- Paruošimas: 15 min
- Porcijos: 2
Gaivi silkė su apelsinais, poru ir kariu – tai išskirtinis patiekalas, kuris gali tapti puikia alternatyva tradiciniams silkės receptams ir nustebinti jūsų svečius šventiniuose susibūrimuose. Šis derinys sujungia sūrios silkės, saldžių apelsinų, švelnaus poro ir egzotiško kario skonius, sukuriant harmoniją, kuri patiks net išrankiausiems gurmanams.
Silkė yra neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis, ypač per šventes, tokias kaip Kūčios ir Kalėdos. Tačiau tradiciniai silkės patiekalai kartais gali pabosti, todėl verta išbandyti naujus derinius, kurie suteiks stalui gaivumo ir spalvų. Silkė su apelsinais, poru ir kariu – tai puikus pasirinkimas norintiems nustebinti artimuosius ir svečius.
Galimos ingredientų alternatyvos:
- Silkė: Jei norite švelnesnio skonio, galite rinktis mažiau sūrią silkę arba net šviežią skumbrę.
- Apelsinas: Apelsiną galima pakeisti greipfrutu ar mandarinu, kurie taip pat suteiks saldžiarūgštį skonį.
- Poras: Vietoje poro galite naudoti švelnesnio skonio svogūnų laiškus ar žaliuosius svogūnus.
- Majonezas: Majonezą galima pakeisti graikišku jogurtu ar grietine, siekiant lengvesnio padažo varianto.
- Karis: Jei nemėgstate kario, galite išbandyti ciberžolę ar švelnų kuminą, kurie suteiks kitokį prieskonį.
Patiekalo gaminimo patarimai:
- Renkantis silkę, geriausia pirkti visą žuvį su galva ir pačiam ją išdoroti – taip užtikrinsite, kad silkė bus šviežia ir kokybiška.
- Apelsiną nulupkite atsargiai, pašalindami ne tik žievelę, bet ir baltąją jos dalį, kad patiekalas nebūtų kartus.
- Majonezą sumaišykite su kariu iš anksto, kad prieskoniai geriau įsigertų ir padažas taptų aromatingesnis.
- Patiekalą galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve, tačiau geriausia jį suvartoti per 24 valandas, kad išlaikytų šviežumą.
Kalorijos:
- Bendras kalorijų kiekis: apie 600 kcal
- Kalorijos vienai porcijai: apie 300 kcal
Receptui reikės:
- Silkė: 1 vnt.
- Apelsinas: 0,5 vnt.
- Poras: 1 vnt.
- Majonezas: 1 valgomasis šaukštas
- Karis: 0,5 arbatinio šaukštelio
Paruošimas
- Silkės paruošimas: Išvalykite silkę, atskirkite filė ir supjaustykite ją nedideliais gabalėliais.
- Apelsino paruošimas: Nulupkite apelsiną, pašalindami ir baltąją žievelės dalį.
- Peiliu atsargiai išpjaukite skilteles, stengdamiesi nepažeisti minkštimo.
- Poro paruošimas: Porą nuplaukite ir supjaustykite plonais žiedeliais.
- Padažo paruošimas: Majonezą sumaišykite su kariu, kol gausite vienalytę masę.
- Patiekalo surinkimas: Ant lėkštės išdėliokite silkės gabalėlius, šalia pridėkite apelsino skilteles, pabarstykite poro žiedeliais.
- Ant viršaus užpilkite paruošto kario padažo.
- Patiekimas: Patiekite iš karto arba leiskite pastovėti šaldytuve apie 30 minučių, kad skoniai susimaišytų.
- Santrauka: Gaivi silkė su apelsinais, poru ir kariu – tai lengvai paruošiamas, tačiau išskirtinio skonio patiekalas, kuris praturtins jūsų šventinį stalą. Saldžių ir sūrių skonių derinys su egzotišku kario prieskoniu suteikia šiam patiekalui unikalumo, o paprasti ingredientai ir greitas paruošimas leidžia mėgautis juo be didelių pastangų.
Išmėginau praeitoms Kūčioms su veganišku majonezu. Tikrai patiko. Ačiū. 😉