Silkė su cinamonu ir svogūnais

Šiandien noriu pasidalinti labai skaniu silkės receptu. Gal kažkas tai bus visiškai naujiena, o kažkam tai senas geras priminimas, kaip skaniai paruošti silkę su cinamonu ir svogūnais. Šį receptą esu nusižiūrėjusi jau labai seniai ir man jis labai patinka. Galiu pasakyti, kad visi kiekiai yra ištobulinti taip, kad mano šeima valgytų ir sakytų noriu dar. Tad dalinuosi receptu, kaip būtent visada gaminu aš. Imkite ir mėginkite.

Receptui reikės:

  • silkės filė: 300 gramų
  • svogūnai: 3-4
  • actas: 100 mililitrų
  • šiltas vanduo: 100 mililitrų
  • lauro lapai: 1
  • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio

Paruošimas

  • Pirmiausia svogūnus nulupk, supjaustyk griežinėliais, sudėk į dubenį ir pabarstyk šiek tiek cinamono.
  • Tada silkės filė supjaustyk gabalėliais, sudėk į dubenį ant svogūnų ir šiek tiek pabarstyk cinamonu bei įdėk lauro lapą.
  • Tuomet sumaišyk actą, cukrų, vandenį, likusį cinamoną ir aliejų.
  • Pasiruoštą marinatą užpilk ant silkės su svogūnais.
  • Silkę su cinamonu marinuok bent jau 5-6 valandas.
  • Patiekiant į lėkštę dėk silkės gabaliukus, o ant viršaus uždėk neišardytus svogūnų žiedus.


Parašykite komentarą