Ar yra žmonių, kurie nemėgsta ir nevalgo silkės? Aš asmeniškai tokių tikrai nepažįstu. Mano šeimos rate ir draugų tarpe visi labai mėgsta šį ingredientą. Šiandien parodysiu labai skanų būdą paruošti silkę su pievagrybiais ir morkomis. Patikėkite patiekalas gaunasi fantastiškas. Mūsų šeimoje gaminamas jau daug metų ir tikrai bus gaminamas ateityje. Tad nieko nelaukite ir išmėginkite. 🙂
Receptui reikės:
- svogūnai: 1 didesnio (arba 2 mažesnių)
- virtos morkos: 2 didelių
- pievagrybiai: 5-6
- silkės filė: 2 juostelių
- pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
- druska: žiupsnelio
- aliejus: šiek tiek
- žalumynai: šiek tiek
Paruošimas
- Pirmiausia keptuvėje įkaitink šlakelį aliejaus.
- Tada berk sukapotą svogūną, pabarstyk druska ir šiek tiek pakepink.
- Tuomet dėk į keturias dalis perpjautus pievagrybius, nebent mėgsti pjaustytus smulkiau, tada – pjaustyk kaip labiau patinka.
- Po to dėk kubeliais supjaustytas virtas morkas, išmaišyk ir šiek tiek pakepink.
- Po to įdėk vieną valgomąjį šaukštą pomidorų padažo, išmaišyk ir dar šiek tiek pakepink.
- Paskui pakepintus pievagrybius su morkomis, svogūnu ir pomidorų padažu dėk į lėkštę, atvėsink, ant viršaus uždėk silkės gabaliukų.
- Pabarstyk krapais, patiek ir skanauk!
Pasigaminau pagal šį receptą ir tikrai pavyko labai skaniai. Visos pagyros autorei. 😉
Dėkojame už tokį šiltą įvertinimą ir skanaus! 🙂