovinto čiobrelio ar rozmarino, kad suteiktumėte sriubai papildomo aromato.
Kalorijos
  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1800 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje (6 porcijos): apie 300 kcal

Receptui reikės:

  • Moliūgas: 300 g
  • Bulvės: 2 vnt.
  • Svogūnas: 1 vnt.
  • Morka: 1 vnt.
  • Sviestas: 2 v. š.
  • Pipirai: žiupsnelis
  • Šviežiai tarkuotas muskato riešutas: žiupsnelis
  • Karštai rūkytos antienos lazdelės: 130 g
  • Druska: pagal skonį
  • Grietinėlė: 200 ml
  • Daržovių sultinys: 1,5 l

Paruošimas

  • Svogūno paruošimas: Pirmiausia smulkiai supjaustykite svogūną. Atidėkite jį į šalį.
  • Morkos ir moliūgo paruošimas: Nulupkite morką ir moliūgą, tuomet sutarkuokite juos stambiu tarka.
  • Daržovių kepinimas: Dideliame puode ištirpinkite sviestą. Į karštą sviestą suberkite svogūnus ir kepkite juos, kol taps skaidrūs. Tuomet pridėkite tarkuotą morką ir dar šiek tiek pakepinkite.
  • Moliūgo sudėjimas: Į puodą suberkite tarkuotą moliūgą ir lengvai apkepinkite, kad daržovės pradėtų skleisti savo aromatą.
  • Bulvių paruošimas: Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Pridėkite jas į puodą su kitomis daržovėmis.
  • Sultinio įpylimas ir prieskonių pridėjimas: Supilkite daržovių sultinį, pagardinkite sriubą pipirais, muskato riešutu ir druska pagal savo skonį. Užvirkite ir sumažinkite ugnį, virkite apie 20 minučių, kol visos daržovės taps minkštos.
  • Sriubos trynimas: Naudodami rankinį trintuvą, sutrinkite sriubą iki vientisos ir švelnios konsistencijos.
  • Antienos lazdelių paruošimas: Karštai rūkytas antienos lazdeles supjaustykite plonais griežinėliais ir pridėkite į sriubą.
  • Grietinėlės įmaišymas: Į sriubą supilkite grietinėlę, gerai išmaišykite ir švelniai pakaitinkite apie 2–3 minutes, neleisdami sriubai užvirti.
  • Patiekimas: Sriubą patiekite šiltą, papuošę papildomais antienos griežinėliais ar šviežiomis žolelėmis, jei pageidaujate. Skanaus!

1 komentaras apie “Trinta moliūgų sriuba su antienos lazdelėmis ir grietinėle”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą