Kiek kepti kugelį?
Bulvių plokštainis arba kugelis – orkaitėje kepamas patiekalas iš tarkuotų bulvių.
Naudingi patarimai kepant maistą. Sužinokite, kiek tiksliai laiko ir kaip teisingai reikia kepti maisto produktus.
Bulvių plokštainis arba kugelis – orkaitėje kepamas patiekalas iš tarkuotų bulvių.
Pievagrybiai yra labai populiari grybų rūšis tarp kulinarijos ekspertų visame pasaulyje. Jie dar vadinami „miško mėsa“. Kartais grybai maistinėmis savybėmis iš tikrųjų prilygsta mėsai ir vegetarai juos dažnai naudoja kaip maistui gaminti.
Kepti baklažanai – skanus ir maistingas patiekalas, kurį daugelis mėgsta gaminti namuose, nes juos galima greitai ir lengvai iškepti, kaip ir cukinijas.
Biskvitiniai tortai yra vieni mėgstamiausių. Biskvitas derinamas su įvairiais kremais, vaisiais, todėl, turėdami sodrų ir skanų biskvitą, galite paruošti didžiulią tortų įvairovę.
Kaštonai jau seniai yra valgomi. Tiesa, vaisiai, augantys ant medžių miesto aikštėse ir parkuose, laikomi arkliniais ir jų negalima valgyti. Priešingu atveju gali kilti rimtų sveikatos problemų. Jei norite paragauti tokio patiekalo, įsigykite produktą prekybos centre. O mūsų straipsnyje sužinosite, kiek kepti kaštonus keptuvėje. Kiek laiko reikia kepti kaštonus? Taigi valgomieji kaštonai yra ne tik … Skaityti toliau
Sveikatos žurnaluose rašoma, kad keptus obuolius valgyti ypač sveika: vitaminai, pektinai, mineralinės medžiagos… Veikiamos aukštos temperatūros, atsipalaiduoja angliavandenių jungtys, kurios surenka, prisijungia ir pašalina iš organizmo visokias agresyvias medžiagas ir neleidžia joms įsisiurbti į žarnyną, o iš ten patekti į kraują. Taigi keptas obuolys pračiuožia virškinimo traktu lyg energingas šlavėjas. Kaip kepti obuolius? Nuplauname rudeninių … Skaityti toliau
Paprastas, bet veiksmingas garnyras gali būti pagamintas iš keptų morkų. Paimkite keletą kekių jaunų morkų ir išsikepkite jas orkaitėje su alyvuogių aliejumi. Toks garnyras padės bet kokioms progomis, kai visas dėmesys atitenka pagrindiniam patiekalui. Prieš patiekdami, morkas apibarstykite žaliais svogūnais. Paruošimas: Ant kepimo skardos sumaišykite 3 kekes morkų, 1 valgomaji šaukštą alyvuogių aliejaus ir 0,5 … Skaityti toliau
Ūmėdės yra gardūs grybai, pasižymintys pikantišku skoniu ir labai maloniu aromatu, todėl tarp virėjų šie grybai yra labai paklausūs, nes juos kepti yra gana paprasta. Ūmėdes galite kepti žalias, prieš tai neviriant jų. Tačiau šie grybai turi vieną trūkumą: jie yra labai trapūs, lengvai lūžta. Mūsų patarimai padės jums susidoroti su šia užduotimi ir tinkamai … Skaityti toliau
Kepti kazlėkai yra labai skanus užkandis, taip pat puikus priedas prie bet kurio kito patiekalo. Keptus kazlėkus galima patiekti su bulvėmis, grikiais, makaronais, ryžiais. Šių keptų grybų pagrindų, galite pagaminti daug patiekalų: puikias salotas arba įdėti keptus kazlėkus į sriubą, taip praturtindami jos skonį ir aromatą. Be to, keptus kazlėkus galima atvėsinti, supakuoti porcijomis į … Skaityti toliau
Keptos kepenėlės yra skanus ir maistingas patiekalas, kurį galima patiekti su daržovių salotomis, bulvių koše ar ryžiais. Visiems patinka švelnios ir sultingos kepenys, tačiau daugelis pastebėjo, kad kai kurių namų šeimininkių kepenys yra švelnios ir sultingos, o kai kurių – kietos. Taip pat skaitykite: Kaip virti jautienos kepenis? Kad keptos jautienos kepenys džiugintų jus ir … Skaityti toliau
Daugelis namų šeimininkių gamina patiekalus iš grybų, nes grybai yra baltymų ir mineralų šaltinis. Grybai džiovinami, kepami, verdami, troškinami, marinuojami ir sūdomi. Ypač skanūs patiekalai gaunami iš miško grybų, nes jie yra daug aromatingesni nei auginami dirbtinai. Vasarą ir rudenį miške galite surinkti daug kelmučių, nes jie auga didelėmis grupėmis. Kepti grybai yra labai skanūs, … Skaityti toliau
Dažnai jaunoms šeimininkėms kyla klausimas: kaip kepti kiaulienos kepenis, kad jos liktų minkštos, sultingos ir kvapnios. Kepenys yra neįprastai skanus ir sveikas produktas, tačiau daugeliui žmonių jos nepatinka, nes keptos kepenis gaunasi kietos ir beskonės. Kur yra paslaptis? Kodėl vienos namų šeimininkės iškepa sultingas ir švelnias kepenis, o kitos – ne? Kepdami kiaulienos kepenis, turėtumėte … Skaityti toliau
Blynai kartais pasirodo ant kiekvienos šeimos stalo. Yra daug skirtingų blynų receptų: ploni ir stori, su pienu ar kefyru, alumi ar vandeniu. Kiekvienas blynų receptas turi teisę egzistuoti. Šiandien mes kalbėsime apie plonus blynus. Tokie blynai gali būti patiekiami su padažu, įdaryti saldaus ar sūraus įdaro, iš jų galima gaminti blynų pyragus ir tortus. Bet … Skaityti toliau
Baravykai yra vieni skaniausių miško grybų. Jie turi unikalų, ypatingą skonį ir aromatą. Todėl namų šeimininkės iš jų ruošia daugybę skanių patiekalų: jie ruošia grybų sriubas, padažus, kepa grybus su grietine, su svogūnais ar bulvėmis, marinuoja, džiovina baravykus ir užšaldo. Kepti baravykai laikomi ypatingu skanėstu. Kepimas yra vienas greičiausių būdų pavaišinti šiais grybais svečius. Daugelis … Skaityti toliau
Kaip rodo praktika, daugeliui mūsų kepta antis asocijuojasi su Kalėdomis. Būtent šią šviesią dieną toks paukštis puošia šventinį šeimos stalą. Kaip iškepti antį, kad ji apkeptų iki gintarinės plutelės, išeitų minkšta ir sultinga? Apie tai šiandien ir kalbėsime. Taip pat sužinosite, kiek kepti antį orkaitėje. Kiek kepti antį? Anties krūtinėlę keptuvėje reikia kepti 30 minučių … Skaityti toliau