Pyragas su jautiena, salierais ir alumi

Pyragas su jautiena, salierais ir alumi

Mėsos pyragas yra puiki alternatyva karštam patiekalui. Atsitraukime nuo savo tradicijų – jautiena ir sluoksniuota tešla – ir pasimėgaukite pyragu. 4 porcijos Ingredientai: 2 v.š. aliejaus; 1 didelis svogūnas; 1 morka; 300 g jautienos nugarinės; 1 v.š. miltų; ½ a.š. druskos; ½ a.š. maltų juodųjų pipirų; ½ saliero šaknies; 1 lauro lapas; kelios šviežio čiobrelio … Skaityti toliau

Maltinukai su bulvių košės kepurėle

Maltinukai su bulvių košės kepurėle receptas

Jau ne kartą rašiau, kad ‘kofte’ arba kotletai ar maltinukai yra rimtas dalykas Turkijoje. Šis receptas tai vienas iš gausybės Turkišų kofte receptų. Aš netgi manau, kad labai jau primenantis lietuvišką virtuvę, nes kas nėra valgęs kotletų su bulvių koše? Kažkaip labai jau primenantis namus, nors jau ir atpratau nuo bulvių košės skonio. Bet kartais … Skaityti toliau

Bajoriški Radvilų zrazai

Bajoriški Radvilų zrazai su jautiena

Video recepto autorius:  Obelių aliejus

Patiekalui reikės:

  • Jautienos filė;
  • 2 svogūnų;
  • 200 gramų baltos duonos (batono);
  • 1 kiaušinio;
  • 200 gramų lašinių (rūkytų ir šviežių);
  • 1 šaukšto sviesto;
  • 1 stiklinės jautienos sultinio;
  • 1 pastarnoko;
  • aliejaus;
  • svogūnų laiškų, čiobrelių šakelių, druskos, pipirų.

Paruošimas

  1. Jautienos filė supjaustykite didelėmis plonomis riekelėmis, jas išmuškite, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir palikite pusvalandžiui marinuotis.
  2. Nupjaukite nuo duonos plutą, supjaustykite kubeliais, suberkite į dubenį ir įmuškite kiaušinį.
  3. Aliejuje apkepkite supjaustytus svogūnus, sumaišykite juos su balta duona, pagardinkite smulkintais svogūnų laiškais ir čiobrelių šakelėmis.
  4. Paruoštą masę užtepkite ant jautienos riekelių ir suvyniokite, sutvirtindami siūlu ar dantų krapštukais.
  5. Supjaustykite lašinius ir juos paspirginkite aliejuje.
  6. Zrazus sudėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite keletą minučių. Kai zrazai apskrus, juos užpilkite sultiniu, sudėkite spirgučius, baltą duoną, griežinėliais pjaustytą pastarnoką ir patroškinkite.
  7. Zrazus išimkite, supjaustykite mažesniais gabalėliais.
  8. Liukusį troškinį sutrinkite, įdėkite šiek tiek čiobrelių šakelių ir patiekite su zrazais.

Naudokite rapsų ar kitą kepimui tinkamą aliejų, turintį aukštą degimo temperatūrą.

Gurmaniškas jautienos ragu

Gurmaniškas jautienos ragu

Namuose, kaip niekad daug gurmaniškų maistinių dalykėlių, nepamiršdama kelių iš jų nusprendžiau padaryti gardų jautienos ragu su kinietiškom daržovėm, konservuotais bambukais, ryžiais ir tailandietišku padažu. Jeigu recepto sudėtis jūsų neišgąsdins – išbandykite ir, tikiuosi, neliksite nusivylę. Jeigu visų nurodytų ingredientų neturite, galite kai kuriuos išmesti (pvz. salierą, arba arachisų aliejų pakeisti įprastu). Ingredientai (dviems): 300 … Skaityti toliau

Kaip pagaminti guliašą?

Kaip pagaminti namini guliašą?

Nepaisant to, kad Vengrija laikoma guliašo gimtine, lietuvos namų šeimininkės sugebėjo pakeisti šį patiekalą taip, kad jis tikrai taptų mūsų nacionaliniu patiekalu.

🤔 Kas yra guliašas?

Lietuvoje guliašu vadina mėsą, supjaustyta smulkiais gabalėliais, kuri verdama dideliame kiekyje tiršto ir aromatingo padažo. Guliašas patiekiamas su įvairiais garnyrais – ryžiais, virtomis bulvėmis, troškintomis daržovėmis ir kt.


☝️ Patarimai ruošiant guliašą

Kad guliašas būtų sultingas ir skanus, turite skirti daug dėmesio mėsos pasirinkimui. Jei guliašui gaminti imate jautieną, turite paimti mentę, užpakalinės kojos minkštimą ar nugarinę.

Jei ruošiate kiaulienos guliašą, geriau pasiimkite sprandinę ar nugarinę, liesos kietos kiaulinos dalys netinka guliašui virti, nes tokiu atveju mėsa gausis per sausa ir kieta.

🥘 Kaip išsivirti skanų guliašą?

Svarbus dalykas: mėsa turi būti visiškai išvalyta nuo plėvelių ir kremzlių, gali būti palikti tik ploni riebalų sluoksniai.

Kiaulienos guliašas
Kiaulienos guliašas su bulvėmis
  • Mėsa gausis sultingesnė, jei prieš troškinant ją šiek tiek pakepinsite. Tokia mėsa troškinama mažiausiai pusantros valandos.
  • Jei norite gaminti guliašą su daržovėmis, turite pasiimti daržovių tiek, kiek ir mėsos.
  • Guliašas ruošiamas puode su storu dugnu, pavyzdžiui, ketaus puode.
  • Norėdami gauti tirštą padažą, leidžiama vietoj miltų naudoti krakmolą,. Įmaišykite šaukštelį krakmolo šaltame vandenyje ir, maišydami, įpilkite skysčio į puodą. Jei padažas neatrodo toks tirštas, kokio reikia, pakartokite veiksmą.

🥄 Guliašo receptas

Taigi, norint pagaminti klasikinį jautienos guliašą, jums reikia 1 kg mėsos.

  1. Nuplaukite mėsą po tekančiu vandeniu, supjaustykite mažais kubeliais (maždaug po 20 gramų), padėkite ant rankšluoščio, kad nuo mėsos nutekėtų vanduo, pabarstykite juodaisiais pipirais.
  2. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus.
  3. Meskite mėsą į keptuvę ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.
  4. Perkelkite mėsą į puodą.
  5. Norėdami paruošti padažą, turite naudoti kitą keptuvę. Ant jos suberkite 2 šaukštus miltų, pakepinkite (miltai turėtų įgyti gražų auksinį atspalvį).
  6. Smulkiai supjaustykite 2 svogūnus ir tiek pat morkų, pakepinkite keptuvėje, kurioje buvo kepta mėsa.
  7. Į svogūnus ir morkas įpilkite kelis šaukštus pomidorų pastos, skrudintų miltų, viską išmaišykite. Gautą masę supilkite į mėsą.
  8. Tada įpilkite vandens – kad mėsa būtų apsemta. Pasūdom ir įdedame maltus juoduosius pipirus.
  9. Guliašą troškinkite ant silpnos ugnies pusantros valandos, nepamiršdami retkarčiais pamaišyti.

Nauji guliašo receptai

Jautienos troškinys su grybais

Jautienos troškinys su grybais receptai

Vakar, kai po valandos iš orkaitės pradėjo sklisti neapsakomai viliojantis jautienos troškinio kvapas, net užsimaniau jo paragauti! Mano pastangos buvo įvertintos kuo puikiausiai. Visada maniau, kad tokio tipo troškiniai yra šventinis patiekalas. Pavyzdžiui šis sultingas jautienos troškinys puikiai tiktų ant Kalėdinio stalo, antrą dieną. Kai kepto kalakuto kvapas namuose jau būna išgaravęs… Trukmė: 30 min. ruošti, … Skaityti toliau

Kaip kepti jautienos kepenys?

Kaip ir kiek laiko reikia kepti jautienos kepenys keptuvėje

Keptos kepenėlės yra skanus ir maistingas patiekalas, kurį galima patiekti su daržovių salotomis, bulvių koše ar ryžiais. Visiems patinka švelnios ir sultingos kepenys, tačiau daugelis pastebėjo, kad kai kurių namų šeimininkių kepenys yra švelnios ir sultingos, o kai kurių – kietos. Taip pat skaitykite: Kaip virti jautienos kepenis? Kad keptos jautienos kepenys džiugintų jus ir … Skaityti toliau

Kaip virti jautienos kepenys?

Kaip ir kiek laiko reikia virti jautienos kepenys

Jautienos kepenys yra vienas geriausių subproduktų. Mūsų organizmas gerai juos įsisavina, juose yra mažai riebalų, tačiau yra daug vitaminų, mikroelementų, baltymų ir amino rūgščių. Tik 100 gramų virtų kepenų kompensuoja kasdienį organizmo vitaminų poreikį. Gydytojai rekomenduoja vartoti virtas kepenis diabetikams, nėščioms moterims, turintiems mažakraujystę ir mažiems vaikams. Vyresnio amžiaus žmonėms ir tiems, kurie dirba sunkų … Skaityti toliau