Jau seniai norėjau jų iškepti, bet vis neprisiruošdavau. Labai gerai kai norisi ko nors užkąsti, be to bandelės su dešrelėmis puikiai tinka pietų dėžutei.
Tešlai:
- 350 g. miltų;
- 200 m šilto pieno;
- 20 g. cukraus;
- 7 g. sausų mielių;
- Žiupsnis druskos.
Įdarui:
- Pieniškos dešrelės (perpjautos pusiau);
- Šiek tiek SWEET CHILI padažiuko.
Aptepimui:
- 1 kiaušinis;
- 1 šaukštas pieno.
Apibarstymui: Šiek tiek sezamo sėklų.
Bandelių paruošimas
- Į dubenį supyliau šiltą pieną, subėriau mieles, cukrų ir išmaišiau. Palikau 10 minučių pastovėti.
- Tada įbėriau druskos, supyliau aliejų ir maišydama įsijojau miltus. Užminkiau tešlą. Tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų. Uždengiau ir palikau 1 val. pakilti.
- Tešlą padalinau į 12 lygių kamuoliukų. Kiekvieną jų ištampiau rankomis, vidurį patepiau su šiek tiek Sweet chili padažiuku ir uždėjau pusiau perpjautą dešrelę. Kraštus gerai užspaudžiau viršuje sugnybdama.
- Į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą sudėjau paruoštas bandeles siūle žemyn, bandelių viršų patepiau kiaušinio – pieno plakiniu ir apibarsčiau sezamo sėklomis.
- Skardą pašoviau į iki 180 C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepiau apie 20 – 25 minutes, kol dailiai apskrudo.
Skanaus visiems! ♥️
RECEPTO AUTORIUS: @Pas Mamuką Virtuvėje