Kugelis su cukinijomis, morkomis ir keptomis paprikomis

Kugelis su cukinijomis, morkomis ir keptomis paprikomis

Tai visai kito lygio kugelis! Švelnaus skonio, minkštas ir pilnas skonių. Jį drąsiai galite duoti tiems, kurie nemėgsta cukinijų – net nepajaus , kad jų čia yra! 😀 paprikos ir morkos suteikia labai gerą skonį. Patiekiau su grybų ir grietinės padažu, tiems kam norisi mėsos galite drąsiai jį patiekti su kepta šonine. O kokį kugelį … Skaityti toliau

Naminis keptų pomidorų padažas

Naminio keptų pomidorų padažo receptas

Tai mano mėgstamiausias būdas naminiam pomidorų padažui gaminti esu išbandžiusi nemažai įvairių receptų, bet šis man pasirodė skaniausias! Kepdami jį orkaitėje sutaupysite laiko, nereikės stovėti prie puodo. Mano padažo spalva gavosi šiektiek gelsva nes jame dominavo geltonieji pomidorai, bet skoniui tai nepakenkė! Tiesa kepiau nedidelį kiekį, mažų vyšnynių pomidoriukų, nes jie mano darže dabar dominuoja … Skaityti toliau

Migdoliniai, avižų ir vyšnių batonėliai

Migdoliniai, avižų ir vyšnių batonėliai

Atėjus rugsėjui padidėjo ir pagreitėjo mūsų gyvenimo tempas: vėl gryžome į darbus, mokyklas, universitetus, užklasines veiklas ir pan. Sukamės kaip vijurkai, tad neretai ir pamirštame pavalgyti. Išeitis paprasta – turėti gardų, namuose pasiruoštą užkanduką! Šie vyšnių batonėliai itin greit pagaminami, nereikalaujantys daug pastangų, bet nenuviliantys savo skoniu. Sviestinė ir traški tešla, gaivus ir šiek tiek … Skaityti toliau

Raudonojo kopūsto balandeliai

Raudonojo kopūsto balandelių receptas

Dažniausiai raudonajį kopūstą naudodavau salotoms ir mišrainėms gaminti iki tol kol – užsiauginau begalę jų! Reikėjo kažkaip suktis iš padėties tai sugalvojau pagaminti balandėlius su jais. Žinokit gavosi geresni – nei su įprastu kopūstu – skonis švelnus, ne toks “kopūstinis” kaip įprastų balandėlių. Likau sužavėta jais! O ir atrodo jie magiškai! Ingredientai: didesnio raudonojo kopūsto … Skaityti toliau

Makaronai su sūriu ir faršu

Makaronų receptas su sūriu ir faršu

Tai mano pauglystės laikų receptas, kuris nepabosta iki šiol! Man jį gamindavo ir močiutė ir mama ir pati, kai išalkdavau! Tikriausiai visi jau žinote šį paprastą receptą, bet jis tikrai vertas priminimo. Visada gelbėja , kai norisi pavalgyti sočiai ir skaniai. Ingredientai: 300 g mėgstamo faršo (aš naudojau kalakutienos); 250 g makaronų; 100 g mėgstamo … Skaityti toliau

Vištiena su voveraitėmis troškinta grietinėlės padaže

Vištienos su voveraitėmis grietinėlės padaže receptas

Šis patiekalas yra vienas mano mėgstamiausių. Visada su nekantrumu laukiu vasaros galo ir rudens – vien dėl grybų! Aš juos mėgstu be galo, ir galiu valgyti kasdien! Aš grybus dedu į visus patiekalus, valgau vienus, troškinu, dedu į kukuliukus, įdarau su jais kepsnius, gaminu įvairius padažus. Vištieną troškintą grietinėlės padaže su morkytėmis dažniausiai patiekiu su … Skaityti toliau

Pyragėliai su špinatais

Pyragėlių receptas su špinatais

Ar tai pavasaris ar vasara, ar bet koks kitas metų laikas, visada turkiškame turguje galiu nusipirkti špinatų. Jei perku 1 kg, tai namo grįžtu su dideliu parduotuviniu maišu žaliųjų draugų ir to visiškai užtenka tiek salotoms, tiek pyragėliams. O juk dabar ir piknikų metas… Porcijos: 10 pyragėlių Tešlai: 1 a.š. sausų mielių; 450 g miltų; … Skaityti toliau

Pyragas su špinatais

Špinatų pyragas (börek)

Tokie ir panašūs pyragai dažnai ruošiami pusryčiams, popietės arbatėlių metui, taip pat Ramadano metu valgomai vakarienei po saulėlydžio – iftarui. Įdarai gali būti įvairūs, dažniausiai tai špinatų, sūrio su petražolėm ar mėtom, kepinto jautienos ar avienos faršo su svogūnais. Įdarui: 300 g špinatų; 1 didelio svogūno; saujelės petražolių; druskos ir pipirų pagal skonį; alyvuogių aliejaus; … Skaityti toliau

Sultinga kiauliena su garstyčiomis

Sultingos kiaulienos su garstyčiomis receptas

Stengiuosi parduotuvėse nepirkti dešros, o užtat orkaitėje kepu kiaulieną su garstyčiomis. Taip paruoštą kiaulieną galima patiekti karštą ir šaltą, supjaustyti į sumuštinį ir pasiimti su savimi užkandžiui. Jei nemėgstate aštriai, naudokite saldžias garstyčias. Gaunasi labai skani mėsa! Ingredientai: Kiauliena (sprandinė) – 1 kg; Garstyčios (aštrios) – 2 šaukštai; Pipirų žirnelių mišinys – 1 šaukštelis; Augalinis … Skaityti toliau

Varškėčiai su špinatais

Varškėčių su špinatais receptas

Jūsų dėmesiui pristatau nesaldžius varškėčius su špinatais. Jie ruošiami taip pat, kaip ir įprasti. Vietoj cukraus dedama druska ir prieskoniai, o pagrindinių ingredientų vaidmuo priskiriamas varškei ir špinatams. Kuo naudingi špinatai? Špinatai turi rekordinį kiekį vitamino K. 100 g špinato užtikrina 600% vitamino K dienos normos. Tai pat juose daug vitamino A, C, B9, B6, … Skaityti toliau

Cukinijos įdarytos kalakutienos faršu ir keptomis morkomis

Cukinijos įdarytos kalakutienos faršu ir keptomis morkomis

Šį receptą man parodė sesuo ir jis man iškart patiko! Kai svečiavausi pas ją ji mane pavaišino šiuo patiekalu… ilgam įstrigo jis mano galvoje! Galvoju – kaip apie tai nepagalvojau seniau? Žinoma gamindama šiektiek patobulinau pagal save! 😄 kol dar yra cukinijų kviečiu ir jus išbandyti! Ingredientai: 2 nedidelės cukinijos; 300 g kalakutienos faršo; 2 … Skaityti toliau

Bandelės su mėlynėm ir avietėm

Bandelių receptas su mėlynėm ir avietėm

Atostogos Lietuvoje turi savo privalumų. Pirmiausia daug šviežių uogų, ypač mėlynių, kurias aš labai mėgstu, bet tik šviežias, o kur dar gražiausios avietės pas mamą. Skani ta vasara. Reikia: 200 ml šilto pieno; 10 g sausų mielių; 1 kiaušinis; 2 v.š. medaus; 100ml cukraus; 2,5 st miltų; 50 g sviesto. Įdarui: 1 st mėlynių; 1/2 … Skaityti toliau

Varškės štrudelis

Varškės Štrudelio receptas

Kaip greitai vasara bėga kartu su mano atostogom Lietuvoje. Kaip man pavyko štrudelis, tai tiesą sakant, net nežinau, nes niekada nesu to tikrojo ragavusi, tik kažkodėl įsivaizdavau, kad tešla turėjo būti panašesnė į sluoksniuotą tešlą, o gavosi ne tokia. Beto, manau ta tešla labiau tiktų su obuolių įdaru ir tikrai tikrai tokį štrudelį kada nors … Skaityti toliau

Bandelės su kopūstų įdaru

Bandelių receptas su kopūstų įdaru

Kadangi Stambule dienos jau pradeda šiltėti, tai jeigu taip ir toliau, tai aš jau palnuoju sekmadienį užkandžiauti gamtoje, o šios bandelės su karšta arbata iš termoso tik dieną praskaidrins. Tešlai: 1 st pieno; 1 a.š. cukraus; 1 a.š. druskos; 1 pakelio mieliu; 1 kiaušinio; 3 v.š. aliejaus; 3,5 st miltų; pieno aptepimui. Įdarui: 1 nedidelio … Skaityti toliau

Pusryčių bandelės su krapais – poğaça

Pusryčių bandelių receptas su krapais - poğaça

Jau nekartą rašiau, kad pusryčiai Turkijoje dalykas rimtas ir čia valgoma daug, ir ypač savaitgaliais tai gali užtrukti kelias valandas su visom arbatom, poto kavom ir pan. Ne kartą minėjau SIMIT riestainius, kuriuos valgo visur ir visada, o šį kartą kepiau kitas bandeles, kurios man netgi ir skanesnes – poğaça. Tai sviestinės bandelės, kurios taip … Skaityti toliau

Citrinų pyragas

Citrinų pyrago receptas

Šis pyragas vienareikšmiškai laimi visas kategorijas: purus, drėgnas, saldus, bet tuo pačiu ir kartus. Nuostabus desertas, kuris praskaidrins net ir niūriausią dieną ar papuoš Jūsų saldų stalą.⁣ Šiandien citrinos – būtina patiekalų, grožio puoselėjimo ir ligų gydymo receptų sudedamoji dalis. Iš citrinos galima gaminti patiekalus ir gaiviuosius gėrimus, daryti kremus ir pasiruošti kvapnias vonias, virti skausmą … Skaityti toliau

Cukinijų blyneliai su varške

Cukinijų blynelių receptas su varške

Man daržovių blyneliai yra daug skanesni, nei įprastiniai bulviniai. Labai mėgstu cukinijų sezoną – tada prasideda įvairiausi daržovinių blynelių deriniai – kurių pagrindinis ingridientas yra – cukinijos! Šie blyneliai yra super minkšti, purūs ir tikrai sotūs nes juose yra varškės! Mėgstu jui patiekti su varškės ir grietinės padažu. Pažadu – jų skonis tikrai nustebins! Ingredientai: … Skaityti toliau

Grilintų baklažanų ir cukinijų salotos

Grilintų baklažanų ir cukinijų salotos

Vakar kažkaip visai atsitiktinai radau dar prieš du metus gamintų salotų receptą Halumi sūrio su baklažanais. Ir tikrai prisiminiau kokios jos buvo gardžios. Kadangi halumi sūris nebuvo mano šios savaitės pirkinių saraše, tai teko gaminti be jo. Na aš ir šiaip nesu per daug ‘sūrio’ žmogus, tai man nėra bėda. Bet baklažaną ir cukinijas mėgstu, … Skaityti toliau

Pyrageliai su bananais ir kokosu

Pyragelių receptas su bananais ir kokosu

Štai jau kelintą kartą kepu šiuos pyragelius, na tiksliau ‘scones’, kurie išties yra škotiskos kilmes duonelė valgoma su arbata ir uogiene. Tačiau aš įdejau cukraus ir man jie visai pyragėliai, nors nepasakyčiau, kad sausainiai, bet labai greitai ir paprastai paruošiami, ypač jei turite smulkintuvą, blenderį taip sakant. Reikia: 2 st miltų; 4 v.š. cukraus; 1 … Skaityti toliau

Avinžirnių ir fetos sūrio kepsneliai

Avinžirnių ir fetos sūrio kepsnelių receptas

Jei kada valgėte falafel kur nors Egipte ar šiaip arabiškoje pasaulio pusėje, tai šie kepsneliai gali būti pavadinami falafel giminaičiais, na tolimi, bet vistiek. O jei pateiksite su humusu ir marinuotom daržovėm, pvz. agurkėliu, ar marinuotais kopūstais, ar svogūnais, tai tikrai bus taip kaip ir turėtų būti. Šį kartą pagardinau avinžirnius fetos sūriu, nors tikrai … Skaityti toliau