Velykinės bandelės
Ant velykinio stalo galima išsikepti ne tik tradicinius velykinius pyragus, bet ir nedideles bandeles su džiovintais vaisiais ar džiovintomis uogomis. Tai nėra sunku, o rezultatas tikrai patiks tiek jums, tiek jūsų svečiams.
Ant velykinio stalo galima išsikepti ne tik tradicinius velykinius pyragus, bet ir nedideles bandeles su džiovintais vaisiais ar džiovintomis uogomis. Tai nėra sunku, o rezultatas tikrai patiks tiek jums, tiek jūsų svečiams.
Man mokyklos valgykla ir šiaip pertraukos visada asocijuojasi su bandelėm. Bent jau mano mokykloje, tai mes kiekvieną pertrauką lėkdavom jų pirkti. Žinoma paprastai jos būdavo minkštutės, dar šiltos, kartais gausiai apibarstytos cukraus pudra. Dažniausiai tokios pynutės. Taigi pasitikome naujus mokslo metus ir greičiausiai vėl mokyklose dirbančios moterys minko bandelėms tešlą ir kaitina pečiukus. Šios bandelės … Skaityti toliau
Pusryčiai visada buvo mano mylimiausias valgymo ritualas, ypač tada, kai rytas puošiasi saule, nereikia niekur skubėti, gali iki dešimtos voliotis lovoje, o tada, po vienuoliktos, su puodeliu gardžios kavos ir šviežiomis naminėmis bandelėmis skelbti šeimai pusryčių metą… Porcijos: apie 15 riestainių Užtruksime: 2 valandas, iš viso Energetinė vertė: apie 110kcal/riestainis Ingredientai: 6-7 g (pakuotės) sausų … Skaityti toliau
Visada norėjau iškepti tuos išsvajotus žagarėlius, kuriais vaikystėje mano kaimynė lepino išrinktuosius kiemo vaikus. Kartą ir man per stebuklą teko paragauti vieno dieviškojo žagarėlio, dabar galiu jų suvalgyti nors ir visą puodą, gardumas nedingsta niekur. Palepinkite vaikus savaitgalį puikiu žagarėlių receptu. Paprasta ir skanu. Ingredientai: 3 kiaušinių trynių; 100 g cukraus; 50 g margarino; 2 … Skaityti toliau
Tiesa, šie žagarėliai su varške vizualiai panašūs į spurgas, tačiau iš tiesų yra traškūs, todėl jei norite minkštų, a la spurginių žagarėlių, įsidėmėkite, kad pagal šį receptą jie tokie nebus. Šitie gali truputėlį priminti senoviškas, kupinas nostalgijos voverūškas, pamenat? Trukmė: apie 2-3 val. Porcijos: apie apie 50-60 žagarėlių Ingredientai: 180 g riebios varškės; 3/4 puodelio (170 g) cukraus; 4 … Skaityti toliau
Kodėl provansiškais? Nes jie panašūs į prancūzišką duoną – traškia plutele, minkštu vidumi, spalva. Puikiai tinka prie puodelio rytinės kavos ar arbatos arba stiklinės pieno (nuotraukoje – sojų pienas).
1996. Siaurais koridoriaus laiptais maždaug dešimtą valandą ryto, per pertrauką, klasėje pasklisdavo vaisinės arbatos kvapas.
Kai atsisėdi verandoje arba balkone, kvėpuodamas gaiva mėgaujiesi namie keptomis bandelėmis su cinamonu…
Bandelės?! Bet čia ne šiaip bandelės. Čia beveik garsieji cinamono ritinėliai (angl. cinamonn rolls), bet dar pagerinti!
Bandelės iškepa labai skanios ir purios. Tai dar vienas puikus mielinės tešlos receptas iš turkiškos virtuvės. Įdarą galima pasirinkti bet kokį, mėgstamą. Ingredientai Tešlai: 600 g. miltų; 100 ml vandens (šilto); 100 g. grietinės 30 % riebumo; 100 ml aliejaus; 100 ml pieno (šilto); 1 kiaušinis; 3 valgomieji šaukštai cukraus; 7 g. sausų mielių; 7 … Skaityti toliau
Jau seniai norėjau jų iškepti, bet vis neprisiruošdavau. Labai gerai kai norisi ko nors užkąsti, be to bandelės su dešrelėmis puikiai tinka pietų dėžutei. Tešlai: 350 g. miltų; 200 m šilto pieno; 20 g. cukraus; 7 g. sausų mielių; Žiupsnis druskos. Įdarui: Pieniškos dešrelės (perpjautos pusiau); Šiek tiek SWEET CHILI padažiuko. Aptepimui: 1 kiaušinis; 1 … Skaityti toliau
Sluoksniuotą tešlą galima pasigaminti namuose arba jau paruoštą nusipirkti parduotuvėje. Aš mieliau naudoju pirktinę, nes ji tikrai kokybiška, o ir laiko sutaupai. Tešlą kepiau tarp dviejų skardų – taip pagaminta tešla neišsipučia ir būna labai traški. Tikiuosi, pavyks gerai išaiškinti kaip supjaustyti apelsiną į skilteles. Jei niekad anksčiau to nedarę, mano paaiškinimai gali pasirodyti kiek … Skaityti toliau