Pats puikiausias, vaikiškiausias ir žaismingiausias būdas pradėti gan ankstų šeštadienio rytą – suvalgyti didžiulę lėkštę naminių blynų su daug daug uogienes. Gera nuotaika ir energija visai dienai – garantuota. Blyneliai minkšti, kvepiantys, ne sausi, bet ir ne riebūs, o svarbiausia, kad viskas šviežia, šilta ir ką tik iš keptuvės. Paragavęs sunkiai gali valdytis toliau. Džiaugusi galiausiai išmokusi taisyklingai pagaminti blynus ir apversti juos keptuvėje, neprisvilinti ir šiaip iškepti, palyginus, visai gražius. Išbandykite.
Ingredientai:
- 1/2 stiklinės kefyro;
- 1 kiaušinuko;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
- 2-3 šaukštų cukraus;
- 1 arba 1 1/2 v.š. cinamono miltelių;
- 3/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių;
- 1/2 v.š. malto imbiero;
- 2 1/2 v.š. arachisų arba saulėgrąžų aliejaus;
- 1/2 puodelio kvietinių miltų;
- 1/2 puodelio ryžių miltų;
- 1 a.š. kepimo miltelių.
+cukraus pudros
+naminės aviečių uogienės
Blynų paruošimas
- Tešlą plakiau mikseriu, iš pradžių išplakiau kefyrą su kiaušiniu, vanilės cukrumi, pudingo milteliais ir prieskoniais, tada sudėjau ryžių ir kvietinius miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išplakiau, įpyliau dar aliejaus, dar šiek tiek paplakiau ir viskas.
- Tefloninę keptuvę įkaitinau ir kepiau blynelius ant vidutinės ugnies. Į keptuvę dėjau po šaukštą tešlos, kurį dar dailiai paskirstydavau šiek tiek keptuvėje.
- Po 1-2 minučių blynelius reikia apversti šakute ir dar pakepti, kol pastarieji šiek tiek paskrus.
- Iškeptus apibarstyti cukraus pudra ir aplieti avietine uogiene… mmm…