Teisingas vištienos valgymas
Yra daug receptų paruošti vištienai. Tačiau yra tik penki gaminimo būdai. Remiantis šiais apdorojimo metodais, taip pat patiekalo patiekimo galimybėmis, sudaromos elgesio prie stalo taisyklės.
Keptas vištienos šlauneles galite imti į ranką. Kad pirštai nesusiriebaluotų, šlaunelės kauliukas turėtų būti apvyniotas popieriaus karpiniais. Apgraužtus kaulus dėkite į lėkštelę kaulams bei maisto atliekoms, o pirštus nusiplaukite dubenėlyje. Vištos krūtinėlė, smulkinta arba su padažu patiekta paukštiena paprastai valgoma peiliu ir šakute.
Vištienos valgymo lentelė
Atsakymas į klausimą, ar galima valgyti vištieną rankomis pagal etiketą, yra apibendrintas žemiau esančioje lentelėje.
Patiekalo pavadinimas | Valgymo taisyklės | Išimtys |
Grilio vištiena Visa kepta vištiena, Sparneliai, blauzdelės |
Peilis ir šakutė. |
Jei yra vandens dubenėlis, rankomis galite suvalgyti tą dalį, kuri neatsitraukia peiliu. |
Kijevo kotletas |
Pradurkite šakute, išleisdami sultis. Naudojami stalo įrankiai. |
|
Gaminiai iš faršo | Naudojama šakutė | |
Paštetas |
Valgykite su desertiniu šaukštu arba tepkite ant duonos. |
|
Vištienos vyniotinis | Peilis, šakutė. | |
Sriubos |
Suvalgomas sultinys, vištiena supjaustoma stalo įrankiais. |