Šis silkės patiekalas su marinuotais pievagrybiais ir pupelėmis buvo vakar dienos mano pietų dėžutės idėja. Aš stengiuosi visada į savo darbą neštis tik savo pasigamintą maistą. Ir tikrai nematau jokio didelio vargo nusinešdama kiekvieną dieną pietų dėžutes. O patikėkite kartais jų būna ir ne viena. Tai sriubos, tai koks karštas karštas, tai kažkokios salotos, tai dar kažkas.
Receptui reikės:
- silkės filė: 2
- konservuotų ankštinių daržovių mišinys: ~400 gramų (1 indelio)
- marinuoti pievagrybiai: 1 stiklainio (~300 mililitrų)
- porai: 1
- svogūnų laiškai: 2-4
- alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šauškto
- cukrus: žiupsnio
- obuolių actas: 1 arbatinio šaukštelio
Paruošimas
- Pirmiausia silkę supjaustyk juostelėmis, porą pusžiedžiais, svogūnų laiškus pasmulkink.
- Tada nuo ankštinių daržovių bei marinuotų pievagrybių nupilk konservavimo skystį ir leisk nusivarvėti.
- Didesnius pievagrybius perpjauk perpus.
- Po to silkę, pievagrybius, porą, laiškinius česnakus, ankštines daržoves sumaišyk.
- Apšlakstyk padažu pasiruoštu iš aliejaus, cukraus ir obuolių acto.
- Patiek ir skanauk!
