Medaus pyragas

Medaus pyrago-torto receptas

Dar vienas medaus pyrago (torto) variantas. Pyragą (tortą) geriausiai pradėti gaminti prieš kelias dienas. Produktų kiekiai nurodyti 26 cm formai. Lakštams 120 g sviesto; 120 g cukraus; 3 nedideli kiaušiniai; 320 g medaus; 1,2 a.š. sodos; 420 g miltų. Kremui 600 g grietinės; 400 g grietinėlės; 100 – 150 g cukraus (pagal skonį); 20 g … Skaityti toliau

Šokoladinis kavos tortas su karameliniu kremu

Šokoladinis kavos tortas su karameliniu kremu receptas

Tortas Mamos gimtadieniui… Produktų kiekiai nurodyti 26cm kepimo formai. Ingredientai biskvitui: 250 g sviesto; 440 g cukraus; 4 kiaušiniai; 400 g miltų; 80 g kakavos; 2,5 a.š. kepimo miltelių; 4 v.š. tirpios kavos; 350 ml pieno; Vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus. Biskvito paruošimas Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki baltumo. Įmušti vieną kambario temperatūros … Skaityti toliau

Tortas “Esterhazy”

Tortas "Esterhazy" receptas

Tortas populiarus Vengrijoje ir Austrijoje, o mes juo mėgavomės per Velykas. Lakštams: 8 baltymai; 1 st. cukraus; 200 g migdolo riešutų; 3 v. š. miltų. Lakštų paruošimas Baltymus išplakti iki standžių putų. Po to, nuolat plakant, sudėti po 1 v. š. cukraus, kol masė taps tvirta ir blizganti. Riešutus susmulkinti blenderyje ir kartu su miltais … Skaityti toliau

Minkšti pyragėliai su mėsa

Minkšti pyragėliai su mėsa receptas

Tiesą sakant gamindama šiuos pyragėlius labai abejojau ar skanios išeis, nes tokia neįprasta tešla. Tačiau pyragėliai su mėsa pavyko puikiai, tikrai super skanūs – tešla minkštutė, puri, tikrai nesitikėjau, kad tokie puikūs pyragėliai gausis. Todėl siūlau ir Jums išbandyti. Įdarą galima rinktis bet kokį, mėgstamą.👌 Pyragėlių tešlai: 500 g miltų; 130 g majonezo; 125 ml … Skaityti toliau

Voveraitės su orkaitėje keptomis bulvėmis

Voveraitės su orkaitėje keptomis bulvėmis

Dabar jau pilnu tempu parduoda jaunas mažas bulvytes. Idealiai tinka kepimui – tiesiog nuplaukite ir supjaustykite į 2-4 dalis. Ir pagardinkite, žinoma. Su keptomis voveraitėmis jos tiesiog nuostabios – atrodo, kad bulvės ir keptos voveraitės sukurtos viena kitai. Tad išnaudokime akimirką – ir mėgaukimes. Orkaitėje keptos voveraitės su bulvėmis 600 g jaunų bulvių; 1/2 a.š. … Skaityti toliau

Kaip kepti Kiaulienos šonkaulius?

Kaip ir kiek laiko kepti Kiaulienos šonkaulius

Kaip pagaminti sultingai iškeptus ir minkštutėlius šonkauliukus? Mes jums atsakysime į visus klausimus! Ir tai ką nutyli kartais restoranų šefai. Apvirti šonkauliukai kazane, o po to apkepti grilyje arba ant laužo – jie tampa stebuklingai skanūs! Taip pamėginę, gaminsite visada! Taip pagaminti šonkauliukai bus visada skanūs!

Kiek kepti šonkauliukus?

  • Kiaulienos šonkauliai orkaitėje ant skardos kepami 30-45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
  • Kiaulienos šonkauliai rankovėje kepami 35 minutes 200 laipsnių temperatūroje.

Kepti šonkauliukai

Ingredientai:

  • 1 kg kiau­lie­nos šonkaulių;
  • 5 čes­nako skiltelių;
  • 4 v.š. aly­vuo­gių aliejaus;
  • 4 v.š. bal­za­mico acto;
  • 1 a.š. kumino;
  • 1 a.š. rozmarino;
  • 1 a.š. pipirų;
  • 1 a.š. druskos.

Paruošimas:

  1. Supjaus­tome šon­kau­liu­kus po vieną kau­liuką arba kaip jums ska­niau. Visus kitus ingri­di­en­tus sude­dam į dubenį ir išmai­šome (čes­nako skil­te­les žinoma rei­kia susmulkinti).
  2. Tada imame po vieną šon­kau­liuką gerai apvo­lio­jame mari­nate ir dedame į maišą. Likusį mari­natą irgi supi­lame ant šon­kau­liukų ir viską mari­nuo­jame bent porą valandų. Karts nuo karto mai­šelį papur­ty­kite ar apverskite.
  3. Pama­ri­navę, imam skardą, sude­dam šon­kau­liu­kus, į tar­pus dedame skil­te­lėm pjaus­ty­tas bul­ves, kurias pabars­tome druska ir trintu kuminu (arba kuom tik norite) ir kepame iki 180 laips­nių įkai­tin­toje orkai­tėje apie 45 min.

Šonkauliukai aštriame padaže

Ingredientai:

  • Kiaulienos šonkauliai 500 g
  • Laimas 1 vnt
  • Apelsinai 1 vnt
  • Česnakai 2 skiltelė (-ės)
  • Garstyčios 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pipirai pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Medus 1 arb. šaukštelis (-iai)

Paruošimas:

  1. Šonkaulius nuplauti, supjaustyti porcijomis.
  2. Marinato ruošimas: plonai nulupti apelsino ir laimo žieveles, išspausti iš jų sultis; išspausti česnako skilteles ir viską sumaišyti (apelsino ir laimo žievelių sultis, česnaką, garstyčias, juoduosius pipirus, aliejų, medų, smulkintus krapus).
  3. Pasiruoštu marinatu įtrinti šonkauliukus ir 2-3 valandoms palikti marinuotis šaldytuve
  4. Kepino indą iškloti dviem sluoksniniais folijos, sudėti išmarinuotus šonkaulius ant viršaus užpilti marinatą, šonkaulius uždengti kitu folijos sluoksniu, kad mėsa per greitai neapkeptų ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 90 min.

Šonkauliukai kepti orkaitėje

Labai paprastai ir skaniai – kiaulienos šonkauliukai kepti orkaitėje su barbekiu padažu.

Skaniausi šonkauliukai

Arba ką nutyli virtuvės šefai!

Kiek kepti Avieną?

kaip ir kiek laiko reikia kepti aviena

Teigiama, kad joje itin mažai cholesterolio, užkemšančio kraujagysles. Be to, avieną puikiai įsisavina mūsų organizmas. Avienoje gausu kalio, magnio, jodo, geležies, taip pat B grupės vitaminų. Avienos kaloringumas: 100 g turi 241 kcal.

Kiek kepti avieną?

Avienos gabalus kepti orkaitėje 20-30 minučių 180-ies laipsnių temperatūroje. Vieno kilogramo avienos gabalą kepti orkaitėje 1,5val. toje pačioje temperatūroje. Kepimo laikas priklauso nuo mėsos gabalų dydžio.

Kaip kepti avieną?

Kepta aviena keptuvėje receptas
Kepta aviena keptuvėje

Kepant avieną pagal šį receptą įsitikinsite, kad aviena yra labai skani mėsa! Receptas be nereikalingų ingredientų ir manipuliacijų: tiesiog kepta aviena keptuvėje su svogūnais ir trupučiu prieskonių.

Ingredientai:

  • Ėriena – 500 gramų
  • Svogūnai – 1 vnt
  • Citrinų sultys – iš pusės citrinos
  • Druska ir pipirai – pagal skonį

Keptos avienos paruošimas:

  1. Avieną nuplaukite ir supjaustykite 2 centimetrų kraštinės gabalėliais, sudėkite į dubenį.
  2. Svogūną supjaustykite žiedais, suberkite į avieną.
  3. Įberkite druskos, pipirų, išmaišykite.
  4. Avieną apšlakstykite citrinos sultimis, uždenkite ir padėkite į šaltą vietą 4 val.
  5. Įkaitinkite keptuvę, dėkite avieną, kepkite pusvalandį ant vidutinės ugnies be dangčio, maišydami.

Orkaitėje kepta aviena

Ingredientai:

  • 500 g avienos (rinkausi nugarinę)
  • 5-6 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 3 skiltelės česnako
  • po 1/2 arbat. š. saldžiosios paprikos, aitriosios paprikos, džiovinto čiobrelio, mairūno
  • žiupsnelis muskato riešuto miltelių, juodųjų pipirų ir druskos
  • šaukštas medaus

Garnyrui:

  • bulvės
  • morkos
  • saldžioji paprika
  • mėlynasis svogūnas
  • česnakas
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų
  • sojos padažo

Paruošimas:

  1. Avienos mėsą užpilame aliejumi ir prieskoniais, gerai įtriname ir paliekame marinuotis bent keletą valandų.
  2. Bulves nulupame ir apverdame, išvirusias supjaustome stambiais gabalais.
  3. Stambiai susmulkiname ir kitas daržoves.
  4. Pasimarinavusią avieną sukame į foliją, tačiau labai nesuspaudžiame, kad būtų pro kur patekti orui.
  5. Dedame į skardą, aplink išdėliojame daržoves ir apibarstome prieskoniais, pašlakstome aliejumi ir sojos padažu.
  6. Kepame iki 200 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. (priklausomai nuo mėsos storio).

Taip pat rekomenduoju: Orkaitėje keptas avienos kumpis


Orkaitėje kepta aviena su riešutais ir daržovių užtepėle

Kiek kepti lašišą?

Kaip ir kiek laiko reikia kepti lašišą

Sveiki draugai. Šiandien aš išduosiu 4 triukus lašišai kepti. Mūsų kepta žuvis gausis labai sultinga ir skani. Ar žinojote, kad lašiša yra labai reikalinga mūsų organizmui? Todėl rekomenduoju valgyti šią žuvį kartą per savaitę.

Kaip kepti lašišą?

  1. Pirmasis triukas yra tas, kad lašiša pati yra gana riebi. Todėl į keptuvę nepilame aliejaus.
  2. Antroji mūsų gudrybė yra ta, kad būtina kepti ant stiprios ugnies, tada mūsų žuvys nelips prie keptuvės.
  3. Kitas triukas: pirmąją pusę kepame apie tris minutes, o antrąją – 1-2 minutes. Jei ilgiau kepsite kitą pusę, žuvis bus sausa. Kepame iš viso 3-4 minutes. Mūsų keptuvė turi būti gerai įkaitusi, kad lašiša gerai užsisandarintu ir iš jos nepabėgtų sultys.
  4. Paskutinis mūsų triukas: sūdome žuvį kepimo pabaigoje, kitaip ji išskirs sultis, juk mums to nereikia. Mūsų žuvis yra paruošta.

Kiek kepti lašišą?

  • Lašišą keptuvėje reikia kepti iš kiekvienos pusės po 2-4 minutes (priklausomai nuo storio). Vėliau dar palaikyti po dangčių 2 minutes.
  • Kepant lašišą orkaitėje, reikėtų laikytis taisyklės – 4-6 min. vienam centimetrui storumo. Kadangi dauguma lašišos išpjovų būna apie 2 cm storumo per storiausią vietą, pradėkite ją tikrinti po 8 min. Kai lašišą bus lengva persmeigti šakute, vadinasi, ji jau iškepusi.
  • Reikalinga temperatūra būtų nuo 175 iki 190 C. Kiek tiksliai, priklauso nuo to, pagal kokį receptą kepate ir filė dydžio. Jei filė maža, nustatykite ant žemesnės temperatūros, jei didelė – ant didesnės. Jei kepsite per karštai arba per šaltai, lašiša gausis sausa.

Lašiša kepta ant sviesto

Lašiša kepta keptuvėje ant kepimo popieriaus ir sviesto. Labai paprastai ir skaniai, o sviestas nedega!!!

Lašišos kepsnys

Ingredientai:

  • 200 g Lašišos filė
  • 20 g Aliejus
  • pagal skonį: Druska, Citrininiai žuvies prieskoniai „Santa Maria“, Žuvies prieskoninių žolelių mišinys „Santa Maria“
  • 30 g Sviestas
  • 120 g Ryžiai
  • Ryžių prieskoniai „Santa maria“
  • 100 g Šparaginės pupelės

Gaminimas:

  1. Lašišos kepsnį pabarstykite citrininiais žuvies prieskoniais Santa Maria ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.
  2. Pabaigai kepsnį 5-10 minučių įdėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę.
  3. Sviestą sumaišykite su žuvies prieskonių ir žolelių mišiniu, susukite į ritinėlį ir įdėkite į šaldytuvą sustingti.
  4. Pasigaminkite garnyrą: ryžius išvirkite ir pagardinkite ryžių prieskoniais, šparagines pupeles apvirkite pasūdytame vandenyje. Į lėkštę įdėkite lašišos kepsnį, ant jos – sviesto griežinėlį. Šalia pastatykite ryžių bokštelį ir sudėkite šparagines pupeles.

Kiek kepti upėtakį?

Kaip ir Kiek laiko reikia kepti upėtakį

Upėtakį galima kepti keptuvėje, paruošti orkaitėje, kepti suviniojus folijoje. Pagardinti citrinos marinatų, karštų padažų, džiūvėsėliais ir įvairiais prieskoniais.

Kiek kepti upėtakį?

  • Upėtakį kepkite 5-6 minutes.
  • Upėtakio filė kepkite 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

Kaip kepti upėtakį?

Pats upėtakis yra labai skani kepta žuvis, todėl norint ją skaniai apkepti, nereikia griebtis jokių mandrių receptų, užtenka tik apkepti ir apvolioti miltuose.

Bet jei vis tiek norite kažko nepaprasto, tada žemiau pateikiame jūsų dėmesiui skaniausius keptų upėtakių gaminimo receptus.

Keptas upėtakis su citrina ir čiobreliais

Keptas upėtakis su citrina ir čiobreliais
Keptas upėtakis su citrina ir čiobreliais

Ingredientai:

  • Upėtakių kepsniai: 4 vnt.
  • Citrina: 1 vnt.
  • Čiobreliai: 2 šakelės.
  • Sviestas: 100 gramų.
  • Miltai: 2 šaukštai.
  • Druska ir pipirai: pagal skonį.
  • Žalumynai: pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Upėtakių kepsnius apvoliokite miltų, druskos ir pipirų mišinyje. Ištirpinus sviestą keptuvėje, upėtakį gražiai pakepkite. Kepkite upėtakį apie 1-2 minutes (priklausomai nuo upėtakio gabalėlių dydžio).
  2. Tada į upėtakį suberkite čiobrelį ir citrinos griežinėlius ir kepkite tol, kol žuvis suminkštės. Iš patiekalo išimkite čiobrelių šakeles ir prieš patiekdami pabarstykite žalumynais. Keptas upėtakis su citrina ir čiobreliais yra paruoštas!

Keptas upėtakis su daržovėmis

Keptas upėtakis su daržovėmis
Keptas upėtakis su daržovėmis

Ingredientai:

  • Upėtakis: 1 vnt.
  • Svogūnai: 1 vnt.
  • Pomidorai: 2 vnt.
  • Paprika: 1 vnt.
  • Vienos citrinos sultys.
  • Druska ir pipirai: pagal skonį.
  • Saulėgrąžų aliejus kepimui.

Paruošimas:

  1. Upėtakio filė, išvalyta nuo kaulų ir odos, supjaustoma kubeliais, apibarstom druska ir pipirais, užpilam citrinos sultimis ir paliekama marinuotis 20 minučių. Kepkite upėtakio gabalėlius nedideliame kiekyje saulėgrąžų aliejaus ant stiprios ugnies, kol pagels.
  2. Tada ruošiame daržoves. Supjaustome svogūnus ir paprikas. Nuimkite nuo pomidorų odelę (prieš tai nuplikykite verdančiu vandeniu) ir smulkiai supjaustome. Riebaluose, kurie liko kepant žuvį, pirmiausia kepkite svogūną, tada į juos sudėkite papriką.
  3. Kai daržovės bus paruoštos, į jas sudėkite pomidorus. Pagardinam druska, pipirais ir troškiname apie 5 minutes. Į daržoves suberkite keptą žuvį. Troškinkite dar apie 3 minutes. Keptas upėtakis su daržovėmis yra paruoštas!

Šviežias upėtakis ant griliaus

Gian Luca Demarco papasakos kaip greitai ir skaniai paruošti ant griliaus keptus upėtakius.

Kaip kepti dešreles orkaitėje?

Kaip ir kiek laiko reikia kepti dešreles orkaitėje receptas

Daugelis patyrusių namų šeimininkių, šaldiklyje turi koldūnų, užšaldytų balandėlių ar kotletų atsargų, kuriuos labai patogu atšildyti ir greitai paruošti vakarienei ar pietums. Pavyzdžiui, man labai patinka gaminti tokius ruošinius, kai turiu papildomo laiko, stengiuosi išvirti ką nors skanaus atsargai, kad vėliau nesvarstyti, ką gaminti, jei turite tik pusvalandį.

Šiandien aš jums papasakosiu, kaip skaniai ir greitai galite paruošti dešreles orkaitėje, nesugaištant daug laiko ir pastangų. Dešros gali būti labai skirtingos: kiaulienos, jautienos, su maišyta arba vištienos ir kalakutienos mėsa.

Dešrelių kepimas orkaitėje

keptas svogunas su vynu

Paruoškite reikiamus ingredientus:

  • Žalias dešreles (atšildykite, jei užšaldėte)
  • Svogūnus
  • Vyną
  • Alyvuogių aliejų
  • Druską ir pipirus

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 ° C.
  2. Grilio keptuvę patepkite 1 valgomuoju šaukštu aliejaus ir gerai ją įkaitinkite. Išdėstykite dešreles. Jei neturite grilio keptuvės, galite naudoti bet kokią žemą keptuvę, kurioje mėgstate kepti mėsą.
  3. Kepkite dešreles 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kad lengvai apskrustu.
  4. 200 g svogūno supjaustykite pusžiedžiais ir lengvai pakepinkite alyvuogių aliejuje.
  5. Į kepimo indą supilkite 180 ml vyno ir sudėkite svogūnus. Pagardinkite druska ir pipirais.
  6. Ant viršaus sudėkite apskrudusias dešreles ir pašaukite į orkaitę 35 minutėms.
  7. Patiekite dešreles karštas su vyno ir svogūnų padažu. Gero apetito!

Naminės dešrelės orkaitėje

Naminės dešrelės orkaitėje su bulvėmis
Naminės dešrelės orkaitėje su bulvėmis

Ingredientai:

  • Naminių nevirtų dešrelių
  • Bulvių
  • Prieskonių bulvėms
  • Alyvuogių aliejaus
  • Šviežių daržovių

Gaminimas:

  1. Bulves nuskutame ir supjaustome ketvirčiais. Apverdame apie 5 min.
  2. Pasidarome prieskonių mišinį iš alyvuogių aliejaus, druskos, česnako, žolelių mišinio, kurkumos ir kmynų. Šiame mišinyje apvoliojame apvirtas bulves.
  3. Dešras dedame į kepimo indą, subadome ir ant viršaus išdėliojame bulvių skilteles. Palaistome alyvuogių aliejumi ir dedame į 180 C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 1 val. Kepimo metu vis palaistome susidariusiomis sultimis. Kepame kol gražiai apskrus.
  4. Salotos iš pekino kopūsto, morkos, agurko, krapų. Galite daryti su aliejumi arba trupučiu majonezo.

Žarijose keptos dešrelės

Išvykos į gamtą retai apsieina be dešrelių. Kepame virš žarijų, užvėrę ant metalinių ar vietoje išdrožtų medinių  iešmų, ant grotelių ir pan. Groteles turėjau. Bet besimaudant, pakrantėje pamačiau augančius ajerus. Kilo idėja dešreles sušildyti kitaip. Prisiskyniau ajerų lapų, jais apvyniojau dešreles, padėjau ant žarijų ir varčiau. Lapai apsvilo, dešrelės gerai sušilo, atrodo, nuo ajerų įgavo papildomą malonų skonį. Dešreles, duoną, agurką ir pomidorą supjausčiau gabaliukais ir suvėriau ant nužievintos lazdyno šakelės. Buvo labai skanu. Pabandykite.