Upėtakio filė itališkai

Upėtakio filė itališkai

Šviežios upėtakio filė skonį išryškina aromatingas, žolelėmis ir česnaku pagardintas alyvuogių aliejaus, lydyto sviesto ir citrinos padažas. Žuvį apsauganti filė odelė įgauna aukso spalvą ir tampa viliojančiai traški. Ingredientai: 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus su ghee (lydytu sviestu); 1 skiltelės česnako, supjaustyto plonais griežinėliais; 1 šakelės šviežio rozmarino; 1 arbatinio šaukštelio tradicinių žuvies prieskonių; Žiupsnelio juodųjų … Skaityti toliau

Šokoladinis pyragas Brownie su baltojo šokolado kremu

Šokoladinis pyragas Brownie su baltojo šokolado kremu

Šokoladinis pyragas Brownie yra tikra klasika kiekvieno namuose! Labai lengvai pagaminamas ir niekada nenuviliantis savo skoniu! Dažniausiai šį pyragą kepu paprastai be jokių priedų, bet šį kartą norėjosi jį pakeisti tai į viršų įmaišiau šiektiek baltojo šokolado kremo! Ir kodėl taip nedariau anksčiau?😃 kviečiu ir jus išbandyti išsikepti šį labai paprastą drėgną pyragą, nepabijokite ekspermentuoti … Skaityti toliau

Pica su vištiena ir mango padažu

Pica su vištiena ir mango padažu

Man Rugsėjo 1-oji visada asocijuojasi su pica! Tai buvo mano tradicija kiekvieną Rugsėjo 1-ają! Net ir dabar , kai į mokyklą nebereikia stengiuosi nepamiršti šios tradicijos. Ta proga siūlau jums išsikepti labai gardžią picą – o prie picos pado gamybos nereiks vargti nes jums pagelbės @dobele_lietuva miltų mišinys picai! Mano picos idėja labai paprasta – … Skaityti toliau

Nekeptas kakavos pyragas

Nekeptas kakavos pyragas

Ryte nubusim, o šaldytuve jau lauks sėkmingai sustingęs (želatina niekada nebuvo mano draugė, tačiau nieko nėra neįmanomo) aksominis kakavos pyragas… Aksominis itališkas kakavos pyragas Trukmė: apie 30 min. ruošti, apie 5 val. šaldyti Porcijos: 10-12 pyragėlių Ingredientai: 200 g natūralaus, nesūdyto sviesto; 360 g šokoladinių „Selgos” ar panašių sausainių (2 pakuotės); apie 50 g svieste pakepintų … Skaityti toliau

Česnakinės bandelės prie barščių

Česnakinės bandelės prie barščių

Kaip ir minėjau ankstesniame poste, Ukrainietiški barščiai neisivaizduojami be česnakinių bandelių! Man tai buvo naujiena, nes niekada nesi taip jų valgiusi! Derėjo tobulai! Ilgai ieškojau recepto, kol jį suradau pas ukrainiečių konditerę. Patiekiau kartu su barsčiais! ❤️ Ingredientai: 150 g vandens; 150 ml pieno; 20 g mielių; kiaušinio; 450 miltų; 5 g druskos; 30 g … Skaityti toliau

Keptas fazanas su spanguolių ir apelsinų marinatu

Kepto fazano receptas kalėdoms su spanguolių marinatu

Gal ieškote kaip paįvairinti Kaledų stalą ir norite nustebinti svečius? Marinavau parą, gavosi labai sultingi. ✨️ Marinatui reikės: 340g spanguolių (šviežių ar šaldytų); 0.5 stiklinės apelsinų sulčių (šviežių); 1 a.š.cukraus; 4 a.š. rudojo cukraus; 1.5 šaukšto; Apelsino žievelės (smulkiai tarkuotos); 2 žiupsneliai malto muskato; 1 šaukštelis kmynu; Juodieji pipirai; Druska; Provanso žoleles; 50g aliejaus. Paruošimas: … Skaityti toliau

Kugelis su cukinijomis, morkomis ir keptomis paprikomis

Kugelis su cukinijomis, morkomis ir keptomis paprikomis

Tai visai kito lygio kugelis! Švelnaus skonio, minkštas ir pilnas skonių. Jį drąsiai galite duoti tiems, kurie nemėgsta cukinijų – net nepajaus , kad jų čia yra! 😀 paprikos ir morkos suteikia labai gerą skonį. Patiekiau su grybų ir grietinės padažu, tiems kam norisi mėsos galite drąsiai jį patiekti su kepta šonine. O kokį kugelį … Skaityti toliau

Kiauliena troškinta moliniuose indeliuose su perlinėmis kruopomis

Kiauliena troškinta moliniuose indeliuose su perlinėmis kruopomis

Tai receptas kurį norisi gaminti ateinant rudeniui. Man troškiniai moliniuose indeliuose yra komforto maistas. Troškinius su perlinėmis kruopomis pamėgau gan senai, jos prideda jiems charakterio, ir nuspalvina visai kitomis spalvomis. Mėgstu juos patiekti su šaukštu grietinės ir daug šviežių žolelių. Ingredientai: 500 g kiaulienos (galite naudoti kokią tik mėgstate jos dalį); 4-5 bulvių; 3 morkų; … Skaityti toliau

Tilapia Teryaki padaže

Tilapia Teryaki padaže

Labai lengvai pagaminamas receptas – kuris tikrai nukels jus į restoraną! Šį receptą atradau netikėtai – ekspermentuodama su skoniais. Norėjosi žuvies šiektiek kitaip – neįprastai, tai pasitelkus tik kelis ingridientus manau pakilėjau ją į kitą lygį! Ingredientai: 2 baltos žuvies filė (aš naudojau Tilapia); šiektiek kvietinių miltų; 5 v.š Teriyaki padažo; 1 a.š sezamo sėklų; … Skaityti toliau

Žirnių daigų salotos su gervuogėmis ir nektarinais

Žirnių daigų salotos su gervuogėmis ir nektarinais

Šios salotos man kvepia ateinančiu rudeniu. Maistingos ir išraiškingo skonio tikrai nepaliks jūsų abėjingų! Gervuogės ir traškūs nektarinai čia suteikia labai gerą skonį, feta su trintų krapų padažu suteikia balansą tarp saldumo ir sūrumo ! Šis derinys yra labai populiarus JK kai prasideda gervuogių sezonas! Kviečiu ir jus išbandyti ir pasidalinti – ar patiko! Ingredientai: … Skaityti toliau

Korejietiški agurkai

Korejietiški agurkai

Tai labai senai mano pamėgtas receptas. Kuo ilgiau laikysite šiuos agurkus – tuo bus skaniau! Sandariai uždarytus galite laikyti šaldytuve 3 dienas! Tai tikrai nenuobodus receptas – nustebinantis skonių palete. Ingredientai: 3-4 didesni agurkai; 2 v.š sojų padažo; 2 v.š sezamo aliejaus; 1 v.š ryžių arba paprasto acto; 1 v.š cukraus; 1/4 v.š sezamo sėklų; … Skaityti toliau

Naminis keptų pomidorų padažas

Naminio keptų pomidorų padažo receptas

Tai mano mėgstamiausias būdas naminiam pomidorų padažui gaminti esu išbandžiusi nemažai įvairių receptų, bet šis man pasirodė skaniausias! Kepdami jį orkaitėje sutaupysite laiko, nereikės stovėti prie puodo. Mano padažo spalva gavosi šiektiek gelsva nes jame dominavo geltonieji pomidorai, bet skoniui tai nepakenkė! Tiesa kepiau nedidelį kiekį, mažų vyšnynių pomidoriukų, nes jie mano darže dabar dominuoja … Skaityti toliau

Barščiai su jautiena ir džiovintais grybais

Barščiai su jautiena ir džiovintais grybais

Kas gali būti geriau, nei lėkštė karštų, sočių bei aromatingų barščių? Tik barščiai su grybais. Grybai džiovinti išmirkyti – 120 g (padaryti tai iš anksto); Bulvės – 2 vnt (300 g) šiaudeliais; Sultio kubeliai jautienos – 2 vnt.; Krapai – šiek tiek. Ruošiame sultinį: Vanduo – 2 l + 2 l; Jautiena su kaulu – … Skaityti toliau

Kiaulienos šonkauliukai su kopūstais ir bulvėmis

Kiaulienos šonkauliukų receptas su kopūstais ir bulvėmis

Kiaulienos šonkauliukai su raugintais kopūstais ir bulvėmis yra ir skanu, ir sotu. Kartu ruošiamų kopūstų ir kiaulienos skoniai “susiženija”, taip gaunasi puikus patiekalas. Ingredientai: Šonkauliukai kiaulienos – 2 juostos ~2 kg (nuimti vidinę plėvelę, supjaustyti po 1 kauliuką); Prieskoniai “Santa Maria” bulvėms – 20 g; Aliejus kepimui; Kopūstai rauginti – 800 g (perplauti po tekančiu … Skaityti toliau

Veganiški snickers

Veganiški snickers batonėliai

Žinau jog yra nemažai skeptiku ir tikrai ne visi mėgsta veganiškus desertus – aš juos dievinu! Tai puikus balansas tarp noro suvalgyti ka nors saldaus ir vistiek išlaikyti sveikos gyvensenos principus. Šio penktadienio skanėstas nuostabieji veganiški snickers batonėliai.⁣ Ingredientai pagrindui: 2 puodeliai nesūdytų riešutų⁣⁣; 10 medjool datulių⁣⁣; žiupsnelis druskos⁣⁣. [the_ad_placement id=”h2-2-desktop”][the_ad_placement id=”h2-2-mobile”] Ingredientai karamelei: 10 … Skaityti toliau

Datulių ir riešutų batonėliai

Datulių ir riešutų batonėlių receptas

Šiuos riešutų bei datulių batonėlius, kurie nereikalauja orkaitės – galima labai greitai ir lengvai pagaminti iš paprastų ingredientų. Aš dažniausiai juos pasigaminu iš anksto ir laikau šaldytuve, kai man norisi gardaus užkandžio ar šiaip kažko saldaus – išeitis jau yra. Ingredientai: 168g migdolų miltų⁣; 50g graikinių riešutų⁣; 30g moliūgų sėklų; 175g datulių be kauliukų (išmirkyti … Skaityti toliau

Migdoliniai, avižų ir vyšnių batonėliai

Migdoliniai, avižų ir vyšnių batonėliai

Atėjus rugsėjui padidėjo ir pagreitėjo mūsų gyvenimo tempas: vėl gryžome į darbus, mokyklas, universitetus, užklasines veiklas ir pan. Sukamės kaip vijurkai, tad neretai ir pamirštame pavalgyti. Išeitis paprasta – turėti gardų, namuose pasiruoštą užkanduką! Šie vyšnių batonėliai itin greit pagaminami, nereikalaujantys daug pastangų, bet nenuviliantys savo skoniu. Sviestinė ir traški tešla, gaivus ir šiek tiek … Skaityti toliau

Tuno salotos su raudonuoju kopūstu ir fetos sūriu

Tuno salotų receptas su raudonuoju kopūstu ir fetos sūriu

Raudonasis kopūstas tinka į įvairiausias salotas – tuo įsitikinau šią vasarą, nes pirmi metai, kai jo pas mane užderėjo labai gausiai. Šis salotų derinys su žuvimi tikras atradimas! Tunas puikiai dera su fetos sūriu, raudonasis kopūstas duoda taip reikiamo traškumo salotoms! Aš šias salotas gardinau alyvuogių aliejumi ir prieskoniais, toks paprastas padažas joms tiko tobulai. … Skaityti toliau

Šaltibarsčiai su ridikėliais ir grūdėta varške

Šaltibarsčių receptas su ridikėliais ir grūdėta varške

Dar vienas mano labai pamėgtas šaltibarsčių derinys , kuris tikrai atgaivins karštomis dienomis. Grudėta varškė čia prideda daug šarmo, kiek neįprastas derinys – bet tobulai tinkantis su šaltibarsčiais. Kas dar taip nebandė – kviečiu išbandyti ir pasidalinti įspūdžiais ar patiko! 🙂 Ingredientai: 3 virtų burokėlių; 2 didesnių agurkų; saujos ridikėlių (aš dėjau 7-8 didesnius); krapų; … Skaityti toliau