Velykinės bandelės

Noriu parodyti, kaip pasigaminti velykines bandeles. Tai gana populiari kepinių rūšis, kuri originale vadinama „karštomis kryžminėmis bandelėmis“. Tokias velykų bandeles visada galima tiksliai atpažinti iš įpjovų viršuje. Pats receptas paprastas, todėl jį nesunkiai gali pakartoti net naujokas virtuvėje.

Ingredientai:

  • Sausos mielės – 2 Arbatiniai šaukšteliai;
  • Pienas – 120 ml;
  • Kiaušinis – 1 vnt (+ 1 tepimui);
  • Sviestas – 15 gramų;
  • Cukrus – 45 gramai;
  • Druskos – 1 žiupsnelis;
  • Miltų – 240 gramų (+ pabarstymui);
  • Razinos – 70 gramų (arba džiovintos spanguolės);
  • Vanilė, cinamonas 1 žiupsnelis.

Bandelių paruošimas

  1. Mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame piene. Po 5-7 minučių supilkite ištirpintą sviestą, kiaušinį, druską ir miltus. Išmaišykite, įdėkite džiovintų spanguolių ar bet kokio kito priedo pagal skonį.
  2. Skoniui idėkite cinamono arba vanilės. Tešlą išverskite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir gerai išminkykite rankomis (mažiausiai 5 minutes).
  3. Susukite į rutulį ir palikite kilti 1-1,5 val šiltoje vietoje.
  4. Tada iš tešlos susukite dešrą ir supjaustykite į 6-8 lygias dalis.
  5. Susukite į rutuliukus, išdėliokite juos ant kepimo skardos. Uždenkite rankšluosčiu ir vėl leiskite pakilti (apie 20-25 minutes).
  6. Aštriu peiliu bandelėse padarykite du įpjovimus (kryžminius). Suplakite kiaušinį (galite įpilti šiek tiek pieno), ir patepkite bandeles. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių.
  7. Kepkite apie 20 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Bandelių įpjovimai
Įpjauname bandeles

Skanių švenčių!

[the_ad id=”6305″]


Parašykite komentarą