Jogurtinis vištienos karis su morkomis

Jogurtinis vištienos karis su morkomis

Kitame įraše plačiau papasakosiu apie Kataloniją ir, be abejo, jų maistą, o šįkart noriu pasigirti, kad po kelionių į mano širdį ir vėl beldžiasi maisto gaminimo įkvėpimas. Akyse kurį laiką stūksojo indiškas vištienos karis (tokių Ispanijoje rasti sunkoka), todėl grįžusi, čiupau puodą, keptuvę ir ėmiausi serviruoti stalą balkone… Trukmė: 15 min. ruošti, apie 20 min. troškinti Porcijos: 4 … Skaityti toliau

Indiškas avinžirnių troškinys su vištiena

Indiškas avinžirnių troškinys su vištiena

Šį troškinį gaminau prieš savaitę, tad juodraštyje jis užsibuvo pakankamai ilgai (nors ir nepralenkė Niçoise salotų ir avietinio torto), todėl šiandien manau pats metas receptui išvysti dienos šviesą. Kol jūs skaitysite šį receptą aš, greičiausiai, išgėrus trečią puodelį arbatos, kuisiuosi virtuvėje, kepdama pyragą. Pyragą kepiau, rodos, taip seniai, todėl rankos tiesiog dreba kaip norisi čiupti dubenį, kiaušinius, … Skaityti toliau

Vištienos troškinys su miežinėmis kruopomis

Vištienos troškinys su miežinėmis kruopomis

Nors ir neturiu tiek daug laiko, kiek anksčiau, kad leisčiau valandas virtuvėje, sugrįžti į ją man vis tiek yra džiaugsmas. Ypač saulėtomis, vasaros dienomis. Šiandien gaminsime vištienos troškinį su miežinėmis kruopomis. Trukmė: 30 min. Porcijos: 4 Ingredientai: 100 g miežinių kruopų (maišelis); 1/2 vištienos krūtinėlės filė; apie 50 g palmių aliejaus (arba sviesto); 1 smulkinto svogūno; … Skaityti toliau

Vištienos ir kiaulienos šnicelis su padažu

Vištienos ir kiaulienos šnicelis su padažu

Galima juos kepti ir su kita malta mėsa, bet šį kartą norėjau su kiauliena ir vištiena. Labai sotūs ir skanūs! Ingredientai: 400 g. maltos vištienos; 400 g. maltos kiaulienos; 1 svogūnas (nedidelis); 1 kiaušinis; 4 valgomieji šaukštai džiūvėsėlių; 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio; pagal skonį druskos; pagal skonį maltų juodųjų pipirų; šiek tiek Vegetos. Apvoliojimui: … Skaityti toliau

Kaip troškinti vištieną?

Troškinta vištiena, receptai

Kaip taisyklė, kuo labiau raumuo dirba, tuo bus kietesnė jo mėsa, tačiau tuo pačiu ir daug stipresnio skonio. Gyvūnų kojų raumenys nuolat dirba, todėl tarkim jautienos kumpis yra daug kietesnis ir intensyvesnio skonio, nei pvz. filė. Filė, esanti šalia stuburo, yra palyginti nedaug naudojamas raumuo, todėl yra minkštutė ir labai blankaus skonio.

Minkštos mėsos dalys labiau tinka kepimui, o kietos – troškinimui, kadangi lėtas troškinimas suskaido jungiamąsias medžiagas ir mėsa tampa trapi bei suyra vos prilietus šakute.

Troškinta vištiena ispaniškai

Troškinta vištiena ispaniškai
Troškinta vištiena ispaniškai

Patiekalui naudojau vištos šlauneles todėl, kad jos yra stipresnio skonio, nei krūtinėlės ir “nepasiklys” tarp intensyvių paprikos bei chorizo dešros aromatų. Jei nemėgstate chorizo ar negausite jos, naudokite rūkytą dešrą arba lašinukus, tik prieš dedant į troškinį apkepkite.

Atsargiai kepkite vištienos šlauneles, neperkepkite jų – kitaip paprika ims degti ir įgaus kartų skonį.

Ingredientai:

  • 8 vištos šlaunelių;
  • 2 v.š. maltos paprikos;
  • Alyvuogių aliejaus kepimui;
  • 1 didelio svogūno, supjaustyto griežinėliais;
  • 1 geltonos paprikos, supjaustytos juostelėmis;
  • 1 žalios paprikos, supjaustytos juostelėmis;
  • 1 raudonos paprikos, supjaustytos juostelėmis;
  • 2 sutraiškytų česnako skiltelių;
  • 2 šaukštų miltų;
  • 500 ml vištienos sultinio;
  • 200 g nedidelių (vyšninių) pomidorų;
  • 200 g chorizo dešros, supjaustytos kubeliais;
  • Druskos, pipirų;
  • Virtų basmati ryžių.

Paruošimas:

  1. Pabarstykite vištienos šlauneles malta paprika ir palikite 30 min., ar ilgiau, kad mėsa pasimarinuotų.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  3. Ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Kepkite vištos šlauneles, kol gražiai apskrus.
  4. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite puodą ir įpilkite aliejaus. Sudėkite svogūnus bei paprikas ir karts nuo karto pamaišydami kepkite 4-5 min., arba kol daržovės suminkštės. Sudėkite česnaką, pabarstykite daržoves miltais ir pakepkite dar 1-2 min. Sudėkite dešrą, pomidorus, supilkite sultinį ir kaitinkite, kol sultinys užvirs.
  5. Uždenkite puodą dangčiu, įdėkite į orkaitę ir troškinkite maždaug 1,5 val. Patiekite su ryžiais.

Skanaus!

Troškinta vištiena su grybais

4 asmenims:

  • 4 vištos ketvirčių;
  • 50-100 g miltų sumaišytų su druska ir pipirais;
  • Alyvuogių aliejaus kepimui;
  • 1 didelio svogūno;
  • 2 morkų;
  • 100 ml balto sauso vyno;
  • 800 ml vištienos sultinio;
  • 250 ml riebios grietinėlės;
  • Druskos, pipirų;
  • 200 g nedidelių pievagrybių.

Paruošimas:

  1. Perpjaukite ketvirčius per pusę, atskirkite šlaunelę nuo blauzdelės. Apvoliokite vištą miltuose, nupurtykite miltų perteklių ir kepkite ant vidutinės aukštos ugnies įkaitintame aliejuje, kol šlaunelės gražiai apskrus. Išimkite šlauneles iš keptuvės.
  2. Jei keptuvėje bus daug riebalų, didesnę dalį nupilkite, į tą pačią keptuvę sudėkite stambiai supjaustytą svogūną bei morkas ir pakepkite 5 minutes ant nedidelės ugnies, kol daržovės suminkštės. Supilkite baltą vyną ir kepkite, kol pusė vyno nugaruos.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Sudėkite vištieną atgal į keptuvę ir viską užpilkite sultiniu. Kaitinkite keptuvę ant aukštos ugnies kol sultinys užvirs, uždenkite dangčiu, įdėkite į orkaitę ir troškinkite šlauneles 25-30 minučių.
  4. Ištraukite kojeles ir padėkite šiltoje vietoje. Perkoškite sultinį į puodą ir išmeskite daržoves. Virinkite sultinį, kol didžioji dalis skysčio nugaruos ir padažas sutirštės, taps panašus į sirupą. Supilkite grietinėlę, sudėkite pievagrybius ir pavirkite 5 minutes.
  5. Sudėkite į padažą šlauneles, pagardinkite druska bei pipirais ir patiekite.

Skanaus!

Vištienos troškinys su daržovėmis

Vištiena troškinta grietinės padaže

Troškinta vištiena su grietine
Troškinta vištiena su grietine

Ingredientai:

  • 1 svogūnas;
  • 2-3 skiltelės česnako;
  • 1 morka;
  • 5-7 šakelės krapų arba petražolių;
  • 6 vištienos šlaunelės arba kulšelės;
  • Druska – pagal skonį;
  • 2 šaukštai paprikos;
  • Prieskoniai paukštienai – pagal skonį;
  • 200 ml grietinės;
  • 100 ml + 2 šaukštai vandens;
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį;
  • ½ arbatinio šaukštelio garstyčių;
  • 1-2 šaukštai augalinio aliejaus;
  • 2 šaukštai miltų.

Paruošimas:

  1. Svogūną ir česnaką supjaustykite mažais gabalėliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Susmulkinkite žalumynus. Vištieną pabarstykite druska, puse paprikos ir paukštienos prieskoniais.
  2. Grietinę sumaišykite su vandeniu, druska, pipirais, likusia paprika, garstyčiomis ir žolelėmis.
  3. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Kepkite blauzdeles po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės. Suberkite svogūnus ir morkas ir kepkite dar 5-7 minutes. Supilkite grietinės padažą, uždenkite ir troškinkite apie 30 minučių ant silpnos ugnies. Likus 5 minutėms iki gaminimo pabaigos, supilkite miltus, sumaišytus su 2 šaukštais vandens.

Skanaus mielieji!

Sultinys – kaip išvirti vištienos sultinį?

Gerai paruoštas vištienos sultinys yra aromatingas, bet neutralaus skonio. Kadangi jis gali būti naudojamas kaip pagrindas sriuboms ar padažams gaminti, jis turėtų maloniai kvepėti, tačiau neužgožti patiekalo skonio. Sultinys ilgai virinamas ne vien tam, kad išgauti gerą kvapą, bet ir tam, kad iš kaulų išsiskirtų želatina, kuri sutirština padažus.

Ingredientai:

  • 1kg vištos kaulų;
  • 2,5l vandens;
  • 1 šaukšto aliejaus;
  • 300g svogūno, supjaustyto vidutinio dydžio gabalėliais;
  • 150g morkų, supjaustytų vidutinio dydžio gabalėliais;
  • 150g saliero, supjaustyto vidutinio dydžio gabalėliais;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1 lauro lapo;
  • 2 šakelių čiobrelio;
  • keleto petražolių stiebų.

Sultinio paruošimas:

1. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite didelį puodą ir įpilkite aliejaus. Sudėkite svogūną, morkas bei salierą ir pakepinkite 8-10 minučių, kol suminkštės. Sudėkite kaulus, lauro lapą, čiobrelį, česnaką, petražolių stiebus ir užpilkite šaltu vandeniu.

2. Užvirkite sultinį ir virinkite 4 valandas ant nedidelės ugnies, nugriebiant riebalus ir į paviršių iškilusius nešvarumus. Perkoškite ir atvėsinkite išvirusį sultinį, jei reikia, nugriebkite likusius riebalus.

Laikykite šaldytuve maždaug savaitę, praėjus kelioms dienoms prieš vartojant paragaukite sultinio, ar nesurūgęs. Sultinį taip pat galima užšaldyti kameroje, taip jis išsilaikys kelis mėnesius. Aš sultinį dalinu į kelias dalis ir užšaldau plastikiniuose maišeliuose.

Vištienos sriubos video receptas