Virtinukai su jogurto ir pomidorų padažu

Šį kartą receptas dar iš pernai metų – turkiški virtinukai su puikiai derančiu pomidorų padažu pagardintu cinamonu (būtinai jį įdėkite) bei jogurto ir česnako padažu su džiovintomis mėtomis. Genialumas paprastume! Skanių akimirkų!

Manti su jogurto ir pomidorų padažu

  • Porcijos: 4 asmenims
Tešlai:
  • 3 st miltų;
  • 1 kiaušinio;
  • žiubsnelio druskos;
  • 4-5 valg.š. vandens.

Įdarui:

  • 250 g maltos jautienos;
  • 1 vidutinio svogūno;
  • saujelės smulkintų petražolių;
  • druskos ir juodųjų pipirų;
  • žiubsnelio malto kumino ir kalendros.

Padažui:

  • 1 v.š. sviesto;
  • 1 v.š. pomidorų pastos;
  • keli šlakeliai vandens ar jautienos sultinio;
  • žiubsnelio malto cinamono;
  • druskos ir juodųjų pipirų;
  • žiubsnelio smulkintos džiovintos paprikos;
  • 1 česnako skiltelės;
  • 5 v.š. jogurto;
  • žiubsnelio džiovintų mėtų.

Paruošimas

  1. Paruoškite tešlą. Dubenyje išmaišykite miltus, druską ir kiaušinį, tada po truputį pilkite vandenį kol gausis vientisa tešla. Kelias minutes paminkykite kol gausis elastinga tešla. Uždenkite ir leiskite pastovėti apie 20 min.
  2. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Susmulkinkite petražoles. Dubenyje sumaišykite maltą jautieną, svogūną, petražoles, pagardinkite druska ir pipirais, kuminu ir kalendra.
  3. Tešlą padalinkite į 4 dalis, kiekvieną dalį iškočiokite ir supjaustykite į nedidelius kvadratėlius. Dėkite įdarą. Kvadrato kampus suspauskite vieną su kitu, kad šonai susiliestu, tada ir juos užspauskite.
  4. Į puodą įpilkite vandens, įdėkite dubenėlį. taip, kad vanduo apsemtu šonus, tačiau į dubenėlio vidų nepatektų. Kai užvirs vanduo, sudėkite 6-8 manti ir uždenkite puodą dangčiu. Virkite apie 10 min. Taip gausis, kad manti verda garuose.
  5. Paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir įdėkite pomidorų pastą. Įpilkite šiek tiek vandens ar jautienos sultinio, kad padažas praskystėtų. Pagardinkite druska, pipirais, cinamonu, džiovinta paprika. Užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.
  6. Jogurtą sumaišykite su smulkiai tarkuotu česnaku.

Pateikite manti apšlakstytus pomidoru ir jogurto padažais bei apibertus džiovintomis mėtomis. Skanaus!

[the_ad id=”6308″]

Praėjusių metų pabaiga buvo sujaukta netikėtai užpuolusiu gripu, kuris paguldė mus visus į lovą, taip palikdamas be jokių šventimų, be planuoto Napoleono torto, be šampano taurės ir be jokių vakarėlių. Bet kaip sakant bus dar tų švenčių, svarbiausia, kad dabar beveik jau pasveikom, nors dar ir šiek tiek pakosim kaip per kokią sutartinę visi kartu, tačiau savijauta pagerėjo, galvos neskauda ir norisi kažką veikti. Gaila, kad liko daug planuotų įrašų neaprašytų, bet vis dar aktualius sudėsiu greičiausiu metu, o kitus gal metų pabaigai paliksiu. Tik kažkodėl bijau, kad jie pasiliks taip užmarštyje, nes su kiekvienais metais ateina patirtis, kartu keičia požiūrį maistą, fotografiją ir visą tinklaraščio rašymo tikslą. Taigi šiais metais noriu dar daug daugiau visko išmokti, noriu surasti laiko sau, būti geresne ir atidesne mama. kuri turėtų energijos ne tik tinklarasčio rašymui, bet ir kūrybinei veiklai su savo vaiku, nes tai dabar pats svarbiausias ir mieliausias mano darbas. Labai tikiuosi, kad atrasiu laiko paskaityti knygas ar pasižiūrėsiu vieną kitą gerą filmą. Labai tikiuosi, kad būsime sveiki, maitinsimės sveikiau, būsime aktyvesni ir džiaugsimės būdami kartu. Taigi Su Naujaisiais Metais!



Parašykite komentarą