Bandelės su dešrelėmis

Jau seniai norėjau jų iškepti, bet vis neprisiruošdavau. Labai gerai kai norisi ko nors užkąsti, be to bandelės su dešrelėmis puikiai tinka pietų dėžutei.

Tešlai:

  • 350 g. miltų;
  • 200 m šilto pieno;
  • 20 g. cukraus;
  • 7 g. sausų mielių;
  • Žiupsnis druskos.

Įdarui:

Bandelės su dešrelėmis
Bandelės su dešrelėmis

Aptepimui:

  • 1 kiaušinis;
  • 1 šaukštas pieno.

Apibarstymui: Šiek tiek sezamo sėklų.

Bandelių paruošimas

  1. Į dubenį supyliau šiltą pieną, subėriau mieles, cukrų ir išmaišiau. Palikau 10 minučių pastovėti.
  2. Tada įbėriau druskos, supyliau aliejų ir maišydama įsijojau miltus. Užminkiau tešlą. Tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų. Uždengiau ir palikau 1 val. pakilti.
  3. Tešlą padalinau į 12 lygių kamuoliukų. Kiekvieną jų ištampiau rankomis, vidurį patepiau su šiek tiek Sweet chili padažiuku ir uždėjau pusiau perpjautą dešrelę. Kraštus gerai užspaudžiau viršuje sugnybdama.
  4. Į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą sudėjau paruoštas bandeles siūle žemyn, bandelių viršų patepiau kiaušinio – pieno plakiniu ir apibarsčiau sezamo sėklomis.
  5. Skardą pašoviau į iki 180 C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepiau apie 20 – 25 minutes, kol dailiai apskrudo.

Skanaus visiems! ♥️


RECEPTO AUTORIUS: @Pas Mamuką Virtuvėje



Parašykite komentarą