Silkė su marinuotais pievagrybiais ir pupelėmis

Šis silkės patiekalas su marinuotais pievagrybiais ir pupelėmis buvo vakar dienos mano pietų dėžutės idėja. Aš stengiuosi visada į savo darbą neštis tik savo pasigamintą maistą. Ir tikrai nematau jokio didelio vargo nusinešdama kiekvieną dieną pietų dėžutes. O patikėkite kartais jų būna ir ne viena. Tai sriubos, tai koks karštas karštas, tai kažkokios salotos, tai dar kažkas. 

Receptui reikės:

  • silkės filė: 2
  • konservuotų ankštinių daržovių mišinys: ~400 gramų (1 indelio)
  • marinuoti pievagrybiai: 1 stiklainio (~300 mililitrų)
  • porai: 1
  • svogūnų laiškai: 2-4
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šauškto
  • cukrus: žiupsnio
  • obuolių actas: 1 arbatinio šaukštelio

Paruošimas

  • Pirmiausia silkę supjaustyk juostelėmis, porą pusžiedžiais, svogūnų laiškus pasmulkink.
  • Tada nuo ankštinių daržovių bei marinuotų pievagrybių nupilk konservavimo skystį ir leisk nusivarvėti.
  • Didesnius pievagrybius perpjauk perpus.
  • Po to silkę, pievagrybius, porą, laiškinius česnakus, ankštines daržoves sumaišyk.
  • Apšlakstyk padažu pasiruoštu iš aliejaus, cukraus ir obuolių acto.
  • Patiek ir skanauk!
silkė su pievagrybiais ir pupelėmis
silkė su pievagrybiais ir pupelėmis


Parašykite komentarą