Silkė su morkomis, konservuotais pievagrybiais, obuoliais ir kaparėliais

Tikriausiai visi labai gerai žinome silkės su morkomis ir svogūnais skonį. Kartas nuo karto šį derinį drąsiai galima papildyti grybais arba obuoliais. Mūsų tinklapio skaitytoja Andželika silkės garnyrą dar paskanino dar ir kaparėliais, kurie gerai žinomam patiekalui suteikė kiek kitokio skonio. Didžiausios rekomendacijos išmėginti. 🙂

Receptui reikės:

  • išdarinėta silpnai sūdyta silkių filė: 300 gramų
  • morkos: 2 vid. dydžio
  • svogūnai: 1 didesnio
  • rūgštūs obuoliai: 0,5 didelio
  • nuvarvinti konservuoti pievagrybiai: 230 gramų (be acto, nerūgštūs, švelnaus skonio)
  • kaparėliai: 2-3 arbatinių šaukštelių
  • smulkintos petražolės ir krapai
  • pomidorų padažas
  • pipirai
  • aliejus (daržovių kepimui)

Paruošimas

  • Pradžioje morkas nuskusk ir sutarkuok stambia tarka.
  • Tada trumpai apkepk keptuvėje aliejuje, kol pradeda minkštėti.
  • Tuomet sudėk pjaustytą svogūną ir pakepk kelias minutes.
  • Po to dėk supjaustytą obuolį, sumažink kaitrą, uždenk dangčiu ir patroškink, kol daržovės suminkštėja.
  • Paskui įmaišyk pomidorų padažą (2-3 valgomuosius šaukštus), papipirink ir dar šiek tiek patroškink.
  • Atvėsus įmaišyk susmulkintus žalumynus, pjaustytus pievagrybius. Į serviravimo indą sudėk daržoves, ant jų išdėliok supjaustytą silkių filė, apibarstyk kaparėliais.
  • Taipogi galima viską sumaišyti – tarsi mišrainę. Skanauk!


Parašykite komentarą