Atėjus karštoms dienoms, vis mažiau norisi įjungti orkaitę. Nekeptas braškių tortukas yra puiki alternatyva bet kokiam desertui. Dėl grietinėlės sluoksnio pyragas labai švelnus ir lengvas. Recepte naudojami sviestiniai sausainiai, kurie užpildys tortą savo tekstūra ir harmoningai sujungs visus komponentus. O svarbiausia – tortuką lengva paruošti. Net vaikas gali susidoroti su jo paruošimu. O uogų sezono metu tai bus labai biudžetinis desertas ir neabejotinai skanus.
- Porcijos: 6 asmenims
Reikia:
- 200 g sausainių;
- 300 ml grietinėlės;
- 2 v.š. želatinos;
- 1 st braškių, nors gali būti ir daugiau;
- 3 v.š. cukraus;
- citrinos žievelės ir sulčių.
Gaminam:
- Želatiną užpilti 3 v.š. šilto vandens. Leiskite išbrinkti 10 min. Tada ištirpinkite mirkrobangėje arba virš puodo su verdančiu vandeniu.
- Grietinėlę išplakite su cukrumi, citrinos žievele ir sultimis iki standumo. Supilkite atvėsusią želatiną. Išmaišykite.
- Sudėkite sausainius ir beveik visas braškes. Išmaišykite, kad sausainiai pasidengtu grietinėle.
- Stačiakampę formą arba apvalią ištieskite maistine plėvele ir supilkite visą sausainių ir grietinėlės masę. Dėkite į šaldytuvą 2-3 valandom. Išėmę papuoškite braškėm.
Vietoje braškių galite naudoti ir kitas vasaros uogas. Skanaus!
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]