- Paruošimas: 15 min
- Porcijos: 3
Silkė – tai žuvis, kuri nuo seno yra mėgstama lietuvių virtuvėje. Jos sūrumas puikiai dera su įvairiais priedais, suteikdamas patiekalams išskirtinį skonį. Šiame recepte silkė derinama su žaliaisiais žirneliais, virtais kiaušiniais, raudonuoju svogūnu ir majonezu, sukuriant gaivų ir sotų patiekalą, tinkantį tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui.
Galimos ingredientų alternatyvos:
- Silkė: Jei norite švelnesnio skonio, galite rinktis silpnai sūdytą silkę arba marinuotą silkę.
- Konservuoti žirneliai: Galite pakeisti šviežiais arba šaldytais žirneliais, prieš tai juos trumpai apverdant.
- Majonezas: Norėdami lengvesnio varianto, galite naudoti graikišką jogurtą arba grietinę.
Patiekalo gaminimo patarimai:
- Prieš naudojimą silkę pamirkykite piene arba vandenyje apie 30 minučių, kad sumažintumėte sūrumą.
- Raudonąjį svogūną galite trumpai pamarinuoti su trupučiu cukraus ir acto, kad sumažintumėte jo aštrumą ir suteiktumėte saldžiarūgštį skonį.
Kalorijos:
- Bendras kalorijų kiekis: apie 900 kcal
- Kalorijos vienoje porcijoje: apie 300 kcal
Receptui reikės:
- Silkė: 1 vnt. (apie 200 g)
- Virti kiaušiniai: 2 vnt.
- Konservuoti žirneliai: 170 g
- Krapai: pagal skonį
- Raudonasis svogūnas: 0,5 vnt.
- Majonezas: 2 valg. šaukštai
Paruošimas
- Silkės paruošimas: Išvalykite silkę, pašalinkite odą ir kaulus, supjaustykite filė mažais gabalėliais.
- Kiaušinių paruošimas: Išvirkite kiaušinius kietai (apie 10 minučių), atvėsinkite šaltame vandenyje, nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais arba griežinėliais.
- Žirnelių paruošimas: Nusunkite konservuotus žirnelius, sumaišykite su majonezu ir smulkintais krapais.
- Svogūno paruošimas: Raudonąjį svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais.
- Patiekalo surinkimas: Į serviravimo indą dėkite silkės gabalėlius, ant jų – svogūno pusžiedžius, tada – pjaustytus kiaušinius. Šalia arba ant viršaus uždėkite žirnelių ir majonezo mišinį.
- Patiekimas: Patiekite iš karto arba leiskite pastovėti šaldytuve apie 30 minučių, kad skoniai susimaišytų.
- Santrauka: Šis silkės su žirneliais, kiaušiniu, raudonuoju svogūnu ir majonezu receptas yra lengvai paruošiamas ir puikiai tinka tiek kasdienai, tiek šventėms. Galite eksperimentuoti su ingredientų alternatyvomis pagal savo skonį, o patiekalo paruošimo laikas yra vos 15 minučių. Vienoje porcijoje yra apie 300 kcal, todėl tai yra sotus ir maistingas pasirinkimas.
Mėgstu ragauti įvairius patiekalus su silke, tai būtinai pamėginsiu.