- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 45 min
- Porcijos: 4
Marokietiška vištiena su alyvuogėmis ir kalendra yra egzotiškas patiekalas, kuris pasižymi unikaliu skoniu ir aromatu. Šis patiekalas puikiai atspindi Maroko virtuvės įvairiapusiškumą ir turtingumą, derinant šviežias daržoves, prieskonius ir mėsą. Marokietiška virtuvė garsėja savo aromatingais ir turtingais skoniais, o šis patiekalas nėra išimtis.
Vietoje šalotinių svogūnų galite naudoti paprastus svogūnus arba raudonuosius svogūnus. Jei neturite citrinos, galite pakeisti ją laimu arba apelsinu, nors skonis bus šiek tiek kitoks. Kalendrą galima pakeisti petražolėmis, jei nepatinka kalendros skonis.
Norint išvengti citrinos kartumo, svarbu jas palaikyti su druska apie 15 minučių. Taip pat, prieš dedant į keptuvę, gerai apkepti vištieną, kad ji gautų gražią auksinę spalvą ir būtų traški.
Vištiena yra puikus baltymų šaltinis, kuris būtinas raumenų augimui ir imuniteto stiprinimui. Alyvuogės praturtintos sveikaisiais riebalais ir antioksidantais, kurie padeda mažinti uždegimus organizme. Tačiau reikėtų atkreipti dėmesį į suvartojamos druskos kiekį, ypač jei naudojate daug sūdytų alyvuogių.
Šiame patiekale yra apie 1200 kalorijų iš viso, o vienoje porcijoje – apie 300 kalorijų.
Beje, prie šios vištienos labai tinka marokietiškos morkų salotos.
Receptui reikės:
- Vištiena: 600-800 g
- Šalotiniai svogūnai: 3-4 vnt.
- Citrina: 1 didelė arba 2 mažesnės
- Saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbat. šaukštelis
- Curcuma: 1 arbat. šaukštelis
- Alyvuogės be kauliukų: 200 g (tinka ir žalios, ir juodos)
- Kalendra: pagal skonį (šviežia arba džiovinta)
- Alyvuogių aliejus: pagal poreikį
- Druska: pagal skonį
- Šviežiai malti juodieji pipirai: pagal skonį
Paruošimas
- Citrinų paruošimas: Supjaustykite citrinas ir užpilkite druska, palikite apie 15 minučių, kad neliktų kartumo.
- Vištienos kepimas: Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite vištieną iš visų pusių, kol ji taps auksinė ir traški.
- Svogūnų ir citrinų pridėjimas: Į keptuvę sudėkite stambiai pjaustytus svogūnus, gabalėliais smulkintas citrinas ir prieskonius. Kepkite, kol svogūnai taps karamelizuoti.
- Troškinimas: Įpilkite vandens, kad vištiena būtų iki pusės apsemta, ir troškinkite pusvalandį ant nedidelės ugnies.
- Alyvuogių pridėjimas: Nupilkite skystį nuo alyvuogių ir suberkite jas į troškinį, troškinkite dar 15 minučių.
- Santrauka: Marokietiška vištiena su alyvuogėmis ir kalendra yra aromatingas ir skanus patiekalas, kuriam gaminti reikės nedaug laiko ir pastangų. Šis patiekalas puikiai tiks šeimos vakarienei arba ypatingai progai. Nepamirškite, kad galite eksperimentuoti su ingredientais ir prieskoniais, kad rastumėte savo mėgstamiausią variantą.
Labai mėgstu alyvuoges, tai būtinai pamėginsiu pasigaminti. 🙂