Kaip kepti kiaulienos kepenis?

Kaip ir kiek laiko reikia kepti kiaulienos kepenis?

Dažnai jaunoms šeimininkėms kyla klausimas: kaip kepti kiaulienos kepenis, kad jos liktų minkštos, sultingos ir kvapnios. Kepenys yra neįprastai skanus ir sveikas produktas, tačiau daugeliui žmonių jos nepatinka, nes keptos kepenis gaunasi kietos ir beskonės. Kur yra paslaptis? Kodėl vienos namų šeimininkės iškepa sultingas ir švelnias kepenis, o kitos – ne? Kepdami kiaulienos kepenis, turėtumėte … Skaityti toliau

Kaip kepti blynus?

Kaip ir kiek laiko reikia kepti lietinius blynus

Blynai kartais pasirodo ant kiekvienos šeimos stalo. Yra daug skirtingų blynų receptų: ploni ir stori, su pienu ar kefyru, alumi ar vandeniu. Kiekvienas blynų receptas turi teisę egzistuoti. Šiandien mes kalbėsime apie plonus blynus. Tokie blynai gali būti patiekiami su padažu, įdaryti saldaus ar sūraus įdaro, iš jų galima gaminti blynų pyragus ir tortus. Bet … Skaityti toliau

Kaip suplakti kiaušinius?

Norėdami paruošti purius omletus, sausainius, turite žinoti, kaip išplakti kiaušinius. Pasirodo, kad kiaušinius galima labai lengvai suplakti į purias ir švelnias putas. Iš plaktų kiaušinių patiekalai gaunasi minkštesni, skanesni, puresni. Plakdami kiaušinius į putas, atsižvelkite į žemiau pateiktus patarimus: kiaušinius plakite švariame, sausame dubenije be riebalų pėdsakų. plakite atvėsintus kiaušinius, kurie buvo paimti tiesiai iš … Skaityti toliau

Kaip džiovinti obuolius?

Kaip tinkamai išdžiovinti obuolius žiemai Džiovinimas – yra vienas iš būdų paruošti obuolių atsargas žiemai, leidžiantis juose išsaugoti vitaminus ir naudingus mikroelementus. Visi žino apie džiovinimo pranašumus, tačiau ne visi žino, kaip tinkamai džiovinti obuolius namuose. Tai galima padaryti keliais būdais: elektrinėje džiovyklėje, tačiau dažniausiai obuoliai džiovinami orkaitėje. Kokius obuolius galima džiovinti Ne visos obuolių … Skaityti toliau

Kaip džiovinti burokėlius?

Kaip ir kiek laiko reikia džiovinti burokėlius

Kaip džiovinti burokėlius? Ar galima džiovinti burokėlius? Burokėliai yra labai populiari ir labai prieinama šakninė daržovė. Žmonės juos dažnai augina savo daržuose, siekiant aprūpinti savo šeimą kokybiškomis daržovėmis. Kartais, surinkus visą burokėlių derlių, šeimininkė atranda tam tikrą kiekį gana mažų šakniavaisių, kuriuos patartina nedelsiant sunaudoti, nes jie greitai praranda drėgmę ir išvaizdą. Iš tokių burokėlių … Skaityti toliau

Kiek virti anties kiaušinius?

Kaip ir kiek laiko reikia virti anties kiaušinius

Anties kiaušinius kruopščiai nuplaukite po šaltu vandeniu. Tada kiaušinius įdėkite į puodą su šaltu vandeniu  ir virkite mažiausiai 15 minučių (kietai virti), 7–8 minutes (minkštai virti). Kaip išvirti ančių kiaušinius Anties kiaušiniai yra beveik dvigubai didesni nei vištos kiaušiniai ir skiriasi specifiniu skoniu. Anties kiaušinius galite išvirti įprastame puode. Prieš virdami ančių kiaušinius, juos reikia … Skaityti toliau

Kaip virti jautienos kepenys?

Kaip ir kiek laiko reikia virti jautienos kepenys

Jautienos kepenys yra vienas geriausių subproduktų. Mūsų organizmas gerai juos įsisavina, juose yra mažai riebalų, tačiau yra daug vitaminų, mikroelementų, baltymų ir amino rūgščių. Tik 100 gramų virtų kepenų kompensuoja kasdienį organizmo vitaminų poreikį. Gydytojai rekomenduoja vartoti virtas kepenis diabetikams, nėščioms moterims, turintiems mažakraujystę ir mažiems vaikams. Vyresnio amžiaus žmonėms ir tiems, kurie dirba sunkų … Skaityti toliau

Kaip šaldyti grybus?

Kaip saldyti grybus namie

Dirbtiniu būdu išauginti grybai – pievagrybiai ir kreivabudės – patys vertingiausi. Jauni pievagrybiai lenktomis kepurėlėmis arba šiek tiek ūgtelėję yra baltomis kepurėlėmis, senesni grybai būna šiek tiek rausvos arba rusvos spalvos. Kreivabudės – balsvi, pilki arba žalsvi piltuvėlio formos valgomi grybai. Miško grybai sudaro tik dešimtadalį visų pasaulyje valgomų grybų. Grybauti visada patariama miško gilumoje, … Skaityti toliau

Kaip valyti krevetes?

Kaip greitai nuvalyti krevetes

Kaip namuose išvalyti šviežias, virtas ir užšaldytas krevetes nuo kiautų. Daugelis žmonių mėgsta krevetes naudoti gamindami įvairius patiekalus. Prieš ruošiant tokius patiekalus, krevetės turi būti nuluptos. Žinoma, prekybos centre galite nusipirkti nuluptų ir virtų krevečių, kurios vėliau yra užšaldomos, tačiau turėtumėte suprasti, kad tokios krevetės savo skoniu gerokai prastesnės ne tik prieš šviežias, tačiau ir … Skaityti toliau

Kiek virti žąsų kiaušinius?

Kaip ir kiek laiko reikia virti žąsų kiaušinius

Kiek virti žąsų kiaušinius? Kaip virti žąsų kiaušinius? Žąsų kiaušiniai yra gana dideli – jie 2-3 kartus didesni už vištos kiaušinius ir 8-10 kartus už putpelių kiaušinius. Jų kaina taip pat yra didesnė nei kitų rūšių kiaušinių. Be to, jie turi daug kalorijų. Jei vištienos kiaušiniuose yra apie 150 kcal, žąsų kiaušiniuose yra 200. Žąsų … Skaityti toliau

Kiaušinių dažymas kopūstais

naturalus kiausiniu dazymas kopustais

Ar kada galėjote pagalvoti, kad galite Velykų kiaušinius, nudažyti natūralia mėlyna spalva raudonaisiais kopūstais? Šiandien aš jums parodysiu, kaip tiksliai Velykoms dažyti kiaušinius kopūstais. Tai labai paprasta! Natūraliai dažyti kiaušiniai yra tiesiog nuostabūs. Priklausomai nuo to, kiek laiko paliekate kiaušinius mišinyje, gausite daugybę mėlynos spalvos atspalvių, nuo šviesiai šviesiai mėlynos iki pat gražios indigo spalvos. … Skaityti toliau

Sultinys – kaip išvirti vištienos sultinį?

Gerai paruoštas vištienos sultinys yra aromatingas, bet neutralaus skonio. Kadangi jis gali būti naudojamas kaip pagrindas sriuboms ar padažams gaminti, jis turėtų maloniai kvepėti, tačiau neužgožti patiekalo skonio. Sultinys ilgai virinamas ne vien tam, kad išgauti gerą kvapą, bet ir tam, kad iš kaulų išsiskirtų želatina, kuri sutirština padažus.

Ingredientai:

  • 1kg vištos kaulų;
  • 2,5l vandens;
  • 1 šaukšto aliejaus;
  • 300g svogūno, supjaustyto vidutinio dydžio gabalėliais;
  • 150g morkų, supjaustytų vidutinio dydžio gabalėliais;
  • 150g saliero, supjaustyto vidutinio dydžio gabalėliais;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1 lauro lapo;
  • 2 šakelių čiobrelio;
  • keleto petražolių stiebų.

Sultinio paruošimas:

1. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite didelį puodą ir įpilkite aliejaus. Sudėkite svogūną, morkas bei salierą ir pakepinkite 8-10 minučių, kol suminkštės. Sudėkite kaulus, lauro lapą, čiobrelį, česnaką, petražolių stiebus ir užpilkite šaltu vandeniu.

2. Užvirkite sultinį ir virinkite 4 valandas ant nedidelės ugnies, nugriebiant riebalus ir į paviršių iškilusius nešvarumus. Perkoškite ir atvėsinkite išvirusį sultinį, jei reikia, nugriebkite likusius riebalus.

Laikykite šaldytuve maždaug savaitę, praėjus kelioms dienoms prieš vartojant paragaukite sultinio, ar nesurūgęs. Sultinį taip pat galima užšaldyti kameroje, taip jis išsilaikys kelis mėnesius. Aš sultinį dalinu į kelias dalis ir užšaldau plastikiniuose maišeliuose.

Vištienos sriubos video receptas

Kiek kepti antį?

Kaip ir kiek laiko reikia kepti anti

Kaip rodo praktika, daugeliui mūsų kepta antis asocijuojasi su Kalėdomis. Būtent šią šviesią dieną toks paukštis puošia šventinį šeimos stalą. Kaip iškepti antį, kad ji apkeptų iki gintarinės plutelės, išeitų minkšta ir sultinga? Apie tai šiandien ir kalbėsime. Taip pat sužinosite, kiek kepti antį orkaitėje. Kiek kepti antį? Anties krūtinėlę keptuvėje reikia kepti 30 minučių … Skaityti toliau

Kaip šaldyti briuselio kopūstus?

Kaip ir kiek laiko reikia šaldyti briuselio kopūstus

Kaip ir visos šaldomos daržovės taip ir Briuselio kopūstai turi būti arti nuėmimo brandos. Prieš šaldant Briuselio kopūstus reikia švariai nuplauti, truputi pasūdytame vandenyje. Kaip ir visas daržoves taip ir Briuselio kopūstus, prieš užšaldant reikia įdėti į verdanti vandenį 3 min., kad žūtų fermentai ir žaliava nepatamsėtų. Vėliau išdžiovinami arba nusausinami ir tik tada dedami … Skaityti toliau