Keptos paprikos suktinukai

Keptos paprikos suktinukai

Šie keptų paprikų suktinukai yra spalvingi ir labai skanūs. Turėsite šiek tiek padirbėti su jais, bet jie to verti! Fetaki gali būti pakeistas sūriu. Taip pat sūris gali būti ožkos arba avies – kas labiau patinka. Recepte naudojamas petražolių ir kalendros mišinys. Prie keptų paprikų puikiai dera petražolės ir mėtos, šviežias bazilikas. Jei neturite šviežių … Skaityti toliau

Šventinis patiekalas “Silkės pataluose” vyniotinis

Šventinis patiekalas "Silkės pataluose" vyniotinis

Jei įprasta „Silkės pataluose“ jau nusibodusi, galite pasigaminti kaip vyniotinį. Paruoškite visus ingredientus. Lengvai sūdytą silkę patogiau imti jau paruoštą be kaulu, taip salotų paruošimas užtruks mažiau laiko. Majonezo galite naudoti mažiau, bet svarbu išmirkyti visus sluoksnius, ypač sausus, pavyzdžiui, bulves. Jei majonezo skonis gana sūrus, druskos galima praktiškai nenaudoti. Norint pagaminti vyniotinį, patogu naudoti … Skaityti toliau

Vegetariška balta mišrainė

Vegetariška balta mišrainė

Grybų mėgėjams patiks ši vegetariška tradicinių salotų versija. Čia grybai kepami kartu su svogūnais ir sumaišomi su įprastais baltos mišrainės ingredientais. Salotas taip pat galite aptepti liesu majonezu (tada netiks kūčių stalui). Agurkus galima imti sūdytus, marinuotus arba šviežius. Ir kiekvieną kartą gauni skirtingą skonį. Dažniausiai naudoju naminius sūdytus. Šį kartą turiu 3 mažus agurkus. … Skaityti toliau

Minkštos varškės spurgos

Minkštos varškės spurgos

Varškės spurgos – daugeliui mūsų nuo vaikystės pažįstamas patiekalas. Šias spurgas man gamindavo mama, dabar gaminu pati. Varškės spurgos paruošiamos labai greitai, tiesiogine prasme per 15 minučių, iš pačių paprasčiausių ir prieinamiausių ingredientų, todėl tai puikus pasirinkimas, kai reikia ką nors paruošti pusryčiams ar prie arbatos puodelio. Pačios spurgos gaunasi purios, su rudos spalvos plutele, … Skaityti toliau

Vištienos filė tešloje

Vištienos filė tešloje - greitai paruošiama

Lengviausias būdas greitai ir skaniai iškepti vištienos filė – kepti ją tešloje. Vištienos krūtinėlė gaunasi sultinga ir švelni, nors dažniausiai ši mėsa išeina šiek tiek sausa. Tačiau tešla yra apsauginis sluoksnis, kuris išlaiko visas sultis kiekvieno mėsos gabalo viduje. Beje, ji labai lengva ir nesugeria riebalų pertekliaus iš keptuvės. Vištieną tešloje patogu pasiimti su savimi … Skaityti toliau

Batatai orkaitėje su sūriu

Kepti batatai orkaitėje skiltelėmis

Šis keptų orkaitėje saldžiųjų bulvių receptas jums patiks labiau, nei manote. Saldžiosios bulvės dar vadinamos batatais, skoniu šiek tiek primena moliūgą, šiek tiek morką ir yra saldžios su ryškia oranžine šerdimi. Jie gali būti patiekiami kaip garnyras, pavyzdžiui, su kalakutiena ar kiauliena, taip pat tinka kaip karštas užkandis. Paruošimo laikas: 35 minutės Porcijos: 3 asmenims … Skaityti toliau

Kalakutiena su ananasais ir sūriu orkaitėje

Kalakutiena su ananasais orkaitėje

Ką galima pagaminti iš kalakutienos filė? Žinoma, sultingus muštinius. Variantų daug, bet man labiausiai patinka su ananasais ir sūriu. Todėl, kad tai labai paprasta. Kalakutiena turi daugiau baltymų ir mažiau riebalų nei vištiena. Mėsos nauda yra ne tik B grupės vitaminų, geležies ir kitų svarbių medžiagų kiekyje. Kalakutieną rekomenduojama įtraukti į vaikų racioną, alergiškiems žmonėms … Skaityti toliau

Traškūs vištienos kepsneliai ”Chicken Nuggets”

Naminių ”Chicken Nuggets” receptas

Vištienos kepsneliai iš greito maisto restorano yra tokie skanūs ir viliojantys, bet toli gražu nėra patys sveikiausi. Tačiau naminiai – visai kita istorija. Patariu po kepimo būtinai dėti ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų kuo daugiau riebalų. Ingredientai: Vištienos filė – 700 g; Kiaušiniai – 2 vnt.; Miltai – 50 g; Džiūvėsėliai – 150 g; Augalinis … Skaityti toliau

Makaronai su vištiena: 10 skanių patiekalų

Makaronai su vištiena: 10 skanių patiekalų

Kiekvienos šeimininkės kulinarinėje knygoje turėtų būti keli makaronų su vištiena gaminimo receptai. Tokie patiekalai praverčia, kai reikia greitai, skaniai ir sočiai pavaišinti šeimą ar netikėtus svečius. Dalinamės 10 geriausių receptų! Makaronai su vištiena ir grybais kreminiame padaže Klasikinis receptas, kurį nesunkiai pagaminsite vos per pusvalandį. Reikės: 1 pakuotės spagečių, 900 g vištienos filė, 300 g … Skaityti toliau

Varškės pyragas su juodaisiais serbentais

Varškės pyragas su juodaisiais serbentais

Niekaip negaliu atsidžiaugti savo namais, kiekvienu kampeliu ir vis kartoju kokie jie man brangūs. Ta proga, besidžiaugdama savo virtuve, savo sofute, savo namiškiais ir t.t. viskuo kas tik kvepia namais iškepiau varškės pyragą su juodaisiais serbentais. Esu kepusi jau ne kartą tokius sūrpyragius, bet kiekvieną kartą jie gaunasi vis kitokie. Stengiuosi įvesti vis kitokį atspalvį … Skaityti toliau

Kalmarų žiedai tešloje

Kalmarų žiedai tešloje

Patiekalai iš kalmarų yra lengvai paruošiami ir turi puikų skonį. Dažniausiai šios jūros gėrybės naudojamos salotoms ir pagrindiniams patiekalams ruošti. Tačiau užkandžiai iš kalmarų yra ne mažiau skanūs. Siūlome kalmarų žiedų tešloje receptą. Ingredientai: Kalmarai – 500 g; Kiaušiniai – 1 vnt.; Pienas – 3 v.š.; Druska – 1/3 šaukštelio; Malti juodieji pipirai – 1/4 … Skaityti toliau

🍪 Graikinių riešutų ir šokolado gabaliukų sausainiai

Graikinių riešutų ir šokolado gabaliukų sausainiai

Kam nepatinka šviežiai iškeptų sausainių kvapas, na ir žinoma – skonis. Šie sausainiai, klasikinį sausainių receptą su šokolado gabaliukais pakelia į aukštesnį lygį ir prideda savo cinkelį. Riešutai puikiai dera su šokoladu ir garantuoja puikų skonį.⁣ Ingredientai: 246 g universalių kvietinių miltų⁣; 180 g kukurūzų krakmolo⁣; 1/2 a.š. valgomosios sodos⁣; 1 a.š. kepimo miltelių⁣; žiupsnelis … Skaityti toliau

Naminiai čeburėkai

Naminių čeburėkų receptas

Esu išbandžiusi labai daug įvairių čeburėkų tešlos receptų, bet šis būdas man labiausiai patinka. Čeburėkai gaunasi minkšti. Visada kai gaminu čeburėkus juos darau 2 rūšių, vienus su mėsa kitus su daržovėmis – sau! Nesu didelė mėsos megėja, tai visada kai galima renkuosi čeburėkus su daržovėmis. O kokius čeburėkus jūs mėgstate? Tešlai: 1 l kefyro; miltai … Skaityti toliau

Džiovinta jautiena vaisių džiovyklėje

Džiovinta jautiena vaisių džiovyklėje

Tai receptas kuris pakeitė mano gyvenimą. Daugiau nebesinori pirkti vytintos jautienos prekybos centruose. Tiems kurie dar svarsto ar verta įsigyti vaisių džiovyklę pasakysiu tik viena – tikrai verta! Džiovinti ji tinka ne tik daržoves, bei džiovinti vaisius, ji tinka ir mėsai džiovinti – vytinti. Šis receptas labai paprastas – bet žavi tobulu skoniu. Kviečiu ir … Skaityti toliau

Rūkytos skumbrės užtepėlė su kiaušiniais

Rūkytos skumbrės užtepėlė su kiaušiniais

Tikriausiai nėra tokių , kurie neragavo klasikinės skumbrės užtepėlės su kiaušiniais, o gal yra? Ši užtepėle puikiai tinka per šventes, ar kai norisi ko nors skanaus. Aš ją gaminu, gan dažnai kai laukiu svečių. Skaniausia man ją patiekti su paskrudintu batonu. Kiekius šiam užkandžiui drąsiai galite keisti, priklauso nuo to kiek turite produktų. Ingredientai: 100 … Skaityti toliau

Vištiena su grikiais

Paruošta vištiena su grikiais

Vienu metu su grikiais paruošta vištiena! Mano vaikai tiesiog džiaugiasi šiais grikiais! Ir aš, nes gaminimo laikas minimalus! Lygiai taip pat viriau gaminau ir ryžius. Ingredientai: Vištienos šlaunelės; Grikiai – 1, 1,5 stiklinės; Vanduo grikiams – santykiu nuo 1 iki 2 stiklinių; Grybai – neprivalomi; Sviestas; Druska ir pipirai – pagal skonį. Paruošimas: Užmarinuoti vištieną … Skaityti toliau

Troškinti kotletai padaže

Troškintų kotletų padaže receptas

Kotletų padaže receptas bet kokiam garnyrui. Labai skanu. Kalorijos 100 g: 116 kcal Porcijų skaičius: 4 asmenims Kada valgyti: pietūs 🙏 Mažas prašymas palikti komentarą. Noriu matyti tuos, kuriems patinka tai, ką darau. Tai man labai svarbu. 🍜 Ingredientai: Kotletai: Bet kokios maltos mėsos – 450 g (naudojau jautieną); Sūris 35% – 50g; Česnakai – … Skaityti toliau

Šventiniai suktinukai su balta mišraine

Šventiniai suktinukai su balta mišraine

Jei pageidaujama, bet kokias salotas galima patiekti susukus į lavašą. Pavyzdžiui, baltąją mišrainę. Tai labai patogus variantas, jei reikia ne didelio mišrainės dubenio, o tvarkingų porcijinių užkandžių. Čia svarbiausia smulkiai viską supjaustyti, tada suktinukai išlaiko savo formą. Ingredientai: Bulvės – 2 vnt.; Morkos – 1 vnt.; Agurkai – 1 vnt.; Marinuoti agurkai – 1 vnt.; … Skaityti toliau