- Paruošimas: 15 min
- Porcijos: 4
Sveiki visi! Noriu su Jumis pasidalinti savo šeimos vakarienės receptu, kuris sulaukė didžiulio susižavėjimo. Šie nuostabūs kiaulienos nugarinės kepsniukai su fantastiška avižinių dribsnių plutele yra tikras atradimas virtuvėje. Jei jums pabodo įprasti karbonadai, būtinai išmėginkite šį receptą su avižinių dribsnių plutele, kuris praturtins Jūsų valgymo patirtį naujais skoniais ir tekstūromis.
Kiauliena yra svarbus baltymų šaltinis, kuriame gausu vitaminų ir mineralų, tokių kaip B grupės vitaminai, cinkas ir selenas. Šie elementai padeda palaikyti sveiką imuninę sistemą, gerina smegenų funkciją ir palaiko energijos lygį. Avižiniai dribsniai, kita vertus, yra puikus skaidulų šaltinis, padedantis virškinimui ir suteikiantis ilgalaikį sotumo jausmą. Taip pat avižose yra beta-gliukanų, kurie gali padėti sumažinti cholesterolio lygį kraujyje.
Jei neturite kai kurių ingredientų, nesijaudinkite! Kiaulieną galite pakeisti vištiena arba kalakutiena, o greito paruošimo avižinius dribsnius – įprastais avižiniais dribsniais, tiesiog juos trumpai pamirkę šiltame vandenyje, kad suminkštėtų.
Receptui reikės:
- Kiaulienos nugarinės kepsniukų: 8
- Kiaušinių: 1
- Avižinių dribsnių: 2 valgomųjų šaukštų
- Miltų: 4 valgomųjų šaukštų
- Druskos
- Pipirų
- Didkepsnio prieskonių
- Česnako: 1 skiltelės
Paruošimas:
- Pirmiausia supjaustytą mėsą gabaliukais pagardink druska, pipirais, prieskoniais ir susmulkinta česnako skiltele.
- Tada mėsą apvoliok miltuose, kiaušinio plakinyje ir avižiniuose dribsniuose.
- Tuomet apkepk keptuvėje iš abiejų pusių, kol kiauliena pilnai iškepa.
Mes šį kartą patiekėme su virtomis ir apkeptomis bulvėmis bei salotomis, bet Jūs galite pasirinkti savo mėgstamą garnyrą. Skanaus!
Tikrai labai skanūs. Bus kartojami.