Tortas populiarus Vengrijoje ir Austrijoje, o mes juo mėgavomės per Velykas.
Lakštams:
- 8 baltymai;
- 1 st. cukraus;
- 200 g migdolo riešutų;
- 3 v. š. miltų.
Lakštų paruošimas
- Baltymus išplakti iki standžių putų. Po to, nuolat plakant, sudėti po 1 v. š. cukraus, kol masė taps tvirta ir blizganti. Riešutus susmulkinti blenderyje ir kartu su miltais po truputį suberti į baltymų masę. Masę atsargiai iš apačios į viršų išmaišyti su mentele.
- Ant kepimo popieriaus uždėti 24 cm kepimo formos dugną, apvesti apskritimą. Apverstą popierių padėti ant skardos, į apvestą apskritimą sudėti 1/6 baltymų masės, suformuoti lygų lakštą. Lakštą kepti 160 C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min., kol lakštas gražiai apkeps.
- Iškepusį lakštą atvėsinti ant grotelių, tuomet nuimti kepimo popierių. Taip iškepti visus 6 lakštus.
Kremui:
- 1 st. pieno;
- 3/4 st. cukraus;
- 1/3 indelio virto kondensuoto pieno;
- 4 tryniai;
- 300 g sviesto;
- 2 v.š. likerio arba brendžio.
Kremo paruošimas
- 1/3 st. pieno išplakti su tryniais ir cukrumi iki vientisos masės. Likusį (2/3 st.) pieno užvirinti puode storu dugnu.
- Į užvirusį pieną, nuolat plakant, po truputį supilti pieno – kiaušinių masę.
- Masę užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Atvėsinti.
- Kambario temperatūros sviestą išplakti su virtu kondensuotu pienu ir po truputį sudėti į atvėsintą kremą.
- Pabaigoje įpilti alkoholį ir išplakti iki vientisos masės.
Papuošimui:
- Apkeptos migdolų plokštelės;
- 2 v. š. abrikosų džemo;
- 200 g balto šokolado;
- 2 v. š. grietinėlės;
- 50 g juodojo šokolado.
🍰 Torto surinkimas
- Penkis torto lakštus pertepti kremu, o šeštąjį lakštą sutepti abrikosų džemu.
- Baltą šokoladą ištirpinti ant garų, sumaišyti su grietinėle ir padengti tortą, kol šokoladas dar karštas.
- Kai torto paviršius šiek tiek sustings, ištirpinti juodąjį šokoladą ir išpiešti tinklelio raštą.
- Torto šonus apibarstyti migdolų plokštelėmis ir pastatyti į šaldytuvą mažiausiai 12 val.
😋 Skanaus!