Naminiai kebabai su vištiena ir padažu

  • Paruošimas: 30 min
  • Gaminimas: 10 min
  • Porcijos: 4
Naminiai kebabai su vištiena ir padažu – tai puikus pasirinkimas, kai norisi greito maisto, tačiau norite būti tikri dėl naudojamų ingredientų kokybės. Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir sveikas pasirinkimas, kuriame gausu šviežių daržovių, baltymų iš vištienos ir maistinių medžiagų iš prieskonių bei padažų. Vištiena – tai mažai riebalų turinti mėsa, kuri yra puikus baltymų šaltinis, padedantis palaikyti raumenų masę ir gerą medžiagų apykaitą.

Galimos ingredientų alternatyvos
  • Lavašą galite keisti tortilijomis arba pita duona.
  • Majonezą padaže galima pakeisti graikišku jogurtu, kad sumažintumėte kalorijų kiekį.
  • Pekino kopūstą galite keisti salotomis ar net špinatais.
  • Vietoje konservuotų Jalapeno pipirų galite naudoti šviežius arba marinuotus aitrius pipirus.
Patiekalo gaminimo patarimai
  • Vištieną marinuokite bent 30 minučių, kad ji taptų dar sultingesnė ir skanesnė.
  • Lavašą galite šiek tiek pašildyti keptuvėje, kad būtų lengviau suvynioti.
  • Kepant kebabus orkaitėje ar grilio keptuvėje, foliją naudokite, kad kebabai neprarastų formos ir būtų lengviau tvarkyti.
Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai
  • Privalumai: Vištiena – puikus baltymų šaltinis, mažai riebalų, daug vitaminų ir mineralų, kurie padeda palaikyti imuninę sistemą.
  • Trūkumai: Naudojant majonezą padaže, padidėja kalorijų ir riebalų kiekis. Šią problemą galima spręsti naudojant mažiau kaloringus padažus.
Kalorijos
  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1600 kcal.
  • Vienoje porcijoje (1 kebabas): apie 400 kcal.

Receptui reikės:

  • Lavašas: 4 vienetai
  • Vištienos krūtinėlė: 400 g
  • Kininis kopūstas: pagal skonį
  • Pomidorai: 2 vienetai
  • Agurkai: 2 vienetai
  • Jalapeno pipirai: pagal skonį
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
  • Česnakas: 3-4 skiltelės
  • Kari prieskoniai: 1 arbatinis šaukštelis
  • Meksikietiški prieskoniai: 1 arbatinis šaukštelis
Padažui:
  • Majonezas: 4 šaukštai
  • Pomidorų padažas: 3 šaukštai
  • Grietinė: 4 šaukštai
  • Natūralus jogurtas: 2 šaukštai
  • Tarkuotas agurkas: 1 vienetas
  • Krapai: pagal skonį

Paruošimas

  • Vištieną supjaustykite mažais gabaliukais ir marinuokite su druska, pipirais, kariu ir meksikietiškais prieskoniais.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite vištieną, kol ji gražiai apskrus.
  • Daržoves supjaustykite smulkiais gabaliukais, o agurką sutarkuokite.
  • Padažui sumaišykite majonezą, grietinę, jogurtą, tarkuotą agurką ir smulkintus česnakus su krapais.
  • Lavašą ištepkite pomidorų padažu, sudėkite pekino kopūstą, vištieną, daržoves ir užpilkite paruoštu padažu.
  • Suvyniokite lavašą ir kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje apie 10 minučių.
  • Santrauka: Naminiai kebabai su vištiena ir padažu yra ne tik gardus, bet ir sveikas pasirinkimas, tinkamas tiek pietums, tiek vakarienei. Jų gamyba nereikalauja daug laiko, o ingredientai gali būti lengvai keičiami pagal jūsų skonį ar mitybos poreikius. Skanaus!
kebabai su vištiena ir padažu
kebabai su vištiena ir padažu

 

naminiai kebabai su padažu kebabams
naminiai kebabai su padažu kebabams

1 komentaras apie “Naminiai kebabai su vištiena ir padažu”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą