Vištiena su grybais

Vištienos su grybais receptas

Dar vienas būdas paruošti vištieną, ir beja gana lengvas ir greitas būdas. Reikia: 4 vištienos šlaunelių (gali būti be kaulo); 2 morkų; 1 nedidelės cukinijos; 2 skiltelių česnako; 1 svogūno; 300 g pievagrybių; druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį; 2 v.š. raudonųjų paprikų pastos; čiobrelio; alyvuogių aliejaus; truputėlio vandens. Gaminam: Vištieną apibarstom druska ir pipirais, … Skaityti toliau

Varškės pyragas su manų kruopomis

Varškės pyrago receptas su manų kruopomis

Kaip žinia varškė yra labai jau svarbus reikalas lietuviams ir daugelis išvažiavusiųjų kitoje šalyje ieško kas primintų lietuvišką varškę. Ar tai būtų rikotos sūris ar kokia kreminė varškė. Turkijoje man varškę visiškai atstoja labnės sūris (sūris iš jogurto, labiau primenantis tepamą varškę), tačiau sugalvojus kepti apkepą ar šiaip kokius varškėtukus gaminant jau renkuosi lor sūrį. … Skaityti toliau

Lietuviškas obuolių pyragas

Lietuviškojo obuolių pyrago receptas

Vis dar obuolių metas, tai jei dar neatsivalgėte keptų obuolių ir šiaip visokiausių gardėsių su obuoliais, štai paprastas receptas dar vieno pyrago, kuris mano manymu tikrai gali būti vadinamas Lietuviškuoju obuolių pyragu, nes tik tokius pyragus kepdavo mama vaikystėje. Na gal ne visada būdavo ledų, bet cinamono ir obuolių kvapas visada užburdavo su arbatos puodeliu … Skaityti toliau

Cukinijų ir špinatų blyneliai

Cukinijų blynų receptas su špinatais

Paskutiniu metu tikrai mažai rašau į blogą, bet tikiuosi pasitaisyti, na bet apie tai lapkritį. O šiaip tai gaminu tikrai, ir daug, kad ir šiandien valgome cukinijų ir špinatų blynelius. Na skanu ir viskas! Reikia: 2 vidutinio dydžio cukinijų (su plona oda ir minkstutėm sėklom); 1 svogūno; 3 skiltelių česnako; saujelės šviežių špinatų; saujelės mėtų … Skaityti toliau

🍪 Migdoliniai sausainiai

Migdolinių sausainių receptas su pertepimu

Kadangi artėja Valentino, meilės diena – šią savaitę mano desertai skirti šiai progai paminėti. Ar jau žinote ką gaminsite savo antrąjai pusei ir kaip pasaldinsite vakarą?⁣ Vienas iš pasiūlymų – migdoliniai sausainukai su karamelės pertepimu. Lengvi, trapūs ir tiesiog tirpstantys burnoje.⁣ Turi daug kalcio, kalio, fosforo, vitamino E, magnio ir seleno. Šie riešutai padeda sergantiems … Skaityti toliau

Moliūgų duona

Moliūgų duonos receptas

Moliūgas – labai universali daržovė, puikiai tinkanti tiek kulinariniams virtuvės šedevrams, tiek konditerijoje. Šiandien mano virtuvėje moliūgu duona – sveika, be pridėtiniu priedu, minkštutėlė ir nepaparastai gardi. Moliūgų minkštime gausu vitaminų. Moliūgų minkštime esanti askorbino rūgštis apsaugo nuo rudeninių peršalimo ligų, B grupės vitaminai žvalina, nuramina sudirgusią centrinę nervų sistemą, gydo nemigą, padeda naikinti spuogus, … Skaityti toliau

Varškės apkepas su braškėmis

Varškės apkepo su braškėmis receptas

Kadangi Stambule oras pagaliau atšilo ir temperatūra aukščiau 18C, tai pats laikas valgyti braškes, nes dabar jos tikrai jau labai skanios. O varškės apkepas vis labiau primins, kad tai tikrai skanus desertas. TR kadangi nėra varškės, na bent jau tokios prie kokios esame pripratę Lietuvoje, tai aš naudojau nesūdytą lor tipo sūrį, taip pat galima … Skaityti toliau

Turkiška pica – Lahmacun

Turkiškos Lahmacun picos receptas

Visgi manau, kad geriausia lahmacun kepti krosnyje, nes orkaitė deja nesugeba tinkamai iškepti pado. Taip pat būtina labai jau smulkiai sumalti faršą. Aš to nepadariau, todėl nelabai jau išvaizdūs gavosi, bet skonio juk tai nekeičia. Tradiciškai lahmacun valgomas apšlakčius citrinos sultimis ir uždėjus smulkintų svogūnų ir petražolių, o tada jau viskas susukama ir valgoma rankomis. … Skaityti toliau

Bandelės su alyvuogėm ir ančiuviais

Bandelių receptas su alyvuogėm ir ančiuviais

Šios skanios bandelės yra vienas iš puikiausių būdų mėgautis alyvuogėm ir žuvimi. Jei nepatinka ančiuviai, puikiausiai galite naudoti kokią nors kitą žuvį, pvz. rūkytą skumbrę ar net šprotus, arba paprasčiausiai visiškai jos nedėti. Reikia: 500 g baltų miltų, plius papildomai formavimui; 300 ml šilto pieno; 1 a.š. druskos; 1 a.š. cukraus; 7 g sausų mielių; … Skaityti toliau

Jogurte marinuota višta

Jogurte marinuota višta

Pasiruošimas kelionei tikrai yra daug laiko atimantis darbas, o čia jau viskas surašyta, su kainom, darbo laiku, visa istorija ir asmeniniais patarimais. Ar gali kas būti geriau! Perverti, išsirenki, ką nori pamatyti ir keliauji. Jau grįžus gaminau, tai kas nereikalauja ilgo stovėjimo prie viryklės, pvz. orkaitėje kepta višta su agurkų ir jogurto padažu (a la … Skaityti toliau

Turkiška Velykų pynė

Pynė velykoms

Kad ir kaip viskas būtų chaotiška, visada rasiu laiko Velykų pynei, nes ji man siejasi su švente. Ne keptos vištos ar avies gabalai ir tuo labiau ne visos margosios lietuviškos mišrainės. Taigi šiems metams jau pasiruošiau pynes, dar pasiruošiu margučius ir tokios bus tos šventės. Turkiška pynė pagardinta mahlep prieskoniais kvepia šiek tiek egzotiškiau, nei … Skaityti toliau

Jautiena įdaryti baklažanai

Jautiena įdaryti baklažanai

Net pačiai sunku patikėti, kad vis dar nebuvau įdėjusi į savo tinklaraštį šio recepto. Baklažanus šią vasarą labai jau dažnai valgom, net nežinau kodėl. Jau prisižadu, kad nerašysiu ir negaminsiu jų, bet va vis atsiranda jų vienas kitas kilogramas namuose, tai imu ir gaminu, nes negi išmesi gerą daiktą. Kartais net pagalvoju, ką aš valgydavau … Skaityti toliau

Vyniotinis su vištienos krūtinėle ir špinatais

Vyniotinis su vištienos krūtinėle ir špinatais

Vištienos krūtinėlėje gausu vitaminų A, C, H, PP, B grupės ir cholino, būtino tinkamai kepenų veiklai. Mėsoje cholesterolio nėra, todėl jį rekomenduojama vartoti ne tik lieknėjant, bet ir nėštumo ar širdies ir kraujagyslių ligų metu. Rinkdamiesi nepamirškite, kad filė turi būti šviesiai rausvos spalvos, be mėlynių, o gyslos – baltos arba rausvos. Ingredientai: Kiaušiniai 3 … Skaityti toliau

Labai skanūs ir nekaloringi blynai

Labai skanūs ir nekaloringi blynai

Papildomai blynus galite pagardinti uogomis, vaisiais, varške, graikišku arba Valio jogurtu, prieskoniais (kakava, cinamonu), grietinėle, šokoladu, riešutų sviestu (tačiau bus daugiau kalorijų). Reikės: 30 g išrūgų baltymų; 2 kiaušinių (vidutinio dydžio); 70 g avižinių kruopų. Gaminame: Smulkintuvu susmulkiname avižas, įmušame kiaušinius, užpilame viena kaušelį arba 30 g turimų išrūgų baltymų (pagal skonį). Blynus kepame keptuvėje … Skaityti toliau

Tirolietiškas pyragas

Tirolietiško pyrago receptas

Ingredientai: 2 kiaušiniai; 70 g cukraus; 50 g miltų; 20 g krakmolo; Vanilinio cukraus. Baltymus su cukrumi suplakti iki tvirtų putų. Įplakti trynius. Suberti likusius produktus ir atsargiai išmaišyti. Formos (22 cm) dugną iškloti popieriumi. Supilti tešlą ir kepti 170*C apie 25 min. Atvėsinti. Išsivirti pudingą: Sumaišyti: 1 kiaušinį, 90 g cukraus, 20 g krakmolo, … Skaityti toliau

Kriaušių, obuolių ir uogų trupiniuotis

Kriaušių, obuolių ir uogų trupiniuotis

Šianden jūsų dėmesiui KRIAUŠIŲ, OBUOLIŲ IR UOGŲ TRUPINIUOTIS. Jį be galo lengva paruošti, o gaminti galima bet kuriuo metų laiku naudojant atitinkamo sezono vaisius. Jums reikės (4-6 porcijos): 2 didelių kriaušių; 2 didelių obuolių; 350g šviežių arba atšildytų šaldytų uogų (naudojau šaldytas gervuoges); 1 valg. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių; 3 valg. š. kokosų arba rudojo … Skaityti toliau

Avižinių dribsnių apkepas

Avižinių dribsnių apkepas su spanguolėmis

Jeigu jaučiate, kad artėja niūri ir melancholiška žiemos nuotaika, o gal jūsų vaikas sunkiai valgo avižinę košę, o gal nežinote, ką dar galima pagaminti iš avižų? Jeigu iškyla vis daugiau jeigu, tada bėkite gaminti šį stebuklingą AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ APKEPĄ SU SPANGUOLĖMIS IR GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS. Šis apkepas puikiai tiks ilgesniems savaitgalio rytams, kai niekur neskubate ir norite … Skaityti toliau

Apelsininis spanguolių ir morkų pyragas

Apelsininis spanguolių ir morkų pyragas

Kalbant apie sveikatą. Viena iš veganų problemų yra tą, kad kartais jie bijo kalbėti apie patiriamas sveikatos problemas ar apie tai, kad jie šiuo metu blogai jaučiasi. Juk teoriškai veganinė mityba, turėtų  išspręsti visas prieš tai turėtas sveikatos problemas. „Po velnių, aš gi turiu jaustis nuostabiai! Aj, čia bišky jaučiuosi silpnai, bet skaičiau internete, kad … Skaityti toliau

Lietiniai blynai su špinatais ir sūriu

Lietinių blynų receptas su špinatais ir sūriu

Šį rytą galva visai susisuko ir sugalvojau šiek tiek ilgiau praleisti laiko virtuvėje ir pagaminti visai neįprastus pusryčius mano namuose, nes paprastai pasiduodu turkiškai tradicijai ir pusryčiausjame su kiaušiniais, sūriu, alyvuogėmis ir keliomis riekelėmis agurko bei pomidoro. Špinatų, kaip jau ne kartą esu sakiusi, pas mane beveik visada būna, arba bent jau kažkokių kitų žalių … Skaityti toliau

Kalafijorų kepsniai

Kalafijorų kepsniai naminiai

Nusipirkau milžinišką kalafijorą, nes žinau, kad tikrai kepsiu šiuos paplotėlius. Visai nesudėtingi, o svarbiausia skanūs, jokių neįprastų ingridientų nereikalaujantis receptas. Tačiau vienas dalykas, kuris juos padaro kitokius, būtent jogurtas su paprikomis ir granatais. Na granatų gal visai ir nereikia, bet namuose buvo, o ir visai įdomus jausmas, kai kramtant jie sproginėja burnoje suteikdami saldžiarūgštį skonį. … Skaityti toliau