Silkė su pievagrybiais ir svogūnais

Aš pati tikrai esu didžiulė keptų silkės ir pievagrybių mėgėja. Tai man asmeniškai šis patiekalas su svogūnais itin patinka. Gaminau jį jau daug kartų ir būtinai gaminsiu ateityje dar ne kartą. Dalinuosi šiuo receptu! 

Jei norėsi šį patiekalą pagaminti Kūčioms, tai pasirink veganišką majonezą. 🙂

Receptui reikės:

  • silkių: 1 (arba 2 silkių filė)
  • pievagrybių: ~400-500 gramų
  • svogūnų: 2 vidutinio dydžio
  • majonezo: 3-4 valgomųjų šaukštų 
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • aliejaus (kepimui)

Paruošimas

  • Pirmiausia silkę išdarinėk ir supjaustyk riekelėmis.
  • Tada pievagrybius supjaustyk riekelėmis (jeigu maži) ar kubeliais. Pakepink ant šlakelio aliejaus. Atidėk į dubenį.
  • Tuomet toje pačioje keptuvėje pakepink susmulkintus (pusžiedžiais arba kubeliais) svogūnus, juos taip pat pakepink ant šlakelio aliejaus.
  • Paskui svogūnus sumaišyk su pievagrybiais, įberk pipirų, įdėk pasirinkto majonezo, išmaišyk ir užklok silkę.
  • Palik pasimarinuoti apie 12 valandų.
  • Patiek ir skanauk!
  • Patarimas: Jei turima silkė nėra labai sūri, tai į pagardą galite (reikalui esant) įberti labai nedaug druskos


Parašykite komentarą