Vištienos sparneliai su glazūra

Vištienos sparneliai su glazūra

Kuo skaniai pamaitinti šeimą per tokius karščius yra misija. Pasukus gerai galvą, kartais misija tampa įmanoma. Jau kelias dienas iš eilės grilinome lauke. Daugiau nebesinori kepsnių, į kotletus vaikai žiūrėti sakė nebegali. Tad glazūruoti vištienos sparneliai su ryžiais, bei daržovėmis nugulė ant mūsų stalo. Visi nutarė, kad buvo skanu. O kai sotūs ir laimingi namiškiai … Skaityti toliau

Vištienos blauzdelės su garstyčiomis

Vištienos blauzdelės su garstyčiomis

Kai esi vienos tautybės ir gyveni ne gimtojoje šalyje, o įvairesnio skonio pasiilgusi dūšia nori kažko kito, šiek tiek įdomesnio, tai taip ir atsiranda ant stalo įvairaus skonio deriniai. Vištiena man yra pati skaniausia mėsa, todėl jei jau reikia kažko greito, tačiau šildančio ir taip sakant “comforting”, ji visada yra gaminama. Kol kepa, aš spėju paruošti … Skaityti toliau

Kiek kepti vištienos blauzdeles?

Kaip ir kiek laiko reikia kepti vištienos blauzdeles

Vištienos patiekalai paruošiami palyginti greitai, jie sultingi, sotūs ir skanūs. Kepimui naudojame sparnelius, filė, blauzdeles arba visą vištą.

Kepta vištienos mėsa yra labai skani. Keptas vištienos blauzdeles labai lengva ir paprasta paruošti. Todėl gaunam skanias, aukso spalvos vištienos blauzdeles. Prieš kepdami, nepamirškite gerai nuplauti ir išvalyti blauzdeles, tada nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ar servetėlėmis.

Kiek kepti vištienos blauzdeles?

Vištienos blauzdelių kepimo laikas ant keptuvės priklauso nuo jų dydžio.

  • Mažoms kulšelėms iškepti prireiks 20-25 minučių.
  • Vidutinio dydžio kojeles reikia kepti 25-30 minučių.
  • Didelės blauzdos kepamos 30–40 minučių.

Kepimo procesą sudaro 2 etapai. Pirmiausia kepkite blauzdeles ant stiprios ugnies iš abiejų pusių 10 minučių. Tada sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite vištieną dar 15-20 minučių.

Blauzdelių kepimas orkaitėje

  • Orkaitėje vištienos blauzdeles kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
  • Konvekcinėje krosnelėje blauzdeles kepkite ant grotelių 30 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Keptos vištienos blauzdelės keptuvėje

Svarbų vaidmenį atlieka marinatas, kuriame marinuosite vištienos blauzdeles. Tačiau net paprasčiausias pipirų, druskos ir kitų prieskonių marinatas duos puikių rezultatų. Atkreipkite dėmesį, kad blauzdelės turėtų būti kepamos tik gerai įkaitintame aliejuje. Kepimo laikas vištienos blauzdelių yra maždaug 20 minučių. Kepdami neuždenkite keptuvės dangčiu. Keptas vištienos blauzdeles patiekite su daržovių salotomis, bulvėmis ar virtais ryžiais – bus skanu.

Keptos vištienos blauzdelės receptas
Keptos vištienos blauzdelės

Ingredientai:

  • Vištienos blauzdelės;
  • Aliejus;
  • Malta saldi paprika;
  • Malti juodieji pipirai;
  • Druska.

Paruošimo būdas:

Norint iškepti skanių vištienos blauzdelių, mums reikia: vištienos blauzdelių – 800 g, druskos – 1 šaukštelio, maltų juodųjų pipirų – 0,5 šaukštelio, maltos saldžiosios paprikos – 0,5 šaukštelio, saulėgrąžų aliejaus – 6 šaukštai. Keptuvė, apvalus koštuvas, šaukštas, servetėlės.

  1. Blauzdeles gerai nuplauti ir nusausinti severetėlių pagalba.
  2. Blauzdeles įtrinkite druska, juodaisiais pipirais ir paprika. Palikite marinuotis 30 minučių.
  3. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų. Sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir įdėkite blauzdeles. Kepkite neuždengę, kol blauzdelės pagels (iki 10–12 min.).
  4. Apverskite blauzdeles ir kepkite dar apie 8-10 minučių, kol pagels.

Keptos vištienos blauzdelės yra paruoštos.

Keptų blauzdelių receptas

 

Vištienos suktinukai su šonine ir sūriu

Vištienos suktinukai su šonine ir sūriu

Vištienos filė suktinukai įdaryti kreminiu sūriu, susukti į šoninę – paprastas patiekalas su nedideliu produktų kiekiu. Vištienos filė yra sultinga ir švelni šoninės dėka. Ingredientai: Vištienos filė – 400 g; Tepamas sūris – 300 g; Šoninė – 200 g; Prieskoniai. Paruošimas: Vištienos krūtinėlę supjaustykite plonais griežinėliais, atsargiai išmuškite, pabarstykite pipirais ir druska. Vieną pusę aptepti … Skaityti toliau

Vištienos krūtinėlė įdaryta grybais

Vištienos krūtinėlė įdaryta grybais

Pietums iškepkime orkaitėje keptą gležniausią vištienos krūtinėlę, įdarytą grybais. Vištiena gausis labai sultinga ir neįtikėtinai skani, todėl šį patiekalą galima saugiai patiekti ant šventinio stalo. Paruošimas labai paprastas, su šiuo receptų susidoros net pradedantieji virėjai. Kepimo laikas yra maždaug 1 valanda. Ingredientai: Vištienos filė – 3 vnt; Pievagrybiai – 300 g; Morkos – 1 vnt; … Skaityti toliau

Meduje marinuota vištiena

Meduje marinuota vištiena

Mėsą gaminu retai. Labai labai retai. Na, kokius 2-3 kartus per metus. Visų pirma, nėra poreikio – pati juk nevalgau, visų antra – sunku būtų gaminti valgomą maistą nelabai skonį įsivaizduojant. Tačiau vakar vėlai vakare maniškis ištraukė gabalėlį vištienos ir klausiamomis akimis prašė idėjų. Aš pasiūliau keletą ir pagaminau. Galiu trumpai pasakyti, jog tokie epitetai kaip … Skaityti toliau

Aštri tailandietiška vištiena su ryžiais

Tailandietiška kokosinė vištiena su ryžiais receptas

Kai nusibosta visi tradiciniai viščiukų sparneliai, keptos filė gabaliukai su pirktiniu padažu ir ta pati skonių jūra, metas ieškoti kažko naujo. Nebūtina peršokti ant ančių kepenėlių pašteto ir serbentų putėsių, kartais užtenka pasidomėti kitų šalių kultūra, jų virtuvėmis ir pabandyti pasigaminti kažką, mums lietuviams, egzotiško. Jeigu dar nesate ragavę paukštienos kokosiniame padaže, išbandykite, galbūt atrasite kažką naujo … Skaityti toliau

Jogurtinis vištienos karis su morkomis

Jogurtinis vištienos karis su morkomis

Kitame įraše plačiau papasakosiu apie Kataloniją ir, be abejo, jų maistą, o šįkart noriu pasigirti, kad po kelionių į mano širdį ir vėl beldžiasi maisto gaminimo įkvėpimas. Akyse kurį laiką stūksojo indiškas vištienos karis (tokių Ispanijoje rasti sunkoka), todėl grįžusi, čiupau puodą, keptuvę ir ėmiausi serviruoti stalą balkone… Trukmė: 15 min. ruošti, apie 20 min. troškinti Porcijos: 4 … Skaityti toliau

Indiškas avinžirnių troškinys su vištiena

Indiškas avinžirnių troškinys su vištiena

Šį troškinį gaminau prieš savaitę, tad juodraštyje jis užsibuvo pakankamai ilgai (nors ir nepralenkė Niçoise salotų ir avietinio torto), todėl šiandien manau pats metas receptui išvysti dienos šviesą. Kol jūs skaitysite šį receptą aš, greičiausiai, išgėrus trečią puodelį arbatos, kuisiuosi virtuvėje, kepdama pyragą. Pyragą kepiau, rodos, taip seniai, todėl rankos tiesiog dreba kaip norisi čiupti dubenį, kiaušinius, … Skaityti toliau