Lazanija – tai maisto patiekalas, gaminamas iš makaronų lakštų apkepo, įdaryto mėsa, sūriu, daržovėmis, pomidoru padažu. Lasagne verde įdaroma špinatais ir kiaušinių pasta. Manoma, kad lazanija atsirado Italijoje.
Ingredientai:
- 10 vnt lazanijos lakštų;
- 400 g jautienos faršo;
- 400 g trintų konservuotų pomidorų;
- 300 g saliero stiebų;
- 250 g mocarelos sūrio;
- 5-ių skiltelių česnako;
- 2-jų morkų;
- 1-no svogūno;
- 1 valgomo šaukšto pomidorų pastos;
- 1 lauro lapelio;
- 1 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio;
- 1 arbatinio šaukštelio džiovinto čiobrelio;
- Druskos, pipirų ir bešamelio padažo.
Lazanijos paruošimas
- Pirmiausiai pradėkite nuo mėsos ir daržovių padažo. Susismulkinkite svogūną, česnaką, morkas ir saliero stiebus.
- Dideleme puode apsikepinkite jautienos faršą su smulkintu česnaku.
- Faršui apkepus sudėkite visas daržoves, berkite truputėlį druskos, pipirų ir dar viską kartu pakepkite apie 10 minučių.
- Į puodą supilkite konservuotus pomidorus, įdėkite šaukstą pomidorų pastos, berkite džiovinto raudonėlio, čiobrelio, įdėkite lauro lapelį ir viska dar šiek tiek pagardinkite druska ir pipirais.
- Puodą uždenkite dangčiu ir troškinkite ant vidutinės ugnies 30 minučių, o tuo tarpu pasiruoškite bešamelio padažą.
- Beliko susloksniuoti lazaniją: pirmiausiai bešamelio padažu ištepkite indo dugną, tuomet išklokite lazanijos lakštus ir dar kartą ištepkite juos bešamelio padažu.
- Dabar supilkite puse faršo ir daržovių padažo ir dar kartą išklokite lazanijos lakštus.
- Lazanijos lakštus ištepkite bešamelio padažu, supilkite likusį mėsos ir daržovių padažą, viską užklokite lazanijos lakštais ir supilkite likusį bešamelio padažą.
- Suformuotą lazaniją uždenkite folija ir šaukite kepti į 180 laipsnių įkaitinta orkaitę 30 minučių.
- Praėjus laikui nuimkite foliją, pabarstykite mocarelos sūrio ir dar šiek tiek pakepkite kol sūris gražiai apskrus.
- Rekomenduoju iškepta lazanija palaikyti kambario temperatūroje 10 minučių, taip ji susistovės ir lengvai pjaustysis.
Skanaus!!!