Tikriausiai nėra tokių žmonių, kurie nemėgtų bandelių su cinamonu arba mes jų nepažįstame.
- Užtruksime: 2h 30min. kildinti tešlą + 20 min. gaminti
- Turėsime: 8 bandeles
Ingredientai:
- pakuotės sausų mielių;
- 1/2 puodelio cukraus;
- žiupsnio druskos;
- 1/2 a.š. malto muskato riešuto;
- 3 1/2 puodelio miltų;
- 1 puodelis šilto vandens (jei vartojate pieną – patarčiau juo pakeisti);
- 100 g tikro sviesto;
- 5 v.š. cukraus;
- cinamono (pagal skonį).
Bandelių paruošimas
- Mieles suberkite į dubenį, sumaišykite su druska, cukrumi, muskatu. Įberkite puodelį miltų ir įpilkite puodelį šilto vandens (arba pieno), šilto, bet ne karšto! Išmaišę, palikite 15 minučių.
- Suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite dubens viršų virtuviniu rankšluosčiu ir leiskite tešlai pakilti, palikite 2 valandoms.
- Iškilusią tešlą išminkyti, iškočioti į kvadratą. Sviestą ištirpinti, sumaišyti su cukrumi (5 v.š.) ir cinamonu. Leiskite šiai masei atvėsti ir aptepkite ja tešlą. Susukite tešlą, padalinkite į kelias lygias dalis ir perpjaukite:
- Bandeles sudėkite į skardą, palikdami tarpus. Leiskite dar 30 min. pakilti.
- Tuomet pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 30 minučių, kol viršus šiek tiek apskrus.
- Išimkite bandeles, leiskite atvėsti ir pasistenkite suvartoti per 24 valandas – tada jos būna skaniausios.