Vištienos kotletai su įdaru

Vištienos kotletai su špinatų įdaru

Ingredientai: Vištienos faršas – 400 g; Batono riekės – 2 vnt.; Svogūnas – 1 vnt.; Kiaušinis – 1 vnt.; Druska, pipirai, česnakas – pagal skonį; Kietai virti kiaušiniai – 2 vnt.; Sūris – 100 g; Špinatai, petražolės, krapai – po nedidelę saują. Gaminimo eiga: Į vištienos faršą įmuškite kiaušinį, sudėkite supjaustytą svogūną, suberkite druską ir … Skaityti toliau

Vištienos šlaunelės su paprikomis ir pomidorais

Vištienos šlaunelės su paprikomis ir pomidorais

Praėjusią savaitę pavyko 4 dienom su visa šeima ištrūkti į Antalijos apylinkes ir pailsėti bei atitrūkti nuo kasdienių darbų. Nors pirmą kartą atvažiavau į Turkiją prieš beveik prieš 10 metų, bet tik šiais metais pirmą kartą aplankiau Antaliją ir galų gale supratau, kodėl ten visus taip traukia, kodėl ten gyvena tiek daug lietuvių o ir … Skaityti toliau

Vištienos apkepas su pievagrybiais

Vištienos apkepas su pievagrybiais

Norėdami panaudoti maisto likučius, virėjai dažnai gamina apkepus. Paruošiami jie gan lengvai: tereikia susmulkinti ingredientus, sudėti į formą ir užpilti padažu. Puikus tokio patiekalo pavyzdys – skanus apkepas su vištiena ir pievagrybiais. Ne veltui pievagrybiai tapo populiariausiais grybais kulinarijoje. Juose nuodingų medžiagų praktiškai nėra, o lyginant su kitais grybais, jie yra labiau saugesni. Vienintelis grybo … Skaityti toliau

Vištienos kepenėlių vyniotinis

Vištienos kepenėlių vyniotinis su sviestu

Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad receptas yra sudėtingas, bet taip nėra. Pabandykite pasigaminti vištienos kepenėlių vyniotinį su sviestu ir įsitikinkite patys! Atkreipkite dėmesį, kad prieš patiekiant užkandis turi būti laikomas šaldytuve. Vištienos kepenyse gausu baltymų, kurie lengvai virškinami, taip pat vitaminų A ir B12. Jie padeda atnaujinti ląsteles, gerina regėjimą, stabilizuoja nervų sistemą ir … Skaityti toliau

Bulvių apkepas su vištiena ir grietinėle

Bulvių apkepo su vištiena ir grietinėle receptas

Vištienos filė – balta krūtinėlės mėsa. Ji vertinga tuo, kad yra be odos, kremzlių ir kaulų. Žodis fillet kilęs iš prancūziško žodžio „kaspinas“ arba „siūlas“, nes mėsininkai geriausias vištienos dalis surišdavo šiurkščiais siūlais. Laikui bėgant šis žodis pradėjo reikšti geriausią bet kurio gyvūno skerdenos dalį. Vištienos filė yra rausvos spalvos, mėsa malonaus kvapo ir neutralaus … Skaityti toliau

Makaronų sriuba vaikams

Makaronų sriubos vaikams receptas

Tokią sriubą valgydavome darželiuose ir mokyklose, tad galime išvirti sau ir vaikams. Ingredientai: Vištienos filė – 2 vnt.; Bulvės – 3 vnt.; Morkos – 1 vnt.; Svogūnai – 1 vnt.; Vermišeliai – 100 g; Lauro lapas – 2 vnt.; Druska ir pipirai – pagal skonį; Augalinis aliejus – 2 šaukštai; Vanduo – 2 l; Žalumynai … Skaityti toliau

Vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu

vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu

Tiesą pasakius, paštetą pradėjau valgyti tik tada, kai pradėjau dirbti virtuvėj. Ganėtinai neseniai. Tuomet vienas virėjas buvo paruošęs ančių kepenėlių paštetą su skrebučiais ir kažkokiu paprastu džemu, atrodo, serbentų. Buvo wow. Šiaip pati gaminu su vištienos kepenėlėm ir, dažniausiai, porto vynu, brendžiu ir grietinėle. Porto vynas kaip želė naudojamas ant viršaus vietoj visokių sviestų, o … Skaityti toliau

Vištienos kepsniai su pievagrybiais

Vištienos kepsnio su pievagrybiais receptas

Manoma, kad pirmieji kepsniai buvo pagaminti Argentinoje. Dabar šis patiekalas yra plačiai paplitęs visame pasaulyje. Todėl nenuostabu, kad receptų šia tema yra neįtikėtinai daug. Siūlau išbandyti vieną iš paprasčiausių! Ingredientai: Vištienos filė – 600 g; Pomidorai (vidutiniai) – 3 vnt; Grybai (puikiai tinka ir pievagrybiai)- 150 g; Svogūnai – 1 vnt; Sūris (kietas) – 180 … Skaityti toliau

Vištiena su paprikų padažu

Vištienos receptas su paprikų padažu

Jei nors kiek domitės Jamie Oliver maistu, tai tikrai esate girdėję jo variantą piri piri vištienos. Piri piri pasirodo yra kažkokios aštrios paprikos, na kitaip sakant čili pipiras. Aišku baisiai aštrus, bet žinant Jamie meilę čili pipirams, tikrai nenuostabu. Jei norėtumėte originalaus jo recepto, tai tik parašę piripiri chicken google naršyklėje, rasite daug nuorodų į … Skaityti toliau

Vištiena kario padaže

Vištienos su kario padažų receptas

Kodėl šiandien nepasigaminus vištienos kario? Apetitą keliantis patiekalas greitpuodyje gausis dar skanesnis. Receptas yra toks paprastas, kad net pradedantysis virėjas tikrai su juo susidoros. Išbandykite ir pamatysite patys! Paruošimo laikas: 55 minutės Porcijos: 6 asmenims Ingredientai: Vištienos filė – 1 kg; Svogūnai – 2 vnt.; Česnakai – 2 gvazdikėliai; Grietinėlė – 4 šaukštai; Augalinis aliejus … Skaityti toliau

Vištiena grietinėlės padaže

Vištienos su grietinėlės padažu receptas

Grietinėlės padažas gali būti paruoštas įvairiais būdais. Pavyzdžiui, vienas iš receptų siūlo sumaišyti grietinę su sviestu, miltais ir prieskoniais. Kitas receptas rekomenduoja sumaišyti grietinę su sūriu, druska ir kitais prieskoniais. Dar vienas receptas siūlo sumaišyti grietinę su sultiniu, svogūnais, muskatiniu riešutu ir druska. Receptai skiriasi pagal ingredientus ir paruošimo būdą. Grietinėlės padažui rekomenduojama naudoti grietinėlę, … Skaityti toliau

Vištienos krūtinėlė įdaryta sūriu ir špinatais

Vištienos krūtinėlė įdaryta sūriu ir špinatais

Kadangi vištienos filė po terminio apdorojimo yra gana sausas produktas, tad būtina žinoti specialias paslaptis ir tam tikrus jos paruošimo būdus. Kaip iškepti skanią vištienos krūtinėlę? Kad ji būtų kuo sultingesnė ir švelnesnė. Šiam receptui panaudosite minimalų ingredientų kiekį. Vištienos sultingumą suteikia sūris. Minkštas kreminis sūris sumaišomas su šviežiais špinatais, mišinys išdėliojamas vištienos filė gabalėliuose. … Skaityti toliau

Sluoksniuota mišrainė su vištiena

Sluoksniuota mišrainė su vištiena

Salotų istorija labai neįprasta, pasirodo, šis patiekalas gana senovinis. Jis atkeliavo pas mus iš senovės Romos virtuvės, buvo populiarus tarp vokiečių. Viduramžiais salotos iš Italijos migravo į Prancūziją, kur pradėjo modernizuotis.

Keptos vištienos blauzdelės su garnyru

Keptos vištienos blauzdelės su garnyru

Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės ar bet kurios kitos dalys, užpiltos kreminiu padažu, yra labai sultingas ir minkštas patiekalas, puikiai tinkantis prie bet kokių garnyrų. Ingredientai: Vištienos blauzdelės – 10 vnt; Druskos ir prieskonių – pagal skonį; Sojos padažas – 80 ml; Medus – 3 šaukštai; Aliejus – 50 ml; Česnakas – 4 skiltelės; Lupenuose virtos … Skaityti toliau

Vištienos krūtinėlės vyniotinis orkaitėje

Vištienos krūtinėlės vyniotinis keptas orkaitėje

Švelnus, sultingas ir aromatingas vištienos krūtinėlės vyniotinis. Puikus parduotuvės gaminių pakaitalas ir tiesiog nuostabus užkandis. Išsaugokite receptą, kad jo neprarastumėte! Ingredientai: Vištienos krūtinėlė – 1 vnt.; Pienas – 2 stiklinės; Druska – 3 šaukšteliai; Alyvuogių aliejus – 1 valgomasis šaukštas; Sojų padažas – 1 valgomasis šaukštas; Medus – 1 šaukštelis; Muskatas – 0,25 šaukštelio; Paprika … Skaityti toliau