Tai yra mano firminis silkės receptas. Pagal tokį receptą su džiovintais obuoliais, morkomis ir saulėje džiovintais pomidorais, gaminu jau daugybę metų, visiems kas artimųjų ar draugų tarpo ragavo labai patiko. Rekomenduoju išmėginti. Vos keli papildomi ingredientai ir visai įprasta silkė tampa nuostabiu šventiniu patiekalu.
Paruošę silkę būtinai palaikome šaldytuve per visą naktį, kad skoniai įsigertų.
Ingredientų kiekius deriname pagal savo turimą silkės kiekį.
Receptui reikės:
- silkės filė: 4 puselių
- saulėje džiovintai pomidorai aliejuje: 4-5
- morkos: 2
- svogūnai: 2
- džiovinti ir būtinai naminiai obuoliai be odelės: ~1 saujos (geriau rūgštesni)
- česnakas: 1 skiltelės
- pomidorų padažas
- cukrus
- alyvuogių aliejus
Paruošimas
- Pradžioje džiovintus obuolius užmerk. Jei turimi obuoliai su odelėmis po mirkymo jas būtinai pašalink.
- Morkas apvirk, nulupk ir sutarkuok burokinės tarkos pagalba.
- Tuomet susmulkintus svogūnus pakepink alyvuogių aliejuje, dėk susmulkintus pomidorus, susmulkintus obuolius ir pakepink, kol svogūnai suminkštėja.
- Tuomet dėk morkas, maišyk, įspausk skiltelę česnako, dėk kelis šaukštus pomidorų padažo, cukraus, įpilk nuo džiovintų pomidorų likusio aliejaus. Aliejus privalo jaustis ir daržovės neturi būti sausos.
- Viską kepink kol skoniai persimaišo tarpusavyje. Ragauk. Skonis turi būti saldžiarūgštis, o daržovės minkštos, bet neperkepusios.
- Daržoves visiškai atvėsink.
- Tuomet silkę supjaustyk nedideliais gabaliukais ir sumaišyk su daržovėmis.
- Dėk į šaldytuvą ir laikyk per visą naktį. Šio punkto nepraleisk ir silkę gamink dieną prieš patiekiant. Skonis tikrai labai keičiasi į gerą pusę.
- Patiek ir skanauk!