Sumaišyti:
- 50 g grietinės;
- 2 kiaušinius;
- 100 g cukraus;
- 50 g manų kruopų;
- druskos.
Viską užplikinti verdančiu pienu (140 g) su sviestu (60 g). Įtrupinti 20 g šviežių mielių. Sumaišyti. Viską supilti į 480 g miltų. Minkyti tešlą kol nelips prie rankų. Uždengti ir padėti šiltai, kad kiltų.
Papuošimui sumaišyti:
(P.s.galima ir be šito kremo, paprasčiausiai pabarstyti sezamais, aguonom)
- 1 baltymą;
- 1 v.š. cukraus;
- 1 v.š. miltų;
- 80 g pieno.
Pašildyti, kol kremas sutirštės. Pridengt plėvele.
Aptepimui sumaišyti ir pridengti plėvele:
- 1 trynį;
- 1 v.š. vandens;
- 1 a.š. cukraus.
Iš pakilusios tešlos suformuoti vienodas bandeles (15 vnt.). Vėl pridengti ir dar kartą leisti pakilti. Aptepti tryniu ir papuošti kremu. 180*C apie 30 min.
P.s. kepimo pabaigoje pridengiu folija.