Kodėl senovinė silkė? Nes tai yra mano močiutės receptas su virtomis morkomis, svogūnais, obuoliais, razinomis, pomidorų padažu ir cinamonu. Būtent ji šitaip gamindavo jau labai seniai. Po to šitaip gamino mano mama, o dabar visai šeimai gaminu aš. Šitas receptas yra nekeičiamas jau daug metų ir visada būna ant mūsų švenčių (ir ne tik švenčių) stalo. Drąsiai dalinuosi ir su Jumis šiuo itin geru receptu. Nieko nelaukite ir pasigaminkite. 🙂
Receptui reikės:
- silkių: 2 (4 filė)
- svogūnų: 2
- virtų morkų: 3
- rūgštesnių obuolių: 2
- razinų: 1 saujos
- pomidorų padažo
- aliejaus
- cinamono
- pipirų
Paruošimas
- Iš pradžių nuvalyk silkes ir supjaustyk nedideliais kubeliais.
- Razinas nuplauk ir užmerk.
- Tada svogūnus supjaustyk šiaudeliais ir kepk aliejuje, kol suminkštės.
- Tuomet sudėk burokinės tarkos pagalba sutarkuotas virtas morkas ir obuolius, patroškink, dėk razinas, pomidorų padažą (tiesiog pagal skonį), dar patroškink.
- Pabaigoje berk pipirus, cinamoną ir išjunk kaitrą.
- Kai atvės, sumaišyk su silke.
- Skaniausia valgyti kitą dieną, todėl aš visada šį patiekalą gaminu iš vakaro. Pasilepink!
1 komentaras apie “Senovinė silkė su morkomis, svogūnais, obuoliais, razinomis ir pomidorų padažu”