Silkė su džiovintais baravykais, burokėliais, bulvėmis, bei obuoliais

Vienas iš pačių fantastiškiausių derinių tinkančių prie silkės. Tik man asmeniškai yra žymiai skaniau, kai visos daržovės pjaustomos nedideliais kubeliais ir ant jų sudedami silkės gabaliukai. Aš šį kartą viską serviravau dviem būdais ir nors sudėliota, kaip nuotraukoje, silkė atrodo tikrai labai gražiai, bet daržovių ant bulvės užsideda kiek per mažai ir tai atsiliepia galutiniam skoniui. Todėl, jeigu vakarienės pavalgymui, darykite “senoviškai” ir viską sumaišykite. 🙂

Receptui reikės:

  • silkės filė: 1
  • keptų arba virtų burokėlių: 1
  • virtų bulvių: 1
  • džiovintų baravykų: 1 saujos
  • svogūnų: 1 nedidelio
  • obuolių: 1
  • mėgstamo majonezo: 3 valgomųjų šaukštų
  • pipirų mišinio: šiek tiek (arba pagal skonį)
  • aliejaus (kepimui)

Paruošimas

  • Pradžioje svogūną smulkiai supjaustyk.
  • Tada svogūną pakepk ant aliejaus, kai jie pagels sudėk išvirtus ir mažais gabaliukais pjaustytus džiovintus baravykus ir smulkiai pjaustytus obuolius.
  • Apkepusių grybų ir obuolių masę palik atvėsti.
  • Visas likusias daržoves supjaustyk nedideliais kubeliais.
  • Į serviravimo indą suberk bulves, jas išlygink ir aptepk majonezu.
  • Ant viršaus dėk ir burokėlius bei grybus, užberk šiek tiek pipirų mišinio.
  • Ant viršaus sudėk juostelėmis pjaustytą silkę.
  • Patiek ir skanauk!


Parašykite komentarą