Vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu

Tiesą pasakius, paštetą pradėjau valgyti tik tada, kai pradėjau dirbti virtuvėj. Ganėtinai neseniai. Tuomet vienas virėjas buvo paruošęs ančių kepenėlių paštetą su skrebučiais ir kažkokiu paprastu džemu, atrodo, serbentų. Buvo wow. Šiaip pati gaminu su vištienos kepenėlėm ir, dažniausiai, porto vynu, brendžiu ir grietinėle. Porto vynas kaip želė naudojamas ant viršaus vietoj visokių sviestų, o dėka grietinėlės paštetas išeina kreminis. Visai fancy. Bet kai būna fancy, tai nebūtinai visiems gali patikti. Nes, pavyzdžiui, kad ir pusžalę mėsą retas, kuris norėtų valgyti. Pilnai suprantu.

Todėl per šventes, pagalvojau, kad reikia gaminti šiek tiek paprasčiau, kad patiktų daugumai. Radau mamos sename receptų sąsiuvinyje neblogą receptą ir išbandžiau. Super. Tepėm ant Foccacia duonos kartu su spanguolių ir obuolių čatniu, tai labai patiko. Ir, nežinau kodėl, šiaip man brendis neskanu, bet maiste jis visai ne fu, o kaip tik viską pagerina. Gardu tikrai. Paštetą, manau, galima patiekt per įvariais progas ar pasitiekti sau be progos, nes žiovaudama ir pusiau miegodama pagaminau jį be jokio vargo. Šiaip gaminsiu dar kartą, be abejonės.

Ingredientai:

  • Vištienos kepenėlių – 550 g;
  • Sviesto – 100 g;
  • Česnako – 4 skiltelės;
  • Nedidelių svogūnų – 2 vnt.;
  • Parmos kumpio arba bekono – 50 g (nenaudojau);
  • Brendžio – 100 ml;
  • Džiovinto čiobrelio – 1 a.š.;
  • Paprikos miltelius (naudojau rūkytą papriką) – 1 a.š.;
  • Druskos, pipirų;
  • Aliejaus – 2 v.š.;
  • Sviesto pašteto apliejimui – 100 g.

Pašteto paruošimas:

  1. Įkaitiname keptuvę kartu su aliejumi, sudedame smulkintas česnako skilteles ir svogūną. Vis pamaišant kepame, kol suminkštės ir svogūnai taps auksinės spalvos.
  2. Į apkepusias daržoves sudedame smulkintą kumpį ir kepenėles (reikėtų pašalinti baltas dalis, nuplauti ir nusausinti). Kepame apie 10 min., kol apkeps. Visą keptuvęs turinį supilame į indą.
  3. Į tą pačią keptuvę dedame sviestą, prieskonius, supilame brendį ir pakaitiname. Viską supilame ant kepenėlių, pagardiname druska, pipirais ir sutriname blenderiu.
  4. Paruoštą paštetą supilstome į indelius (man išėjo 3 ramekinai), viršų užpilame lydytu sviestu. Sviestas reikalingas tam, kad paštetas netamsėtų. Šaltinyje autorė papuošė paštetą lauro lapeliais ir tik tada ant viršaus pylė sviestą, ką aš visai pamiršau padaryt.
  5. Paruoštą paštetą dedame į šaldytuvą, kol sustings. O sustingusį galima valgyti su įvairiais džemais, čatniais užsitepant ant krekerių ar duonos.

Skanaus



Parašykite komentarą