Avinžirnių ir keptos duonos mišrainė su vištienos kumpeliu

Avinžirnių ir keptos duonos mišrainė su vištienos kumpeliu

Paruošimas: 30 min Porcijos: 2 Itin soti mišrainė, idealiai tinkanti užkandžiui ir prie šalto alaus bokalo. Kaip žinia, avinžirniai yra vieni iš pačių naudingiausių ankštinių augalų, turintys labai daug skaidulinių medžiagų, baltymų ir mažai riebalų. Prieš verdant avinžirnius reikėtų pamirkyti nuo 8 iki 12 valandų. Virimo pabaigoje dedame druskos ir prieskonių. Virimo laikas įprastai būna … Skaityti toliau

Kiaušinių, keptos duonos ir sūrio salotos-mišrainė

Kiaušinių, keptos duonos ir sūrio salotos-mišrainė

Paruošimas: 25 min Porcijos: 2 Jau rodžiau šiuos nuostabius variantus, kaip galima paruošti keptos duonos mišrainę: – keptos duonos mišrainė su rūkytomis ausimis; – keptos duonos mišrainė su krabų lazdelėmis; – keptos duonos mišrainė su pupelėmis ir obuoliais; O šį kartą variantas, į kurį įtraukiau kiaušinius. Tai nuostabus būdas sunaudoti virtus kiaušinius, jei jų nesuvalgėte. … Skaityti toliau

Keptos duonos mišrainė su pupelėmis ir rūkytomis ausimis

Keptos duonos mišrainė su pupelėmis ir rūkytomis ausimis

Paruošimas: 10 min Porcijos: 4 Jau rodžiau Jums kaip pagaminti keptos duonos mišrainę su pupelėmis ir sūriu, taip pat keptos duonos mišrainę su krabų lazdelėmis. Kadangi abu tuos receptus labai išgyrėte, nusprendžiau parodyti dar vieną variantą – keptos duonos mišrainę su konservuotomis pupelėmis bei rūkytomis kiaulių ausimis. Tokią mišrainę galite pagaminti ir tokią stipriai vyrišką … Skaityti toliau

Keptos duonos ir krabų lazdelių mišrainė su konservuotais kukurūzais

Keptos duonos ir krabų lazdelių mišrainė su konservuotais kukurūzais

Paruošimas: 25 min Porcijos: 4 Jau rodžiau kaip pagaminti labai skanią keptos duonos mišrainę su pupelėmis. O šiandien kiek kitoks variantas, kai keptos duonos mišrainę gaminsime su krabų lazdelėmis ir konservuotais kukurūzais. Ingredientai patys paprasčiausi, paruošimas labai lengvas, o galutinis variantas tikrai nuostabus. Galiu pasakyti tik tiek – atradę šį receptą, tikrai šitaip norėsite ruošti … Skaityti toliau

Keptos duonos ir pupelių mišrainė su sūriu bei obuoliais

Keptos duonos ir pupelių mišrainė su sūriu bei obuoliais

Paruošimas: 25 min Gaminimas: 50 min Porcijos: 2 Šita keptos duonos ir pupelių mišrainė tikriausia yra tarsi lietuviška klasika, beveik kaip kokia “naminė (balta) mišrainė” arba “pikantiškos salotos”, tik įprastai gal nėra dedama obuolių. Ir nieko čia labai naujo neišgalvosi. Tiesiog kartas nuo karto, keletą kartą per metus, aš jos tikrai užsinoriu. Tad jau vakar … Skaityti toliau

Vištienos piršteliai su sezamo sėklomis

Vištienos piršteliai su sezamo sėklomis

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Ar esate kada gaminę vištienos pirštelius? Man asmeniškai šis patiekalas yra du šūviai vienu zuikiu. Pirmiausia, tai juos labai mėgsta mano vaikai. Nereikia įtikinėti, kad valgytų. Tiesiog ima vieną po kito ir skanauja. O štai antras zuikis yra toks, kad tai mano vyro, vienas iš mėgstamiausių užkandžių prie alaus. Tad … Skaityti toliau

Kepti kalmarų žiedai alaus tešloje

Kepti kalmarų žiedai alaus tešloje

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Rekomenduoju Jums nuostabų užkandį prie šalto alaus bokalo. Skaniuosius skrudintus kalmarų žiedus purioje alaus tešloje kepame labai gerai įkaitintuose riebaluose vos kelias minutes ir patiekiame iškart, dar šiltus. Pažadu Jums, kaip jie labai greitai pradings nuo stalo, o žmonės valgydami pirštelius tai tikrai laižys! Receptui reikės: atvėsinti kalmarai: ~500 gramų … Skaityti toliau

Tuno užtepėlė su kiaušiniais ir svogūnu

Tuno užtepėlė su kiaušiniais ir svogūnu

Paruošimas: 20 min Porcijos: 2 Paprasta, bet labai skani užtepėlė iš tuno. Jai prireiks vos 5 ingredientų, o pavyks pagaminti tikrai tobulai. Man asmeniškai toks variantas su kiaušiniais, svogūnais ir majonezu labai patinka. Puikiai tinka ne tik pusryčiams ant sumuštinių, bet ir per įvairias šventes drąsiai galima užsukusius svečius pavaišinti. Tad išmėginkite šį variantą, gal … Skaityti toliau

Traškios santa maria tortilijos su jautiena ir daržovėmis

Traškios santa maria tortilijos su jautiena ir daržovėmis

Paruošimas: 25 min Porcijos: 4 Toks Santa Maria tortilijų patiekalas patiks visiems mėgstantiems Tex Mex virtuvę, nes jame susijungia visi patys geriausi jos skoniai. Receptas itin smagus, šiuolaikiškas, greitas ir patogus gaminti. Taip pat, savaime suprantama, be proto skanus. Tikrai patiks, jeigu įvairiausias mėgstate kesadilijas, takus, Nachos ir kitus Tex Mex skanėstus. Būtinai drąsiai mėginkite … Skaityti toliau

Kepti svogūnų žiedai alaus tešloje

Kepti svogūnų žiedai alaus tešloje

Paruošimas: 25 min Porcijos: 4 Karšti, traškūs ir labai skanūs svogūnų žiedai alaus tešloje. Kai tik nebežinote kokių skanių užkandžių pagaminti vakarėliui ar kokiai šventei, tai rekomenduoju šį itin vyrišką užkandį, bet gal patiks ir moterims – svogūnų žiedus itin gerai pavykstančioje alaus tešloje! Didžiausias netikėtumas man pačiai asmeniškai buvo ne pats svogūnų skonis (skanu, … Skaityti toliau

Keptos paprikos suktinukai

Keptos paprikos suktinukai

Šie keptų paprikų suktinukai yra spalvingi ir labai skanūs. Turėsite šiek tiek padirbėti su jais, bet jie to verti! Fetaki gali būti pakeistas sūriu. Taip pat sūris gali būti ožkos arba avies – kas labiau patinka. Recepte naudojamas petražolių ir kalendros mišinys. Prie keptų paprikų puikiai dera petražolės ir mėtos, šviežias bazilikas. Jei neturite šviežių … Skaityti toliau

Vištienos filė tešloje

Vištienos filė tešloje - greitai paruošiama

Lengviausias būdas greitai ir skaniai iškepti vištienos filė – kepti ją tešloje. Vištienos krūtinėlė gaunasi sultinga ir švelni, nors dažniausiai ši mėsa išeina šiek tiek sausa. Tačiau tešla yra apsauginis sluoksnis, kuris išlaiko visas sultis kiekvieno mėsos gabalo viduje. Beje, ji labai lengva ir nesugeria riebalų pertekliaus iš keptuvės. Vištieną tešloje patogu pasiimti su savimi … Skaityti toliau

Kalmarų žiedai tešloje

Kalmarų žiedai tešloje

Patiekalai iš kalmarų yra lengvai paruošiami ir turi puikų skonį. Dažniausiai šios jūros gėrybės naudojamos salotoms ir pagrindiniams patiekalams ruošti. Tačiau užkandžiai iš kalmarų yra ne mažiau skanūs. Siūlome kalmarų žiedų tešloje receptą. Ingredientai: Kalmarai – 500 g; Kiaušiniai – 1 vnt.; Pienas – 3 v.š.; Druska – 1/3 šaukštelio; Malti juodieji pipirai – 1/4 … Skaityti toliau

Naminiai čeburėkai

Naminių čeburėkų receptas

Esu išbandžiusi labai daug įvairių čeburėkų tešlos receptų, bet šis būdas man labiausiai patinka. Čeburėkai gaunasi minkšti. Visada kai gaminu čeburėkus juos darau 2 rūšių, vienus su mėsa kitus su daržovėmis – sau! Nesu didelė mėsos megėja, tai visada kai galima renkuosi čeburėkus su daržovėmis. O kokius čeburėkus jūs mėgstate? Tešlai: 1 l kefyro; miltai … Skaityti toliau

Rūkytos skumbrės užtepėlė su kiaušiniais

Rūkytos skumbrės užtepėlė su kiaušiniais

Tikriausiai nėra tokių , kurie neragavo klasikinės skumbrės užtepėlės su kiaušiniais, o gal yra? Ši užtepėle puikiai tinka per šventes, ar kai norisi ko nors skanaus. Aš ją gaminu, gan dažnai kai laukiu svečių. Skaniausia man ją patiekti su paskrudintu batonu. Kiekius šiam užkandžiui drąsiai galite keisti, priklauso nuo to kiek turite produktų. Ingredientai: 100 … Skaityti toliau

Šventiniai suktinukai su balta mišraine

Šventiniai suktinukai su balta mišraine

Jei pageidaujama, bet kokias salotas galima patiekti susukus į lavašą. Pavyzdžiui, baltąją mišrainę. Tai labai patogus variantas, jei reikia ne didelio mišrainės dubenio, o tvarkingų porcijinių užkandžių. Čia svarbiausia smulkiai viską supjaustyti, tada suktinukai išlaiko savo formą. Ingredientai: Bulvės – 2 vnt.; Morkos – 1 vnt.; Agurkai – 1 vnt.; Marinuoti agurkai – 1 vnt.; … Skaityti toliau

Lavašo suktinukai su varške ir pomidorais

Lavašo suktinukai su varške ir pomidorais

Toks gaivus ir sultingas lavašas su varške ir pomidorais idealiai tinka visur: per šventę, iškylaujant ar tiesiog kaip greitas užkandis. Įdėkite šiek tiek prieskonių ir žolelių ir patiekite su šviežiomis daržovėmis. Paruošimo laikas: 40 min. Porcijos: 4 asmenims Ingredientai: Lavašas – 1 vnt.; Pomidorai – 1 vnt.; Krapai – 0,5 ryšulio; Varškė – 200 g … Skaityti toliau

Užkandis iš krabų lazdelių, kiaušinių, sūrio ir česnako

Krabų lazdelių rutuliukai

Užkandis su krabų lazdelėmis, kiaušiniais, sūriu ir česnaku gali būti gaminamas pikantiškesnis arba šiek tiek aštresnis. Viskas priklauso nuo česnako kiekio, taip pat galite įdėti šiek tiek maltų raudonųjų pipirų. Ingredientai: Krabų lazdelės – 100 g; Kiaušiniai – 2 vnt.; Sūris (kietas) – 50 g; Česnakai – 2 skiltelės; Majonezas – 1,5 šaukštai; Druska – … Skaityti toliau

Vištienos suktinukai su morkų ir sūrio įdaru

Vištienos suktinukai su morkų ir sūrio įdaru

Suktinukai su rudos spalvos plutele ir oranžinės spalvos morkų įdaru puikiai tiks kiekvienai dienai ar net kalėdoms.

Silkės tartaras su žalėsiais

Silkės tartaras su žalumynais

Mano mylimiausias tortas. Labai mėgstu silkę. Tai yra ta žuvis ir jos paruošimo stilius, kai galiu valgyti ją net pusryčiams. Sakysit košmaras? Ir visai ne, o Suomijoje, Švedijoje pusryčiams viešbučiuose labai dažnai pateikia silkę. Tą tradiciškai saldžiai rūgščią, kuri būna su garstyčiomis, kariu ar raudonojo vyno actu. Ir aš ją visada valgau ir man ji … Skaityti toliau