Šiuo metu, orams jau visai atšalus, pirkinių maišeliuose vis dažniau atsiduria įvairūs sūriai, tad grįžus su nemažu gabalu Castelmagno, norėjau išbandyti tradicinį receptą iš šių vietovių.
Gnocchi arba bulvių virtinukai yra vieni iš garsiausių. Tačiau norėdama suteikti šiek tiek originalumo ir spalvos, pasirinkau violetines bulves! Ši veislė, atklydusi iš Peru, puikiai prigijo daugelyje šalių, o bulvių skonis primena riešutus, be to, ir konsistencija puikiai tinka gaminti virtinukams.
- Porcijos: 2
- Paruošimo laikas: 30 min
- Virimo laikas: 15 min
- Kalorijos vienai porcijai: 880 kcal
Ingredientai:
- 1 kg violetinių bulvių (arba paprastų, miltingų);
- 250 g kamuto miltų + gaminimui (arba kviečių miltų);
- 1 kiaušinis;
- Muskato riešuto;
- Druskos.
Sūrio kremui:
- 250 g Castelmagno sūrio arba kito kieto balto brandinto sūrio;
- 200 ml pieno;
- 200 ml šviežios grietinėlės;
- Šviežiai maltų pipirų.
Virtinukų paruošimas
- Kruopščiai nuplaukite bulves ir virkite jas pasūdytame verdančiame vandenyje: po 25-30 minučių nusunkite ir nulupkite dar karštas.
- Sumalkite jas ir suformuokite nedidelį kauburėlį ant darbinio paviršiaus, užberkite išsijotus miltus ir žiupsnelį druskos, įmuškite kiaušinį. Minkykite rankomis, kol gausite vientisą masę.
- Iš šio mišinio suformuokite lazdą ir ją supjaustykite kubeliais.
- Išdėstykite juos ant lengvai miltais pabarstyto padėklo, uždenkite švariu audiniu ir palikite vėsioje vietoje apie 15 minučių.
Padažas virtiniams
- Nedideliame puode pašildykite pieną, sudėkite sutrupintą sūrį ir ant mažos ugnies maišykite kol ištirps. Supilkite grietinėlę, pakaitinkite ir nuimkite nuo ugnies vos pradės virti.
- Dideliame puode su verdančiu pasūdytu vandeniu virkite gnocchi. Jie bus išvirę, kai iškils į paviršių. Išgriebkite ir užpilkite paruoštu padažu.
- Violetinių bulvių virtinukus gnocchi patiekite karštus, apibarstykite šviežiai maltais pipirais ir keletu sūrio trupinių.
Pasiruošę didesnį kiekį vieną dieną galite laikyti šaldytuve uždengę maistine plėvele arba galite juos užšaldyti, virkite neatšildžius.